Christine Paper Design sau arta de a reda, în detaliu, gingășia florilor folosind hârtie

De cinci ani, investește suflet, timp și imaginație pentru realizarea celor mai frumoase flori din hârtie și încă simte că îi crește sufletul în piept de emoție când o clientă îi spune că buchetul său arată mai bine decât unul natural. Atunci își dă seama că zilele în care pierde noțiunea timpului, modelând petale de hârtie, sunt cu folos și că are norocul de a putea oferi bucurie oamenilor prin creațiile sale atât de migălos lucrate. Și nu e un lucru la îndemână să redai gingășia unei flori, studiind-o în detaliu ca formă, dimensiune sau culoare, dar când ești cu adevărat pasionat de ceea ce faci, orele de muncă nu mai sunt atât de importante. Contează doar ca ceea ce îți iese din mâini să te reprezinte și să fie cât mai aproape de idealul tău de perfecțiune.

Deers Photography

”Ideea a venit ca o revelație… am descoperit întâmplător câteva imagini cu flori din hârtie pe Pinterest și am simțit imediat că pot face și eu asta, chiar mai bine decât se lucra la momentul acela în domeniu”, povestește Cristina, rememorând începuturile călătoriei sale. ”Prima floare am făcut-o după un tutorial (pe vremea aceea erau foarte puține) și a ieșit nesatisfăcător/banal. Mi-am dat seama că nu pot lucra după reguli făcute de alții, că acest proces este unul creativ și că trebuie să îmi găsesc propriile metode și tehnici de a crea. Tot ce am obținut a fost pe cont propriu… aproximativ șase luni mi-a luat până am găsit materialele necesare, furnizori, tehnici etc. Cel mai mult mă ajută studierea florilor și a naturii. Acesta este, cred eu, drumul spre o exprimare personală și unică”.

Monica Cotiga – Deers Photography

Deers Photography

Cristina a fost dintotdeauna o persoană creativă. A făcut liceul de arte – secția pictură, după care a terminat Facultatea de Arte Decorative și Design – secția Modă. A și lucrat, de altfel, ca designer vestimentar pentru un nume cunoscut din România și crede că experiența aceasta a ajutat-o în dezvoltarea brandului său, Christine Design Paper, căci a reușit să înțeleagă ce presupune exact transpunerea unei idei de la schiță, material, tipar, până la produsul finit.

”Am făcut parte și din echipa de marketing, comunicare și web design, lucru esențial în ziua de azi pentru orice individ care profesează într-un mediu creativ și trebuie să își facă cunoscută munca. În acest context am început să lucrez flori din hârtie… îmi doream să fac ceva individual, prin care să îmi exprim o viziune artistică. Prin florile mele combin toate aceste abilități dobândite de-a lungul timpului”, spune Cristina.

În spatele buchetelor sale, se ascund zeci de ore de lucru, iar toate acele detalii ale florilor, atât de fidel reproduse, sunt de fapt rezultatul a câtorva ani de exercițiu. Secretul nu stă în hârtia folosită. Acela este doar un suport, mărturisește tânăra. Răbdarea, migala și dragostea pusă în tot procesul de creație sunt, de fapt, ingredientele care fac din Christine Paper Design un brand cu adevărat unic pe piață. Petalele florilor sunt decupate fără șablon, doar din imaginație, după care sunt modelate cu maximă atenție și lipite apoi, una câte una. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. De cele mai multe ori, Cristina intervine și în personalizarea hârtiei, colorând-o cu culori și pensule, pentru a obține nuanțe și degradeuri cât mai apropiate de realitate.

”Primul meu experiment a fost un trandafir. Au urmat apoi câțiva bujori și alți trandafiri. I-am pus pe toți într-un buchet și i-am dăruit mamei. Acestea sunt, în continuare, florile pe care le fac cel mai des: bujorii de toate tipurile, trandafirii clasici și cei de grădină, ranunculus, anemone, dalii, hortensii, suculente, toate tipurile de frunze și eucalypt. Cel mai greu de reprodus este, după părerea mea liliacul sau orice alt tip de floare mică”, spune Cristina.

Buchetele sale au ajuns și în străinătate, dar cele mai multe comenzi vin totuși din România. Facebook-ul și Instagram-ul au ajutat-o mult pe partea de promovare online, deși, recunoaște ea, nu are timp suficient să administreze cum și-ar dori partea de social media. Cu toate acestea, își dorește ca imaginile care apar în mediul virtual să îi reprezinte, cu adevărat, munca.

Ghirlandele Cristinei, folosite ca decor la o petrecere aniversară din California

Ruth Eileen Photography – Finding Lovely

Cristina spune că nu este adepta campaniilor agresive. Nici nu ar face față unui număr mare de comenzi. De la început, atelierul a mers pe calitate, nu pe cantitate. Este și motivul pentru care preferă buchetele de mireasă sau decorațiunile mici pentru că îi oferă posibilitatea de a se concentra mai bine pe detalii. Oricum, Cristina vrea ca brandul să rămână unul mic, de suflet și exclude din ecuație posibilitatea de a mai lucra cu cineva. Ca obiectiv, pe viitor, este să facă buchete din ce în ce mai frumoase și unice, spune cu entuziasm, pentru că nu este bucurie mai mare decât să vadă că oamenii apreciază truda care se ascunde în petalele și frunzele fiecărei flori create.

Monica Cotiga – Deers Photography

În  sprijinul celor care vor să se aventureze în domeniul acesta, al confecționării de flori din hârtie, Cristina explică, pe site-ul său www.christinepaperdesign.com, întregul proces de creație. Sunt sigură însă că lucrurile sunt mult mai complicate decât par în fotografii, dar cu exercițiu și pasiune, cred că se pot obține rezultate.

”În momentul de față sunt foarte mulți care activează în acest domeniu, atât în afară, cât și în România. Din punctul meu de vedere, mi-aș dori ca toți să privească acest domeniu cu seriozitate și dedicare, să își găsească propriul stil și să își respecte clientul”, spune creatoarea brandului Christine Paper Design.

Pentru comenzi, o poți apela pe Cristina pe pagina sa de Facebook. Trebuie să ții însă cont că un astfel de buchet presupune timp și migală, așa că ar fi bine o contactezi din timp.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply