Corpuri de iluminat cu senzori de mișcare – Design și tehnologie modernă

Corpurile de iluminat cu senzori de mișcare pot fi utilizate cu succes pentru iluminatul spațiilor exterioare și interioare, asigurând un plus de confort și siguranță casei tale, fără a fi nevoit sa faci compromisuri de design.

Fabrika de Case - Iluminat veghe

În funcție de nevoile și imaginația ta, sistemele de iluminat cu senzor de mișcare pot avea diverse întrebuințări. Corpurile de iluminat cu senzor de mișcare pot fi dispuse pe fațada casei sau pe alei, și îți pot face viața mai ușoară indiferent că alegi să le folosești la intrarea în casă, pe terasă, în fața garajului sau în jurul piscinei. Cât despre interior, acestea se vor dovedi a fi foarte utile pe holuri, căi de acces, scări de bloc, sau în spații de depozitare precum debaraua sau cămara.

Eficiență fără rabat la design

Pentru multă vreme, beneficiile iluminatului cu senzor au fost strâns legate de apariția inestetică a senzorilor PIR, montați vizibil pe perete sau tavan. Pe o scară de bloc, aceasta nu reprezintă o problemă, deoarece designul interior nu este o prioritate. Într-o casă particulară însă, într-un hotel sau într-un restaurant, apariția senzorilor de mișcare poate influența ambianța generală, afectând negativ eforturile de design interior. În cazul noilor modele de corpuri de iluminat cu senzor de mișcare, senzorul este ascuns în spatele sticlei abajurului. Astfel, rezultatul final reflectă o atenție deosebită la detalii.

Pe lângă impactul estetic pe care îl provoacă noile corpuri de iluminat, eficiența sporită a acestora este datorată tehnologiei radar HF (înaltă frecvență). Avantajele tehnice ale așa numitului ,,senzor invizibil” HF sunt sensibilitatea superioară și suprafața mare de detecție.

Un alt factor ce nu poate fi neglijat este că senzorul HF, cu care sunt dotate aceste lămpi inteligente, revoluționează și designul. Sistemul de detecție este complet încorporat în interiorul lămpilor, fără a se vedea deloc la exterior. Aceste corpuri de iluminat rezolva altfel și vechile probleme de design, putând fi amplasate oriunde, fără probleme de încadrare în designul arhitectural al clădirii.

Deși tehnologia HF poate fi folosită atât pentru exterior cât și pentru interior, recomandarea experților este de folosi corpuri de iluminat dotate cu senzor de mișcare HF la interior întrucât senzorii HF au o sensibilitate mare la detectarea mișcărilor și sunt foarte practice în spațiile închise.

Pe de altă parte, corpurile de iluminat cu senzori de mișcare cu infraroșu (PIR) sunt perfecte pentru exterior. Senzorii PIR de exterior nu detectează frunzele aflate în mișcare, însă detectează orice corp cald aflat în mișcare, inclusiv motorul mașinii, animale, persoane.

Iluminatul exterior cu senzor de mișcare

Iluminatul exterior cu senzor poate fi aranjat într-un sistem ce nu este doar practic ci și inovator din punct de vedere estetic.

Un astfel de sistem complet poate conține un corp de iluminat cu senzor și număr de casă iluminat. Acesta nu doar că va lumina intrarea, dar va face și foarte vizibil numărul locuinței. În curte sau în grădină este recomandat un reflector LED cu senzor de mișcare, iar pentru siguranță pe scări puteți folosi o aplică cu senzor de mișcare. Iluminatul aleii se poate face prin instalarea unui stâlp cu senzor.

Efectele luminoase ale unui astfel de sistem pot fi folosite și ca lumină de accent pe unele obiecte ori design-ul grădinii.

Fabrika de Case - Iluminat exterior

Noile proiectoare XLED Home 2 vin cu caracteristici și design specifice secolului XXI. Pe lângă aspectul și calitatea impresionantă, acestea vor oferi confort și siguranță casei tale.

Iluminatul interior cu senzor de mișcare

Corpurile de iluminat cu senzor de mișcare pentru interior pot fi extrem de utile pentru iluminarea holurilor, scărilor de bloc, căilor de acces și, de ce nu, a băilor, toaletelor, a spațiilor de depozitare, dressingurilor, debaralelor sau chiar a cabinelor de probă din magazine. Sunt foarte practice atunci când nu dorești sa cauți întrerupătorul pe întuneric, dar și pentru a economisi cât mai mult la factura de energie.

Acestea permit setarea după propriile preferințe a razei de detecție și a duratei de aprindere. Spre exemplu, pe coridoare mai puțin frecventate, timpul de stingere al luminii poate fi setat pe o perioada mai scurtă, în timp ce în bucătărie sau în baia de serviciu acesta poate fi setat pe maxim pentru a evita situațiile în care lumina se stinge pe neprevăzute.

În plus, după cum spuneam și mai sus, spre deosebire de lămpile cu senzor de mișcare tradiționale, corpurile de iluminat cu senzor de mișcare pentru interior, au senzorul ascuns în abajur pentru un efect estetic modern, iar materialele de calitate, sticlă și metal, asigură fiabilitate pe termen lung.

Fabrika de Case - Iluminat interior

Recomandarea noastră pentru interior este lampa pentru interior cu LED și senzor de mișcare RS LED M1, perfectă pentru holuri, scări sau căi de acces. Ea atrage privirile instantaneu, prin designul modern, plat, fără a trăda dotarea cu un performant senzor de mișcare 360° – care detectează aproape instantaneu orice intrare în cameră. O variantă la fel de atrăgătoare poate fi aplica cu senzor de mișcare RS LED D1, care, pe lângă  tehnologia de ultimă generație, oferă un aspect elegant spațiului în care alegi să o montezi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply