Cum vreau să-mi renovez dormitorul cu vopseaua Good Home de la Brico Depot

Nu scriam încă pe blog în momentul în care ne-am cumpărat apartamentul, dar eram și atunci la fel de pasionată de tot ce înseamnă design de interior. Descoperisem recent Pinterest-ul și începusem să adun acolo mii de imagini idealizate cu felul în care îmi închipuiam că va arăta prima noastră casă. Știam că vreau culori calde, mobilier minimalist și locuri de depozitare care să nu ne sufoce. Desigur, în realitate, lucrurile nu au stat chiar ca în panourile mele virtuale. Șantierul a durat vreo trei ani de zile și a venit la pachet cu de toate: situații imprevizibile, întârzieri, măsurători greșite, idei schimbate pe parcurs etc. Cei care au trecut prin experiența unor renovări pe cont propriu știu exact la ce mă refer.

Rezultatul a fost mulțumitor, având în vedere stadiul în care era apartamentul în momentul achiziției. Am început, însă, să am unele îndoieli în privința propriilor mele decizii când am fost felicitată de mama. Să nu fiu înțeleasă greșit. Eu și mama ne înțelegem excelent, vorbim zilnic la telefon, facem cumpărături împreună, ne cerem sfatul, dar nu ne potrivim de niciun fel ca gusturi. Numai când îmi aduc aminte ce discuții în contradictoriu aveam în adolescență pe tema alegerilor mele vestimentare….

Îți dai seama, atunci, că m-a luat complet pe nepregătite să aflu că îi place zugrăveala mea din dormitor și sufragerie, un bej deschis pe care îl recunoști imediat dacă urmărești site-ul revistei El Mueble (de acolo m-am inspirat și eu). Problema este că aceeași culoare o regăsesc acum peste tot: în apartamentul în care am copilărit, în casa de la țară, în locuința socrilor mei, ceea ce nu-mi place neapărat, ca să fiu sinceră.

Prin urmare, am hotărât să schimb radical lucrurile la nivel de cromatică. Ideea mi-a venit după ce am primit kit-ul media de la Brico Depot cu gama de vopsea Good Home. Am ales deja două nuanțe pe care le voi folosi în dormitor: Princeton și Ottawa, adică un gri intens, pe care îl voi folosi ca accent și o nuanță caldă de alb. ”Operațiunea” este programată pentru primăvara anului viitor. Promit să te țin la curent cu rezultatul.

Inițial, mă gândisem să folosesc griul în toată camera pentru că am suficientă lumină naturală, dar cred că ar fi totuși un pic prea mult. O să rămânem, cel mai probabil, pe varianta unui singur perete colorat, cel cu patul și o să folosim în rest nuanța Ottawa.

Am găsit câteva imagini de inspirație pe internet, dar o să fiu nevoită să mai lucrez puțin pe detalii. Vreau să adaug și câteva elemente decorative ca să mai înviorez puțin încăperea. Hai să îți arăt opțiunile pe care le am în vedere!

Varianta 1 – inspirație scandinavă

Griul este o nuanță pe care o asociez, de regulă, cu interioarele nordice, minimaliste. Un exemplu este și fotografia de mai jos, realizată într-un apartament din Stockholm. Nu știu dacă Princeton-ul din gama Good Home (Brico Depot) are aceeași intensitate, dar îmi place sobrietatea unui astfel de decor.

pereti gri, Brico DepotÎn acez caz, toți pereții dormitorului sunt gri, însă culoarea albă a podelei face diferența.  La fel și bejul cuverturii și a tăbliei de pat. Sunt mici detalii care contribuie la crearea unei imagini armonioase de ansamblu. Merită menționate, de asemenea, corpurile de iluminat în stil industrial și tabloul cu temă abstractă. Nu mai pot modifica nuanța parchetului, dar aș putea să cumpăr o cuvertură nouă. Momentan, avem una gri care nu mă prea ajută pe partea de contrast.

dormitor cu pereti gri, vopsea good home

Varianta 2 – stil modern

A doua fotografie care mi-a plăcut mult este realizată într-un apartament din Alicante, iar stilul amenajării este mai puțin sobru decât în exemplul anterior. Aici avem un singur perete colorat, așa cum îmi doresc și eu, dar griul are o nuanță mult mai deschisă. Cuvertura este în acest caz, albă. La fel și corpul principal de iluminat. Ca accent, ai remarcat, probabil, petele de turcoaz: pernuța decorativă și vaza de pe noptieră. Cred că, prefer, mai degrabă, varianta asta de amenajare. Mi se pare mai apropiată de stilul meu.

perete accent gri

Varianta 3 – accent pe obiecte decorative

Pentru că un perete complet gri riscă să pară monoton, o să am nevoie de tablouri sau de postere înrămate pentru a dinamiza puțin imaginea de ansamblu. În mai toate fotografiile pe care le-am văzut pe internet, am observat acest detaliu. Ar fi mai multe opțiuni de analizat: fie merg pe varianta unui tablou mare, agățat deasupra patului, fie optez pentru o mini-galerie, alcătuită din fotografii de diferite dimensiuni.

dormitor pereti gri, vopsea good home

Abia aștept să mă apuc de renovări în primăvară și să încerc vospeaua Good Home de la Brico Depot. Am citit pe site că este rezistentă la pete și uzură, un aspect important, în orice locuință. O să revin cu un feedback utilizare și o să-ți spun atunci impresiile mele.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mia Coman 18 December 2019 at 11:41

  Draga Alina,
  Planuri frumoase ti-ai facut acum de sarbatori! Nu conteaza ca finalul va fi la primavara.
  Imi place si mie enorm de mult griul, mai ales ca am mult lemn in casa. Am accentuat cu fier forjat negru si multa culoare alba, dar tot griul ramane favorit.
  M-a impresionat varianta 3.
  Te imbratisez cu caldura si iti doresc bucurii multe in aceasta perioada speciala din an,
  Mia

 • Leave a Reply