Duplex luminos şi aerisit în suburbiile Madridului

Spații mari și luminoase, foarte bine puse în valoare printr-o estetică impecabilă. Aceasta a fost ideea de la care s-a pornit în reamenajarea unui duplex situat în zona rezidențială de la periferia Madridului. După câteva luni, rezultatul este remarcabil. Clădirea a căpătat un cu totul alt aer după ce a fost regândită de arhitecta Jose Navarro Segura, transformându-se într-o locuință confortabilă și funcțională, ideală pentru o familie cu doi copii.

Fabrika de Case - Duplex in MadridPentru a avea cât mai multă lumină naturală, pereții despărțitori au fost eliminați, iar ferestrele înlocuite cu altele mai mari. Aceste modificări se observă mai ales în bucătărie, acolo unde zidul către camera de zi a dispărut, iar fereastra spre grădină a fost înlocuită cu o ușă din sticlă. S-a câștigat astfel și spațiu și mai multă lumină. În living, canapeaua în formă de ”L”, așezată chiar lângă scara interioară, dă o notă de intimitate. Însă ca și în cazul bucătăriei decizia cea mai inspirată a fost transformarea ferestrei într-un perete de sticlă panoramic care permite proprietarilor să iasă în grădină, fără a mai fi nevoiți să ocolească întreaga casă.

Fabrika de Case - Duplex in Madrid

Încăperea pare astfel mult mai aerisită, iar pentru a da o tentă de naturalețe și confort, s-au folosit nuanțe neutre presărate, bineînțeles, cu pete de culoare, așa cum ar fi pernuțele cu motive etnice sau comoda de inspirație orientală, cu aspect antichizat.

Fabrika de Case - Duplex in Madrid

Într-un alt colț al livingului a fost așezată o masă din lemn și oțel, perfectă pentru momentele de relaxare petrecute în familie sau pentru serile lungi când în casă sunt oaspeți. Pentru a sparge monotonia, s-a optat pentru scaune cu design diferit.

Fabrika de Case - Duplex in Madrid De asemenea, vitrina neagră încadrată între pereții de un alb impecabil, oferă spațiului în același timp sobrietate și eleganță.

Fabrika de Case - Duplex in Madrid

De altfel, pereții albi și parchetul de nuanță deschisă asigură continuitatea vizuală a încăperilor. Este o decizie înțeleaptă, din moment ce această omogenitate vine natural și transmite un sentiment de calm.

Un șezlong comod și o bibliotecă vopsită în alb, care alternează rafturi și dulapuri cu uși, invită la relaxare și lectură.

Fabrika de Case - Duplex in Madrid

Fabrika de Case - Duplex in MadridBucătăria vine în continuarea livingului și este despărțită de holul de la intrare printr-un perete de sticlă.

Fabrika de Case - Duplex in MadridÎn prim-plan, se evidențiază un raft din foi subțiri de oțel, suspendat de tavan și mobilierul de design minimalist.

Fabrika de Case - Duplex in MadridTotul a fost gândit în așa fel încât să fie menținută legătura vizuală între cele două încăperi, iar lumina naturală să pătrundă cât mai ușor.

Întreaga încăpere este amenajată în jurul unei mese tip insulă, multifuncțională, echipată cu plită vitroceramică și chiuvetă, care include și un bar unde proprietarii obișnuiesc să mănânce micul dejun.

Fabrika de Case - Duplex in Madrid

Fabrika de Case - Duplex in MadridDormitorul fetei recreează o atmosferă caldă și diafană. Deși nu este foarte spațios, dispune de lumină naturală din abundență datorită ferestrelor uriașe. Patul cu baldachin și noptiera duc cu gândul către stilul oriental. Peretele este îmbrăcat până la jumătate în lambriu de lemn, iar biroul de lângă fereastră păstrează nota contemporană. La fel și scaunul Eames.

Fabrika de Case - Duplex in Madrid

Fabrika de Case - Duplex in MadridCel de-al doilea dormitor păstrează același aer diafan, însă  cu ceva mai multă culoare. Unul dintre pereți, cel pe care a fost așezat patul, este vopsit într-o nuanță plăcută de marsala, iar cuvertura cu imprimeuri florale înveselește întreaga încăpere.

Fabrika de Case - Duplex in Madrid

În dormitorul principal, domină jocul de nuanțe între lemnul de culoare închisă și cele câteva ”pete” muștar. Pereții sunt îmbrăcați într-un tapet cu imprimeuri discrete, însă detaliile sunt cele care fac diferența și personalizează spațiul. Mi-a plăcut foarte mult scara din bambus folosită pe post de cuier, dar și tăblia patului cu motive africane.

Fabrika de Case - Duplex in Madrid

Fabrika de Case - Duplex in MadridBaia din dormitorul principal este amenajată în alb și negru, iar finisajele moderne o definesc.

Fabrika de Case - Duplex in Madrid

Cea mai spectaculoasă zonă a casei este fără îndoială piscina de la subsol.

Fabrika de Case - Duplex in Madrid

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply