Cât scoți din buzunar pentru a îți construi o piscină vara aceasta?

Te pregătești să îți construiești vara aceasta piscina visurilor tale? Înainte de a porni la drum, află care sunt opțiunile pe care le ai pentru a construi o piscină și ce factori pot influența bugetul pe care îl aloci construcției. De asemenea, iată ce spun experții în construcția de piscine despre bugetul alocat întreținerii piscinei pe durata unui an, costurile serviciilor specializate, dar și despre evoluția acestui sector de construcții pe piaţa românească.

Cum se poate schimba bugetul alocat construcției în funcție de tipul și modelul de piscină ales?

Piscinele sunt de două tipuri, subterane și supraterane, iar bugetul necesar pentru fiecare tip de piscină poate să difere major de la un caz la altul în funcție și de modelul ales, mărimea și utilitățile de care fiecare piscină dispune. Cu toate acestea, ți-am pregătit câteva estimate de cost care să te ajute sa iei deciziile potrivite în funcție de spațiul și bugetul pe care îl ai. În timp ce la calcularea bugetului alocat unei piscine subterane trebuie să ai în vedere mai mulți factori, despre care vom vorbi în cele ce urmează, în cazul piscinelor supraterane costurile sunt limitate la nivelarea terenului și preţul propriu-zis al piscinei.

Nivelarea terenului se face cu nisip și costă în jur de 300 de euro, în funcție de dimensiunile piscinei. Pentru piscinele mari de 10/5 metri costul alocat nivelării poate ajunge și la 700 de euro, spune Doru Crânguși, expert Piscine Service.

Dacă vrei să achiziționezi o piscină supraterană, cea mai rezistentă și accesibilă opțiune este achiziționarea unei piscine demontabile cu structură din cadru metalic, executate din oțel ranforsat, însă dacă ești în căutarea unei soluții mai ieftine și mai practice, poți opta pentru piscinele gonflabile. În primul caz va trebui să scoți din buzunar cel puțin 1.000 de Ron, în timp ce în cel de-al doilea caz poți să te limitezi la 400 de Ron.

Piscină beton liner, Periş – Piscine Service

Piscine Service

Atunci când vorbim despre piscinele subterane, fie că sunt amplasate la interior sau la exterior, cel mai popular model este cel rectangular de 8/4 metri. Prețul unei astfel de piscine poate ajunge și la 8.000 de euro, iar dacă vrei o piscina cu formă asimetrică, prețul poate crește cu aproximativ 20%. Există și soluții mai accesibile pentru care poţi opta. Dacă vrei să îți construiești o piscină îngropată și, în acest caz, poți alege un model rotund de piscină cu un diametru de 3,5 metri. Costul unei astfel de piscine pornește de la suma de 7.000 de Ron.

Cu toate că prețul piscinei îngropate este același, indiferent că alegi să o construiești afară sau înăuntru, bugetul total al construcției diferă semnificativ de la piscinele exterioare la cele interioare, iar acest lucru se datorează faptului că în cel din urmă caz va trebui să aloci un buget și pentru instalarea sistemelor de dezumidificare și a soluțiilor de încălzire a spațiului.

Piscină îngropată în Snagov – Piscine Service

Prețul sistemelor de dezumidificare pornește de la 7.000 de Ron, dar pompele de căldură sunt ceva mai scumpe, începând de la 19.000 de Ron. Un alt aspect important atunci când vine vorba despre costuri este alegerea tipului de finisaj al piscinei. Dacă nu ai un buget prea limitat, atunci ai putea opta pentru finisajele din liner, una dintre cele mai moderne tehnologii utilizate pentru placarea piscinei, care îți oferă un grad mare de impermeabilizare, eleganța designului, dar și costuri de renovare foarte mici. Cu toate acestea, linerul poate crește bugetul total al construcţiei cu aproximativ 30%. Bugetul unei astfel de construcții crește și din perspectiva accesoriilor și a sistemelor de modernizare. Spre exemplu, dacă vrei să instalezi o cascadă, va trebui să mai scoţi din buzunar încă 2.000 de Ron. Mai mult, costurile pot crește și în funcție de calitatea elementelor de design, dar și relativ la nivelul de confort dorit, așa încât la acest aspect opțiunile sunt limitate numai de bugetul de care dispui.

Cât te costă serviciile specializate din acest domeniu?

Acum că știi cum trebuie să te pregătești financiar pentru a îți achiziționa modelul de piscină dorit, trebuie să te gândești la costurile alocate manoperei constructorilor, dar și altor servicii de specialitate ce nu pot lipsi din acest proiect. Primul aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este amplasarea piscinei pentru a se potrivi la fix spațiului pe care îl ai disponibil pentru construcția unei piscine. Unele companii oferă, în acest sens, servicii de consultanță gratuite pentru cei ce aleg să cumpere materialele din același loc. Dacă serviciile de consultanță pot fi gratuite, serviciile de construcție și instalație variază de la un producător la altul, însă nivelul pieței este undeva la 350 de euro pe metrul pătrat. Poți alege să chemi specialiștii și pentru mentenanță, iar în acest caz va trebui să pregătești un buget de maxim 200 de euro pe lună. În prețul mentenanței de specialitate pentru orice tip de piscină companiile includ, de regulă, și substanțele necesare întreținerii piscinei.

Piscină acoperită, Clinceni – Piscine Service

Cât te costă întreținerea piscinei pe durata unui an?

După ce ai finalizat construcția trebuie să te gândești și la bugetul pe care îl aloci întreținerii piscinei, avertizează Doru Crânguși, expert Piscine Service. Întreținerea piscinei nu este facultativă, dacă vrei să ai parte de o piscină curată ce nu creează probleme de sănătate, dar și dacă vrei ca speranța de viață a construcției să fie cât mai mare.

Piscină beton mozaic, Breaza – Piscine Service

Atunci când vorbim despre costul anual de întreținere al piscinei ne raportăm, mai exact, la perioada utilizării piscinei. În cazul piscinelor amplasate la interior, întreținerea piscinei este valabilă în orice lună din an, însă în cazul piscinelor exterioare bugetul alocat întreținerii în sezonul rece este practic inexistent.

Piscine Service

Dar dacă vorbim strict despre piscinele subterane de exterior, sezonul se limitează la maxim şase luni de utilizare. Pentru întreținerea unei piscine subterane, fie ea de interior sau de exterior, ar trebui să te pregătești să cheltuiești aproximativ 1.200 de Euro lunar.

Piscine Service

Câţi proprietari de piscine există în Romania și cum merge piața la noi?

Atunci când vine vorba despre acest sector din domeniul construcției, piața românească a avut cea mai prosperă perioada între anii 2000 și 2007, când s-au construit cele mai multe piscine. La finalul anului 2016 existau circa 4.500 de proprietari de piscine pe piața din România, având în vedere faptul că anual acest sector a înregistrat creșteri de aproximativ 20%. Pentru anul 2017, experții au așteptări și mai optimiste. Dacă anul trecut românii au cheltuit circa 4 milioane de euro pe construcția de piscine, anul acesta vânzările de piscine ar putea crește cu 15-20%.

Piscina subterană exterior, Jurilovca – Piscine Service

Piscină beton liner Clinceni – Piscine Service

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply iuliana stanescu 27 June 2017 at 16:36

    Buna ziua. va rog sa imi dati si mie datele de contact al unei firme care construieste cu 8000e o piscina de 8/4- ingropata. Doar sapatul gropii si betonatul ei ajunge la 10000 de euro. Si apoi…. restul. Oricum ptr ca sunteti un site care posteaza articole, documentate, nu-i asa???, astept firma aceea care construieste o piscina ingropata de 8/4 cu 8000 de euro. ofer bonus. Toate bune

    • Reply Fabrika de Case 27 June 2017 at 19:53

      Iuliana, îi poți contacta pe cei de la Piscine Service pe e-mail la office@piscineservice.ro sau telefonic, la numărul 0743 155 767. Cu prețurile nu te pot ajuta. Trebuie discutat direct cu firma pentru o ofertă personalizată.

    Leave a Reply