Cum decorăm spațiul de deasupra patului

Astăzi vreau să îți vorbesc despre amenajarea dormitorului, mai exact despre peretele pe care este așezat patul. Ai văzut că de multe ori spațiul acela de deasupra rămâne gol și neglijat. Am însă câteva soluții pentru a personaliza porțiunea respectivă. Și eu sunt în căutare de alternative pentru zona aceea, dar încă nu m-am hotărât ce vreau. Am puricat însă internetul și am găsit câteva idei care mi-au plăcut. Hai să ți le prezint!

Tablouri deasupra patului

Este probabil cea mai la îndemână soluție prin care poți da viață peretelui din dormitor, iar variantele pe care le ai la dispoziție sunt infinite.

Poți așeza, în linie, deasupra patului, două sau trei tablouri de aceeași dimensiune sau poți alege un poster supradimensionat care să atragă toată atenția asupra lui.

Există, bineînțeles și varianta unei mini galerii, cu tablouri de toate dimensiunile așezate deasupra patului.

Poți înrăma fotografii alb-negru, poze de familie sau schițe în creion, material textil cu imprimeuri îndrăznețe sau chiar plante presate. Orice îți trece prin minte. Este o zonă în care poți experimenta, fără probleme, cu mici proiecte DIY.

Tablourile pot fi agățate pe perete sau expuse pe o poliță din lemn. Dacă mergi pe varianta asta, ai grijă să așezi raftul la o înălțime considerabilă pentru a evita accidente nedorite. Funcționalitatea spațiului e importantă.

Stickere, logouri vegetale sau litere luminoase

Mesajele haioase, citatele care te inspiră sau cuvinte care înseamnă ceva pentru sufletul tău pot fi expuse, sub diverse forme pe peretele de deasupra patului. Ai la dispoziție autocolante, litere volumetrice, logo-uri vegetale etc. Stickere decorative, de exemplu, găsești pe o grămadă de site-uri de profil de la noi. Cai verzi pe pereți sunt primii care îmi vin acum în minte. Litere decorative din licheni am găsit pe Arta Grădinilor, iar pe www.ghirlandeluminoase.ro  sunt câteva modele simpatice de litere luminoase.

Decorațiuni din macrame

Decorațiunile din macrame arată senzațional deasupra patului și sunt potrivite, mai ales, iubitorilor stilului boho. Nu vorbesc de lasetele bunicii (am și eu de la mama o mulțime de mileuri, lăsate zestre), ci de obiecte de decor cât se poate de moderne.

Majoritatea sunt lucrate manual, cu multă migală, din lână, mătase sau bumbac. Sunt sigură că le-ai văzut peste tot, pe internet, în toate formele și dimensiunile. Am găsit și pe olx astfel de decorațiuni, dar, cu puțină îndemânare, cred că le poți confecționa și singură.

Oglindă, oglinjoară

Oglinda poate fi și ea o soluție de a îmbrăca peretele de deasupra patului. Nu e obligatoriu să agăți una singură. Poți pune mai multe, de forme și dimensiuni diferite.

Aici nu vorbim doar de un element care arată bine, ci și de un truc pentru a mări vizual dormitorul. Știi deja că oglinda are acest avantaj de a capta lumina naturală, făcând ca spațiul să pară mai luminos și mai aerisit.

Little glass jar

Plante deasupra patului

Se spune că plantele de apartament dau o stare de bine și că induc calm și optimism proprietarilor. În cazul ăsta, un dormitor ca cel din imagine asigură zen-ul absolut. Nu știu cât de practică este ideea, dar arată nemaipomenit. Cred însă că trebuie să fii atentă când uzi plantele, să nu depășești cantitatea de apă, că altfel e bai. 🙂 Eu mă cunosc bine și știu că nu aș fi persoana potrivită pentru a pune în practică un astfel de proiect.

Sunt multe variante de luat în calcul pentru decorarea peretelui ”buclucaș”. Sper însă să găsești inspirație în fotografiile de mai sus. Eu, una, oscilez între două tablouri alb-negru sau un ”Acasă” scris din licheni. Ne mai gândim…Tu ce ai deasupra patului?

Foto: Pinterest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply