Creative Brick, atelierul care transformă piesele de Lego în accesorii și obiecte decorative

Despre Bianca și Adrian am vorbit prin 2015, când îți povesteam că au lăsat Bucureștiul pentru Cașva, un sătuc liniștit din Mureș. Astăzi, vreau să îți prezint proiectul lor, Creative Brick, un hobby transformat într-un mic atelier de creație cât se poate de original. Aventura a început mai mult în joacă. Adi este mare fan Lego, încă din copilărie și a colecționat de-a lungul anilor sute de astfel de seturi. Este o pasiune care îl acaparează total și poate petrece o zi întreagă asamblând piese colorate, îl dă de gol Bianca. Dacă în copilărie construia, ca toți băieții, mașinuțe și camioane, Adi crează astăzi tot felul de obiecte decorative: cuiere, lămpi, mânere, rafturi, brâuri pentru perete, mozaicuri. Găsește inspirație pretutindeni – în natură, modă sau amenajări interioare. Pe lângă  decorațiuni, cei doi tineri realizează și bijuterii, astfel încât iubitorii de Lego să poată purta piesele ca accesorii ieșite din tipare.

”Unele proiecte durează câteva zeci de minute, altele câteva zile…sau săptămâni, cum este cazul mozaicurilor mari”, explică Bianca. ”Trebuie să fii pasionat de acest joc, pentru că doar așa poți cunoaște toate piesele existente și posibilitățile de combinare și asamblare a lor. Variantele sunt nelimitate, iar imaginația și cunoașterea fac casă bună împreună”.

Multe dintre produsele care alcătuiesc astăzi colecția permanentă a atelierului Creative Brick au pornit de la propuneri venite din partea clienților. Adi și Bianca acceptă bucuroși orice gen de provocare. Ba mai mult, au convingerea că schimbul de idei poate duce la creații neașteptate. Anul trecut au bifat unul dintre cele mai solicitante proiecte, un mozaic cu portreul lui Eliade. A fost o comandă specială pentru Rockers Vynil Coffee Shop din București, un loc în care muzica bună, mâncarea savuroasă și decorul eclectic alcătuiesc un ”tot” imbatabil. Bianca s-a ocupat de amenajare coffee shop-ului, dar un astfel de subiect merită aprofunat în detaliu, așa că las amănuntele pentru un articol viitor.

”Procedeul prin care se realizează acele mozaicuri este, de fapt, destul de simplu. Doritorii ne trimit o poză pe care noi o modificăm într-un program special și o pixelăm astfel încât să o putem realiza din piese Lego”, spune Bianca. ”Înainte să ne apucăm de treabă, trimitem imaginea clientului pentru a ne da acceptul pe ea. Rezultatul final depășește de multe ori așteptările. Toți clienții de până acum au fost foarte încântați de ce au primit”.

Clienții Creative Brick sunt, în general, persoane tinere, cu simț al umorului, în căutare de produse care să se diferențieze de producția de masă. Sunt oameni care știu să facă diferența între un obiect de serie și creația unui artist și sunt dispuși să plătească pentru aportul de originalitate. Produsele realizate de Adi și Bianca au prețuri ce pornesc de la 15 lei, în cazul accesoriilor mici și pot ajunge până la câteva mii de lei, în cazul mozaicurilor de mari dimensiuni.

Cei mai mulți clienți sunt din afara țării, produsele fiind comercializate pe site-ul www.creativebrick.ro, etsy și emag.

Dacă vrei să fii la curent cu toate noutățile, te invit să dai un like paginii de Facebook a atelierului și un follow pe Instagram. Poate găsești ceva să-ți placă, mai ales acum, când se apropie Sf. Valentin.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply