Cum decorăm baia apartamentului? Trucuri și idei de amenajare

Hai să spunem lucrurilor pe nume: băile noastre de acasă NU arată ca cele din newsfeed-ul de pe Instagram și asta din motive evidente. În primul rând, baia de apartament nu este nici pe departe atât de spațioasă, nu are acele ferestre larg deschise către munți împăduriți căci, deh, în oraș nu suntem înconjurați de natură, ci de betoane, iar cel mai adesea, spațiul respectiv are și alte funcții: adică mai adăpostește o mașină de spălat, un mop ș.a.m.d. Știu, nu e chiar ca în reviste, dar cam așa stau lucrurile în viața reală. Cum facem totuși să amenajăm o baie funcțională, care să arate și bine? Iată câteva idei mai jos!

Nu te feri de culoare!

Marea problemă pe care o întâmpinăm cu toții când renovăm casa este lipsa de îndrăzneală. Pornim cu o grămadă de variante, pescuite  de pe net și când e să le punem în aplicare, ne întoarcem la combinația clasică bej-maro. Nu critic pe nimeni, pentru că și eu sunt la fel. Când am cumpărat apartamentul, aveam o mie de idei pentru baie și în cele din urmă am renunțat, gândindu-mă că tonurile neutre nu se vor demoda niciodată. Acum îmi dau seama că puteam să fac lucrurile altfel și tânjesc după un spațiu cu mai multă  viață. Alege, așadar, faianță sau gresie cu imprimeuri vesele și vei vedea cum încăperea se transformă, pur și simplu. Bineînțeles, nu ar fi rău să ții cont de cromatica întregului apartament când alegi modelul, dar nu e obligatoriu!

Investește în finisaje!

Partea bună e că avem pe piață o mulțime de modele de gresie și faianță din care putem alege. Nu există varietate doar pe culori sau imprimeuri, ci și ca formă. Avem faianța subway, hexagonală, cea sub forma solzilor de pește (preferata mea) sau faianța care imită parchetul. În sfârșit, o infinitate de opțiuni, adaptate oricărui gust și buzunar. Poți să alternezi modele și texturi. De exemplu, câțiva pereți din baie pot fi placați cu lambriu rezistent la umezeală sau vopsiți, pur și simplu, într-o culoare contrast. Totul ține de imaginație.

Nu sări calul! 

Tocmai pentru că ai la dispoziție atâtea opțiuni, există tentația să aglomerezi spațiul mai mult decât trebuie. Cum spuneam și înainte, baia de apartament e destul de mică și întunecoasă, așa că amestecul de texturi, modele și culori, fără nici o noimă, nu e cea mai bună variantă. Poți, în schimb, să accentuezi anumite zone, cum ar fi dușul, oglinda sau vasul de toaletă. Inserează câteva plăci colorate acolo unde trebuie și ai să vezi ce bine arată!

Compensează prin detalii

Nu ai cine știe ce buget să te apuci de schimbări radicale? Nu e bai! Concentrează-te pe amănunte. Fie că adaugi o perdea de duș colorată sau cumperi prosoape într-o nuanță specială, aceste mici detalii vor face ca încăperea să pară mai proaspătă și mai cochetă. Chiar și plantele au rolul lor. Știu, nu te-ai gândi să le așezi în baie, dar te asigur că rău nu arată. Bineînțeles, dacă vorbim de spații fără lumină, varianta asta pică. Rămâne alternativa plantelor artificiale, dar, recunosc, nu mă prea dau în vânt după treaba asta.

Tot o investiție simbolică ar fi în câteva tablouri agățate pe pereții băii. Alege imagini alb negru sau dimpotrivă, postere colorate cu mesaje haioase pentru a transforma încăperea într-un loc din care să ieși cu zâmbetul pe buze.

Iar dacă ești fan al proiectelor DIY, poți experimenta, fără rezerve. Oglinda este cel mai adesea în centrul atenției în baie, așa că o poți pune în valoare, personalizându-i rama cu frânghie.

Sper să te inspire sfaturile, dacă ai în plan reamenajarea apartamentului.

Foto: Pinterest

 

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply