Cazare de lux printre lei si elefanti. Cele mai spectaculoase hoteluri din savana africana

Grupul Singita a revolutionat din temelii conceptul de safari, aducand designul modern si serviciile de cinci stele in inima salbatica a Africii. Totul a inceput in 1993, odata cu inaugurarea primei cabane, Ebony Lodge. Fondatorul Luke Bailes a fost cel care a transformat ferma de 45,000 de acri, mostenita de la bunicul sau, intr-una dintre cele mai ravnite destinatii de safari din Africa de Sud.

1

Singita Sabi Sand, Kruger National Park Area, South Africa

Singita, insemnand locul miracolelor in limba vechilor triburi de pe Continentul Negru, se axeaza pe turismul de nisa, insa pune mare accent pe protejarea animalelor salbatice si a mediului inconjurator. ”Singita este o companie care vede lucrurile in perspectiva. Actiunile noastre vor avea efect abia peste 20, 50, poate chiar 100 de ani, insa dorim sa facem tot ceea ce ne sta in putinta pentru a asigura continuitatea acestor locuri”, explica Luke Bailes.

Hoteluri de lux, in trei state africane

Singita s-a dezvoltat constant in cei peste 20 de ani de existenta, ajungand sa numere in prezent 12 cabane in trei tari diferite: Africa de Sud, Tanzania si Zimbabwe. Ebony Lodge, prima cabana a grupului Singita, a fost construita dupa ce Luke Bailes a cumparat ferma din vecinatatea sa.

7Ebony Lodge 1123Antreprenorul a insistat mult pentru a obtine aceasta proprietate, si nici nu e de mirare, avand in vedere locatia. Ferma se extinde pana in apropiere de Parcul National Kruger, un loc al suprelativelor, ce pastreaza neatinsa frumusetea si salbaticia savanei. Amenajarea cabanei Ebony Lodge a fost realizata de Boyd Ferguson, designer de interior la Cécile & Boyd, firma de profil, cu sediul in Cape Town. El s-a ocupat, ulterior, de amenajarea tuturor cabanelor Singita. ”La Ebony Lodge am avut norocul sa pastram o buna parte din obiectele adunate din toate colturile lumii de fostii proprietari”, povesteste designerul.

4 56ebony”Am recuperat piese de mobilier, de foarte buna calitate, argintarie si obiecte de arta. Toate le-am folosit in decorarea cabanei, iar rezultatul a fost uimitor. Nu exista senzatia de cladire «la cheie», ci pare o locuinta de vacanta, in care s-au perindat generatii intregi”. Ebony Lodge a suferit o multime de modificari de-a lungul timpului, insa, in ciuda tuturor transformarilor, si-a pastrat acel aer nostalgic, boem.

Tursim de safari, cu servicii de cinci stele

”Stateam pe niste bolovani de granit, impreuna cu Luke, la cativa pasi de Ebony Lodge si proiectam, in gand, urmatoarea cabana”, povesteste Boyd Fergurson, amintindu-si de Boulders Lodge, cel de-al doilea proiect al echipei Singita. Cabana, cu 12 apartamente imense, construite din piatra si pereti din sticla, beneficiaza de dusuri exterioare, terase si piscine individuale. Un colt al rasfatului suprem in inima salbatica a Africii.

Boulders 1Boulders 2Boulders 3”La Ebony, am incercat sa tinem vegetatia cat mai departe de spatiile de cazare. Aici am hotarat sa aducem cadrul natural in interior”, explica Boyd. La inceput, proiectul a fost privit cu reticenta. Iubitorii de safari au fost indignati. Cum sa construiesti piscine incalzite si crame de vin, printre lei si elefanti? Cu Boulders, insa, explorarea Africii salbatice s-a schimbat pentru totdeauna. Zonele de campus si mancarea la conserva au fost inlocuite cu salate proaspete si servicii de lux. Pentru perioada aceea, 1996, acest concept era unul nou, indraznet si destul de controversat. S-a dovedit insa un pariu castigator, Boulders Lodge devenind in scurt timp cel mai cautat hotel din Africa de Sud.

bouldersBoulders 4Boulders 5Boulders 6b.Boulders 9Boulders 111Arhitectura minimalista, in inima savanei africane

Dupa Boulders, a urmat Lebombo, un proiect la fel de ambitios si de controversat. ”Sa construiesti o cladire minimalista din sticla si otel intr-o rezervatie a biosferei a fost considerat o nebunie la vremea respectiva”, isi aminteste, razand, designerul de interior, Boyd Ferguson, referindu-se la cabana Lebombo, construita in Parcul Național Kruger din Africa de Sud.

Lebombo 1lebombo 3lembobo 4Lebombo 2”Are o arhitectura avangardista, chiar si acum, zece ani mai tarziu. Pare un cuib de vulturi, suspendat deasupra raurilor Sweni si N’wanetsi”. Peretii vitrati dezvaluie privelisti de basm: cursuri de apa ce brazdeaza smocurile de vegetatie, arbori seculari ce isi leagana crengile greoaie in adierea vantului, turme de elefanti ce isi astampara setea, la o aruncatura de bat de fereastra dormitorului tau.

lebombo 5Hai sa ne mai delectam cu imagini din celelalte hoteluri Singita!

0

Faru Faru Lodge, Tanzania

faru faru 2

Faru Faru Lodge, Tanzania

faru faru .

Faru Faru Lodge, Tanzania

faru faru lodge

Faru Faru Lodge, Tanzania

faru faru

Faru Faru Lodge, Tanzania

faru faru bath

Faru Faru Lodge, Tanzania

Sasakwa lodge 1

Sasawaka Lodge, Tanzania

Sasakwa 3

Sasawaka Lodge, Tanzania

-

Ngorongoro Crater Lodge, Tanzania

Singita Pamushana Lodge, Malilangwe, Zimbabwe. Agency HKLM. Art Director: Paul Henriques. Stylist: Georgina Pennington. Photographer: Mark Williams. 12/12/11.

Singita Pamushana Lodge, Malilangwe, Zimbabwe

Sursa foto: Singita

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply