Cum să îți pui în valoare baia cu accesoriile potrivite

Deși este, de obicei, etapa finală a amenajării camerei de baie, felul în care ne accesorizăm baia poate crea un spațiu liniștit, organizat, accentuând în același timp stilul pe care dorim să-l imprimăm acestui spațiu.

Oricât de spațioasă, de modernă sau luxoasă ar fi, baia necesită soluții de depozitare și organizare.

Din punct de vedere funcțional

Este important să decidem care dintre accesoriile de baie ne vor fi cu adevărat folositoare, pentru a evita aglomerarea inutilă a spațiului. Determinarea modului în care va fi utilizată baia (va fi destinată oaspeților, cuplului sau copiilor?), cunoașterea obiceiurilor și preferințelor membrilor familiei (vă place să vă înviorați cu un duș rapid dimineata sau preferați serile relaxante în cadă?) vor contura necesarul listei.

Există accesorii indispensabile în orice baie – dispenserul de săpun sau savoniera, suportul pentru periuțe de dinți, peria de toaleta, suporturile de prosoape și pentru hârtie igienică – și există cele opționale. A nu se înțelege „de care ne putem lipsi”, ci „care sunt necesare/se potrivesc doar în anumite amenjări” –  rafturi și etajere de podea, polițe pentru oglindă, bare și perdele du duș, bare de sprijin (de siguranță).

Pentru început, luați în considerare gama indispensabilă. Ulterior, adăugați punctual obiectele care vă sunt necesare în anumite zone ale băii. Spre exemplu, este posibil să aveți nevoie de o etajeră de colț pentru cabina de duș. În locul unui cuier de ușă, vi s-ar putea părea mai utilă o etajeră cu rafturi si suport de prosoape sau un stand vertical pentru prosoape.

Din punct de vedere estetic

Odată ce ați măsurat și decis ce accesorii de baie vă sunt necesare, este timpul să vă orientați asupra stilului. Pornind de la liniile și conceptul general de design al băii, puteți lua în considerare culoarea, forma, textura și materialul accesoriilor de baie pe care urmează să le integrați în ambient. Iată câteva exemple, pentru inspirație:

Stil modern / minimalist

Dacă baia are un design minimalist, vă puteți orienta către accesorii cu finisaj cromat lucios sau satinat. Sunt foarte ușor de asortat și integrat în ambientul general.

Stil clasic / vintage

O baie în stil retro poate fi accesorizată cu obiecte elegante, cu finisaj din fier forjat sau bronz și ceramică.

Stil rustic / natural

Pentru copii

Accesoriile de baie sunt esențiale în determinarea stilului și aspectului acestui spațiu. Prin selectarea accesoriilor potrivite, puteți obține un ambient confortabil sau vesel, chic sau romantic, cu personalitate.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply