Glamping: vacanţă la cort cu condiţii de cinci stele

În ultimii ani, câţiva vizionari din industria hotelieră de lux s-au reorientat către un nou concept. Au lăsat în urmă hotelurile cu sute de camere sau cabanele din piatră şi lemn, pentru corturile de lux aşezate acolo unde nimeni nici măcar n-ar fi visat să poată înnopta în condiţii de confort maxim. Unde mai pui la socoteală frumuseţea neatinsă a naturii sau autenticul fermelor tradiţionale.

Glamour și camping, pe scurt „glamping”, noua modă în materie de turism, propune vacanțe atipice celor cu posibilități financiare și care iubesc natura. Conceptul, apărut prima dată în Marea Britanie, este moștenit de la vechii colonizatori, însă cutiile de conserve și sacii de dormit au fost înlocuiți cu confortul unui pat comod și uneori cu luxul unei camere de hotel. Atracțiile sunt corturile, rulotele sau căsuțele în copaci, dotate însă cu tot ce poate visa un turist cu buget generos.

Peter Mack, un veteran al industriei hoteliere, a dus acest concept la un alt nivel, cu Colective Retreats, care oferă corturi de lux, de tip „glamping”, ce pot fi așezate pe platoul unui munte, în mijlocul unei podgorii sau chiar în interiorul unui muzeu.

Pe lângă facilități și servicii de lux, de la masaj în cameră până la concierge personal, Mack s-a axat şi pe dezvoltarea unei legături speciale între călător şi locul pe care îl vizitează. Desigur, în interiorul corturilor există tot confortul: un pat amplu, demn de un hotel de patru stele cu așternuturi mătăsoase, un salon cu o canapea, o bucătărie, instalații sanitare și chiar dușuri. Totul din lemn masiv, care reamintește de cabanele de altădată. Încălzirea se face cu sobe cu lemne, iar iluminatul cu lampi cu gaz, pentru a-i da mai multă autenticitate.

Fiecare oaspete se bucură de asistenţa oferită în orice moment de un concierge, fie că este vorba de rezervarea transportului, organizarea meselor, a plimbărilor prin natură sau chiar a sesiunilor foto pentru a celebra ocazii speciale.

 

Timp de doi ani, Peter Mack a testat piaţa amenajând câteva corturi de lux în Yellowstone şi Vail, Colorado, dar abia vara aceasta a lansat noi destinaţii în Hudson Valley din New York , Napa Valley în California ori Texas Hill Country. Bineînţeles, şi modalităţile de petrecere a vacanţei sunt strâns legate de obiceiurile locului, de la călărie în Vail, până la pescuit în Montana sau cules de mere în Hudson Valley.

În Vail, principala atracţie este ferma ce se întinde pe 1.000 de acri. Oaspeţii pot explora propietatea din şaua calului, se pot plimba prin podgoriile din apropiere sau pot să deguste vinul local al cramei. În schimb, în Yellowstone, resortul este aşezat între două mari râuri. Dar, dacă nu sunt pasionaţi de pescuit sau plimbat cu barca, oaspeții pot rezerva oricând un masaj relaxant în cort.

 

Unde mai pui că în ambele resorturi oaspeţii se pot delecta în orice moment cu delicioase produse agricole furnizate chiar de fermele aflate în apropiere. Este inclus micul dejun cu omletă, fructe și clătite, iar cina se serveşte sub clar de lună. Bonus, dimineaţa cafeaua aburindă aşteaptă în faţa cortului.

În timp ce unii organizatori de safari din Africa operează de ani de zile cu corturi de lux, conceptul este relativ nou în Statele Unite. Cert este că atrage atenția industriei hoteliere.

Collective Retreats

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply