Cum arată o proprietate din secolul al XIX-lea decorată pentru sărbătorile de iarnă

Cu aromă de scorţişoară şi miresme de portocală îşi întâmpină oaspeţii această casă din secolul al XIX-lea care a devenit, în ultimii ani, locul ideal pentru a petrece sărbătorile de iarnă în familie. După ce proprietarii au decis să extindă interioarele, vila cu patru dormitoare include o bucătărie mai mare, dar şi o terasă închisă. Zilele acestea proprietarii şi întreaga casă sunt în mare fierbere. Se pun la punct ultimele detalii pentru a  crea decorul perfect. Atunci când afară ninge, iar camerele sunt decorate cu tot felul de ornamente tradiţionale, atmosfera devine senzaţională, iar spaţiile par mai generoase.

Kerry și Jason s-au mutat aici în urmă cu mai puțin doi ani. După ce au cumpărat proprietatea, au fost dornici să se stabilească cât mai curând posibil. Kerry dezvoltă afaceri în domeniul mobilei, în timp ce Jason este director de bancă.

Şi-au dorit să aibă un mic refugiu, departe de agitaţia oraşului, unde să locuiască alături de cei doi câini ai familiei, Jingle şi Jangle.

Casa cu patru dormitoare a fost extinsă prima dată în anul 2000, apoi în 2009. “A fost dragoste la prima vedere. Această locuință ne-a câștigat imediat. Spaţiile erau destul de mari, însă ne-am dorit să le extindem puţin, fără să ştirbim din frumuseţe. Asta a fost viziunea noastră”, își amintește Kerry.

dormitor casa decorata de Craciun

Planurile de extindere şi reamenajare a interioarelor au fost trasate de arhitectul Andrew Lynn. Între timp, Kerry și Jason au început renovarea interiorului pentru a transforma casa într-un rustică, aşa cum au visat dintotdeauna.

living casa decorata de Craciun

Cei doi soţi au descoperit nişte pardoseli mai vechi din lemn de pin. Nu erau cele originale, însă par de-acolo şi dau, în bună măsură, un aer rustic, dar vin cumva şi să confirme vârsta venerabilă a casei.

O idee ingenioasă a fost reamenajarea şemineului, astfel încât acesta să aibă ieşire şi să încălzească două camere. Proprietarii au angajat apoi un meşter local care să finiseze pereţii şi tavanele. Totul a fost gata la timp pentru a petrece în noua casă sărbătorile de iarnă.

casa decorata de Craciun

După ce au făcut o serie de modificări structurale, au hotărât ca în bucătărie, pe hol şi în terasa acoperită să monteze o podea din lemn de stejar. Apoi, au potrivit acest întreg decor cu covoare, atât pe scări, cât şi în cele patru dormitoare. Nu în ultimul rând , în bucătărie au achiziţionat o mașină de gătit nouă, de care proprietara este foarte mândră.

bucatarie casa decorata de Craciun

Lui Kerry i-a plăcut dintotdeauna acel aspect învechit al lemnului pe care  nu a ezitat să-l pună în valoare. De-a lungul timpul, a vopsit şi restaurat numeroase piese de mobilier, majoritatea dintre ele cumpărate din târgurile de vechituri şi de la licitaţii. O altă pasiune a fost aceea de a reda frumuseţea de altădată a mobilierului capitonat. În spatele casei a fost amenajată şi o terasă acoperită, gata oricând să-şi primească oaspeţii. Bucătăria şi-a triplat dimensiunile, înglobând acum şi vechiul garaj.  Iar la etaj, spaţiul băii a fost înjumătățit, restul devenind un dressing pentru dormitorul principal, nou creat.

Cu decorarea casei aproape gata, Kerry și Jason se pot bucura în această perioadă de atmosfera sărbătorilor de iarnă. Pentru ei Crăciunul şi Anul Nou înseamnă multă fericire şi mese festive la care au invitaţi întotdeauna prietenii şi familia.

Period Living

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply