Deci? Voi ce vă doriți de la 2019?

Gata, s-au încheiat oficial sărbătorile de iarnă, așa că e cazul să ne suflecăm mânecile și să ne apucăm de treabă. La Fabrika de Case, asta înseamnă articole noi, povești frumoase, oameni care să ne inspire și care să ne încânte prin curajul lor, prin viziunea și prin tenacitatea de care dau dovadă. De fapt, blogul este mai mult decât o sursă de inspirație pentru cei care vor să își amenajeze casa, deși, recunosc, cu gândul ăsta am pornit la drum acum patru ani, când am făcut pagina de Facebook – Fabrika de Case. Între timp, mi-am dat seama, că nu vreau să distribui la infinit fotografii cu interioare din reviste home & deco, ci vreau să cunosc oamenii din spatele imaginilor. Așa am început să descopăr designeri români, case de la noi, dar și proiecte interesante, atât din zona rurală, cât și din mediul urban.

De multe ori sunt întrebată care este targetul meu pe site și cred că, într-adevăr, s-a format un anumit tip de public de-a lungul anilor, deși în principiu, eu nu sunt de acord cu împărțirea asta fermă pe categorii: oameni cu background profesional versus amatori, tradițional versus scandinav, oraș versus sat ș.a.m.d. Nu înțeleg de ce trebuie să punem granițe între noi, căci, în realitate, nu suntem atât de diferiți.

Poți să fii un hyggye addict, dar să îți placă, în același timp, covorul țărănesc, în culori vii, de la bunica, sau să te simți la fel de bine într-un bar funky din București sau, cu rucsacul în spate, pe ulițe prăfuite într-un sat, uitat de lume.

Cred că am funcționa altfel, ca societate, dacă nu ne-am mai pune atâtea etichete. De exemplu, sunt oameni fără pregătire academică, dar care au cunoștințe practice extrem de valoroase ce merită să fie transmise mai departe.

Cred, însă, că încep să se facă pași în direcția cea bună, cel puțin în industria creativă. Sunt proiecte care încearcă să facă legătura între urban și rural sau între profesioniști și oameni pricepuți care nu au neapărat deprinderi pe partea de marketing. Sunt exemple frumoase, cum ar fi, de pildă, Meșteshukar Boutiq, Delta Craft, Cosânzeana sau Made in Roșia Montana. Am enumerat doar câteva, însă lista este mult mai lungă.

În 2019 îmi propun să prezint cât mai multe astfel de proiecte, pentru că mi se par inițiative lăudabile care merită să fie promovate. Și pentru că am ajuns la capitolul rezoluții, anul ăsta veți găsi pe Fabrika de Case subiecte care să vă inspire, atât vizual, prin propuneri de amenajare a casei, cât și spiritual, prin exemple de oameni care schimbă lumea din jur. A, și totodată, vreau să introduc pe blog câteva articole personale, ca să ne cunoaștem mai bine. Și bineînțeles, dacă aveți propuneri de subiecte pe care ați vrea să le vedeți pe blog, nu ezitați să îmi scrieți în comentarii sau pe Facebook.

Acestea fiind spuse, vă  doresc tuturor un an minunat, cu visuri împlinite și cu bunătate în suflet! Și cu toleranță, pentru că se anunță un  2019 încrâncenat! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply