Culori vii și spații de depozitare bine gândite într-o casă din Teleorman

Știi sentimentul acela de dezamăgire când revii acasă după un concediu în care te-ai simțit minunat? Ei bine, o amenajare potrivită îți poate crea impresia că ești într-o vacanță permanentă. Cel mai bun exemplu în acest sens este casa cu interior azuriu, decorată de echipa Acrea Design. Proprietarii, medici în Alexandria și părinți a doi copii, și-au dorit să imprime locuinței lor acel sentiment de libertate absolută pe care îl experimentezi adesea în călătorii sau în escapadele de la malul mării. Nuanțele vii sunt folosite ca accent în toată casa, dar sunt temperate prin folosirea unor tonuri neutre precum gri sau bej. De asemenea, lemnul deschis cu aspect de oxidare sau venatura marmurei sunt elemente  naturale introduse în decor cu intenția de a încălzi vizual spațiul.

”Proprietarii și-au dorit o amenajare aerisită și plină de culoare”, povestesc arhitectele de la Acrea Design. ”Am avut câteva discuții inițiale, în care am ajuns să îi cunoaștem și să le înțelegem exact nevoile, după care am stabilit împreună direcția pe care ar trebui să o urmeze proiectul. Vorbim de o familie tânără, cu doi copii, așa că era important să creăm cât mai multe zone destinate timpului petrecut împreună, dar și suficiente spații de depozitare. Partea stilistică reflectă întocmai personalitatea beneficiarilor. Am ținut cont de plăcerea lor de a călători în diverse colțuri ale lumii, dar și de pasiunea proprietarei pentru culoarea turcoaz”.

Locuința, cu o suprafață de aproximativ 180 de mp, se afla în stadiul ”la gri” în momentul începerii șantierului. Din punct de vedere al compartimentării, avem o zonă de intrare, living deschis și casa scării, bucătărie generoasă, două băi, dormitorul matrimonial, plus camerele copiilor. Mobilierul este realizat, în mare parte, pe comandă de firma Șerban Mobilier. Stilul este unul modern, cu linii simple și culorii vii care se regăsesc și în alte elemente ale amenajării. Marea provocare pentru cele două arhitecte de la Acrea Design a fost să obțină spații generoase de depozitare care să nu aglomereze peste măsură încăperile. Detaliile proiectării mobilierului au ajutat foarte mult în acest sens. De exemplu, în living, corpurile au diferite înălțimi, iar o parte din rafturi sunt deschise pentru a face loc micilor decorațiuni sau suveniruri colecționate în vacanțele proprietarilor. Observăm și absența mânerelor, lucru care ajută la conturarea unui aspect modern și compact. Dressingul din hol este placat cu oglinzi care au rolul de a mări vizual spațiul. Partea stângă a dulapului este prevăzută cu un compartiment deschis ce poate fi folosit, de asemenea, ca loc de depozitare.

amenajare culori vii, Acrea Design

”Bucătăria este, fără îndoială, inima casei”, sunt de părere cele două arhitecte. ”Are o suprafață generoasă, multe dulapuri în care încap toate lucrurile necesare într-un astfel de spațiu și o zonă confortabilă de luat masa. Este locul în care se adună întreaga familie. Ca stil, am mers pe aceeași linie modernă și am adăugat un strop de culoare, folosind un ton jucăuș de turcoaz. Am temeperat apoi cu un alb mat la care am adaugat riflaje de lemn și un tapet ce imită marmura cu o venatură albastră.”

Scările interioare sunt un element cu o personalitate deosebită, și asta pentru că au fost zugrăvite în bleu de diverse intensități, de la deschis la închis, pentru a anticipa trecerea la zona de noapte.

În dormitorul matrimonial, regăsim tonuri nuetre de gri și bej, condimentate cu un strop de turcoaz. Toate privirile cad, însă, pe tapetul Agat, disponibil pe site-ul www.muralswallpaper.com. Patul tapițat, draperiile sau corpurile de iluminat cu accente aurii sunt detalii care completează decorul elegant al încăperii.

domitor matrimonial culori vii, Acrea Design

tapet culori vii, Acrea Design

Plăcile din baia matrimonială continuă cromatica dormitorului. Intersante aici sunt corpurile de iluminat, absolut neobișnuite pentru un astfel de spațiu. Un alt mare avantaj al băii este fereastra verticală care permite luminii naturale să pătrundă în interior, lucru destul de rar întâlnit în casele de la noi.

”În baia copiilor, am folosit o gresie hexagonală  alb și gri, dar și plăci pătrate de culoare galbenă. Nu a fost o alegere întâmplătoare. Potrivit mai multor studii de specialitate, galbenul activează emisfera stângă a creierului, sporind creativitatea. Cei mici adoră să se bălăcească aici, alături de jucăriile lor”, spun arhitectele de la Acrea Design.

baie culori vii, Acrea Design

”Dormitorul băiatului de 11 ani are un decor la fel de jucăuș, nu doar prin prisma cromaticii, dar și a mobilierului și a corpurilor de iluminat. Captează atenția, în mod deosebit, accentele de verde, temă propusă de tinerii beneficiari. Interesant este, însă, și patul în formă de căsuță care s-a dovedit a fi un loc special de stat la povești. Ne-am dorit să le oferim micuților impresia că au propria locuință în interiorul unei case mai mari, cea a părinților lor”.

cameră copii culori vii, Acrea Design

Corpurile de iluminat au fost achiziționate de pe www.lightingstore.ro și www.ioooi.ro. Scaunele, masa de dining și mobilierul din dormitorul matrimonial sunt de la Mobexpert.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Share