Culori neutre și atmosferă primitoare într-o casă din nordul Spaniei

Dacă printr-o minune casele ar prinde, la un moment dat, viaţă, aceasta ar fi cu siguranţă una foarte veselă. Pur şi simplu te invită să te bucuri de tot ceea ce te înconjoară prin lucruri simple, alături de prieteni şi familie.

Proprietara, Amalia, a cumpărat casa de la un cuplu mai în vârstă, al cărui copil nu mai voia să-şi petreacă vacanţele aici. O descrie drept o locuinţă frumoasă, dar în niciun caz una de lux. A încântat-o însă faptul că este o construcţie solidă cu ziduri groase, tipică pentru nordul Peninsulei Iberice. Aici casele sunt mai degrabă sobre, însă cea a Amaliei tocmai prin asta surprinde, printr-o bucurie nebănuită.

De fapt, înainte să o cumpere lucrurile nu stăteau deloc aşa. Totul era putrezit, aşa că a fost nevoie de reparaţii capitale. Au schimbat în totalitate felul în care erau dispuse camerele, au înlocuit podelele şi, într-un final, au decis să extindă şi locuinţa.

Mansarda, era de fapt un hambar în care era imposibil de locuit. Bucătăria se află acolo unde înainte era grajdul aşa că transformarea este surprinzătoare.

Constructorii au decis să păstreze zidurile groase de piatră, grinzile şi uşile din lemn care dau personalitate casei.

Nici tavanele nu pot trece neobservate. O parte din grinzi au fost vopsite în alb pentru că proprietarii nu şi-au dorit o casă întunecată.

Dar colţul preferat rămâne pridvorul. Acesta a suferit câteva modificări. În primul rând, suprafaţa a devenit mult mai mare, apoi, au fost montate ferestre uriaşe de sticlă, care fac din acest loc o încântare, până şi în zilele însorite de iarnă.

Familia poate lua masa în acest spaţiu minunat în fiecare zi, indiferent de anotimp. Podeaua din plăci de teracotă dă un aer rustic pridvorului.

Pentru ca sufrageria să fie mai luminoasă, cele două ferestre au fost deschise spre verandă.

El Mueble

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply