Cu ce poți înlocui noptiera tradițională

Nu, noptiera nu este o simplă cutie din MDF în care înghesuim cremele de mâini, cosmeticele și încărcătorul telefonului. Pusă într-un context potrivit, noptiera poate fi punctul de atracție al dormitorului. Nu este obligatoriu să mergem pe varianta clasică a dulăpioarelor așezate de-o parte și de alta a patului. Putem folosi și alte obiecte care să îndeplinească un rol asemănător. Ține doar de imaginație și de spațiul pe care îl avem la dispoziție. Iată câteva exemple de noptiere mai puțin convenționale care te vor ajuta să împrospătezi înfățișarea dormitorului tău.

Proiecte DIY, ușor de realizat

Știu, o să-mi spui că nu ești tâmplar, dar te asigur că nu e mare lucru să faci singur o astfel de piesă de mobilier. Uite, de exemplu, să privim puțin noptiera din imagine. Avem patru bucăți din MDF care alcătuiesc un dreptunghi. Bucățile sunt lipite între ele, cu un adeziv special, iar picioarele metalice sunt cumpărate de pe Amazon. Se fixează cu șurburi și….gata. 🙂

O altă variantă ar fi să înlocuiești noptiera cu o măsuță rotundă. În cazul ăsta, nu mai ai nevoie de adeziv, ci doar de o bucată de lemn, picioarele metalice și șuruburile pentru fixare. Arată la fel de bine, dar neavând sertar, îți va oferi mai puțin spațiu pentru depozitare.

Noptiera suspendată se pretează, de asemenea, pentru un mic proiect DIY. Singura dificultate aici ar putea fi prinderea în perete. Are un aspect minimalist de invidiat, potrivindu-se foarte bine într-un dormitor cu dimensiuni modeste. Bineînțeles, aici vorbim de o piesă de mobilier mai mult decorativă. Cel mult poți așeza, pe raft, veioza și cărțile pe care le răsfoiești înainte de culcare.

Rafturi agățate cu frânghii

Tot în zona de DIY se încadrează și rafturile suspendate, agățate cu frânghii din tavan. Este o idee pe care am văzut-o des pe internet și care se potrivește destul de bine în dormitoarele mici, pentru că nu aglomerează vizual spațiul. Fii convins că o astfel de alegere nu va trece neobservată. Lemnul folosit este foarte important pentru că va completa look-ul pe care încerci să-l recreezi. De exemplu, pentru o amenajare rustică sau boemă, nu ar fi rău să apelezi la scânduri vechi, recondiționate. Pe de altă parte, dacă ești fan al minimalismului, sunt indicate liniile simple și aspectul fără cusur. Nu știu, în schimb, cât de practice sunt astfel de rafturi. Eu mă știu destul de împidicată, așa că aș avea emoții să depozitez acolo altceva în afară de cărți.

Scaune în loc de noptiere

Sigur ai un scaun în plus prin casă, așa că poți să îl folosești pentru a înlocui banala noptieră. Nu contează stilul, nici forma. Bine, un scaun de birou așezat lângă pat nu cred că ar arăta tocmai bine, așa că nu ți-aș recomanda să-l iei în calcul. În schimb, un scaun curbat, stil Thonet sau o replică a celebrului Eames sunt variante cu care mergi la sigur.

La fel de bine ar putea să arăte și un scaun de bar sau un taburet mic, de lemn.

Orice te încurcă prin casă

Și, cum am spus de fiecare dată, singura regulă de care trebuie să ții cont în amenajarea casei este stilul tău. Caută în online, inspiră-te, vezi ce ți se potrivește și fă alegerea în funcție de ce-ți place. Ai la dispoziție zeci de soluții, unele practice, altele care punctează la capitolul estetic.

De la valize vechi, până la butoaie metalice, trunchiuri de copac sau bolțari din beton, cam orice poate înlocui noptiera tradițională. Cu puțină imaginație, poți pune într-un context diferit obiecte pe care nu le mai foloseai, dându-le șansa să-și continue povestea alături de tine. Iată, mai jos, alte exemple din care să te inspiri.

Foto: Pinterest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply