Cum să transformi mansarda în cea mai boemă zonă din casa ta

Când ai o casă care sub acoperișul înclinat găzduiește mult spațiu, deloc sau insuficient utilizat, este bine să faci eforturi pentru a te bucura la maxim de el. Acel spațiu din pod poate fi biroul de acasă pe care ți-l dorești sau zona ta de relaxare în care să te retragi sau pur și simplu o cameră în plus pentru hobby-urile fiecărui membru al familiei. Așa că, ia în serios amenajarea sau renovarea spațiului din pod. Dacă ne gândim la ce etape implică o renovare, aceasta este mai puțin plăcută: schimbarea acoperișului, schimbarea diverselor instalații, spartul pereților pentru recompartimentare, mult praf, zgomot și materiale de construcții peste tot. Însă, dacă ne gândim la rezultat, uităm cu totul de aceste neplăceri și ne bucurăm de ce urmează să realizăm la noi acasă.

Noi am ales spre exemplificare un open space, amenajat deopotrivă simplist și avangardist: simplist pentru că merge pe un minimalism rustic, iar avangardist pentru că integrează un element inedit și inovator.

casa cu pod inalt

De îndată ce intri în această mansardă, vederea îți este acaparată de deschiderea spațiului către exterior: lumina naturală și priveliștea vin la pachet cu sistemul inovator de ferestre de mansardă VELUX care se transformă în câteva clipe într-un balcon. Ca un miracol, am spune noi. Într-un asemenea cadru, elementele de amenajare din încăpere pălesc, venind în plan secundar.

ferestre mansarda

pod mansardabil

În cazul de față, un singur balcon nu a fost suficient, așa că proprietarii au ales să monteze 3 astfel de produse, unul lângă celălalt. Astfel, efectul de luminozitate este de 3 ori mai mare, iar priveliștea mai generoasă, încât aproape ai senzația că ești în natură. Amenajarea are accente rustice, cu mult lemn la vedere. Podeaua din lemn este acompaniată de bârne care au fost recondiționate și lăsate vizibile. Balansoarul și pernele aduc o notă de culoare, iar valiza din pod a căpătat o nouă viață, cea de măsuță.

colt de lectura mansarda

Dar, să revenim la balcon. Te întrebi cum funcționează? Jumătatea superioară a balconului se deschide în exterior, acționând ca un acoperiș deasupra capului, iar jumătatea inferioară de deschide în exterior până la poziția verticală. Grilajele laterale asigură siguranță, iar tu poți sta liniștit în balcon savurându-ți cafeaua.

balcon mansarda

Vezi aici cum se întâmplă asta:

 

Sistemul este perfect etanș și nu trebuie să-ți faci griji dacă plouă. De altfel, pentru zilele de vară cu soare din belșug, jaluzelele speciale, create pentru acest tip de produs, îți vor oferi confortul dorit. Sperăm că ți-am stârnit deja imaginația. Fii la curent cu noutățile noastre pe velux.ro, Facebook.com/VELUX, YouTube.com/VELUXRomania.

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply