CREAȚIILE BUTURUGA DESIGN AU FĂCUT SENZAȚIE, ÎN WEEKEND, LA BUCHAREST BUSINESS FAIR

Lămpile create de Ciprian Marcu de la Buturuga Design au întors privirile tuturor celor care au participat în weekend la BBC FAIR #1, primul târg dedicat antreprenoriatului urban creativ din România. Modul inedit de a transforma bucăți vechi de lemn în obiecte de design în serie limitată a fost apreciat de toți vizitatorii târgului, mulți fiind curioși să afle povestea din spatele proiectului.

”Obiectele pe care noi le propunem publicului au un mare plus la capitolul originalitate și asta pentru că sunt lucrate manual și transmit o emoție aparte. Cred că acesta este principalul atu al produselor semnate de designeri sau artizani. Tot mai mulți oameni caută să scape de tendința de uniformizare atât de prezentă în societatea de astăzi și au început să investească în produse care să surprindă prin concept, execuție, poveste”, spune Ciprian Marcu.

Buturuga Design este proiectul început cu un an în urmă de talentatul percuționist ChiPah. Produsele pornesc de la ideea de a reutiliza creativ materiale naturale, prin meșteșuguri ridicate la rang de artă. Obiectele păstrează cât mai aproape de original forme, linii și volume inspirate din natură. Nu e nimic surprinzător, așadar, să vezi crengi sau trunchiuri de copac, transformate în veioze inedite, lampadare sau suporturi pentru sticlele de vin. Ciprian vede munca în atelier ca pe o joacă și un mod de exprimare artistică, total diferit față de ce înseamnă muzica, dar îi place enorm să-și poată transmite mesajul de consum responsabil și dragoste pentru natură prin intermediul produselor pe care le crează. Conceptul de upcycling este, de fapt, întreaga filozofie a atelierului Buturuga Design, iar inventivitatea este cea care dă tonul procesului artistic.

”Atelierul nostru nu este despre lucruri, ci despre povești”, spune Ciprian. ”În weekend, la prima ediție a BBC FAIR #1 am avut prilejul să le explicăm oamenilor de ce un obiect lucrat manual e atât de diferit de producția industrială. Ne propunem să revalorificăm factorul uman în crearea de obiecte personale, expresive. Eu cred că deja o mare parte a publicului știe să facă distincția între produsul de serie mică și ce găsim de obicei în comerț, replicat în mii de exemplare. Am văzut la evenimentul din weekend că oamenii vor să știe care este procesul de creație din atelier, sunt curioși în legătură cu produsele pe care le expunem, iar pentru noi nu e bucurie mare decât să interacționăm direct cu publicul interesat de piața de design autohton. Pot spune chiar că am legat prietenii în cele două zile de târg. Vreau să-i mulțumesc lui Vlad Mihălăchioiu pentru această inițiativă de a aduce laolaltă oameni din industria creativă de la noi”.

Peste 35 de antreprenori au participat în perioada 24-25 noiembrie la prima ediție a Bucharest Business Fair – primul târg dedicat antreprenoriatului urban creativ din România. Evenimentul s-a desfășurat la Atom – the Space, București, fiind gândit sub forma unui spațiu de expus, schimbat și crescut idei antreprenoriale urbane. Pe parcursul celor două zile ale târgului, au avut loc numeroase expoziții, workshopuri și dezbateri dedicate celor care au fondat recent business-uri proprii sau care intenționează să o facă în viitorul apropiat.

În curând, va avea loc și lansarea oficială a atelierului Buturuga Design. Ciprian promite un eveniment care să fie un mix artistic între woodart, teatru, dans, sculptură și lumini. Nu este încă stabilită data, dar te voi ține la curent cu noutățile! Până atunci, nu uita să îi dai un like pe pagina de Facebook și un follow pe Instagram.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply