Casutele trasnite din satul hobbitilor

 Lumea fantastica a lui JRR Tolkien, adusa pe marile ecrane de regizorul Peter Jackson in cele doua trilogii Stapanul Inelelor si Hobbit, exista in realitate in Noua Zeelanda, cam la doua ore de mers cu masina de Auckland. Satul hobbitilor, acele creaturi minione, cu par carlionat si cu o vesnica pofta de mancare, a fost construit pe terenul unei ferme de animale apartinand familiei Alexander. 500 de hectare de pasuni, dealuri inverzite, brazi uriasi si un lac cu apa cristalina. Nu e de mirare ca regizorul neo-zeelandez s-a indragostit de acest peisaj, alegandu-l ca locatie pentru seria Stapanul Inelelor si, in 2011, pentru prima parte a trilogiei Hobbit. Construirea satului nu a fost deloc o sarcina usoara. Drumul de acces a fost primul mare obstacol intampinat de echipa de productie. Armata neo-zeelandeza a fost contractata pentru a executa lucrarile la un drum de un kilometru si jumatate, pana la ferma unde avea sa prinda viata Hobbiton Village. Casutele ascunse in pamant, cu usi rotunde din lemn si acoperite de verdeata, in care hobbitii isi traiau viata in tihna, inainte de aventurile descrise in cele doua trilogii, sunt principalul punct de atractie al acestui loc de basm.

1234Pentru transpunerea lor in realitate au fost create 37 de gauri in deal. Casele au diferite dimensiuni, fiind gandite in functie de personajele care apar in film. Lucrarile au inceput in martie 1999, continuand si dupa inceperea filmarilor in luna decembrie a aceluiasi an.

567A fost nevoie de o munca titanica pentru a crea acest taram de poveste. S-a inceput cu modelarea terenului si plantarea gradinilor, desi sezonul rece se instalase deja. Un stejar de 26 de tone a fost adus pe bucati de la o ferma invecinata si a fost reasamblat, bucata cu bucata, langa casa lui Bilbo Baggings, eroul trilogiei Hobbit. Pentru a-l readuce la viata, s-au adus frunze artificiale din Taiwan.

10Hanul Dragonului Verde – locul de distractie al hobbitilor

Incepand cu anul 2012, vizitatorii au posibilitatea sa se cinsteasca in cel mai popular pub din Middle Earth, asemeni simpaticilor hobbiti. Hanul Dragonului Verde, cel construit de echipa lui Peter Jackson, a fost distrus in ultima parte a seriei Stapanul Inelelor. Potrivit scenariului, locul de intalnire al hobbitilor a fost incendiat. Hanul a fost construit din nou in 2011, cand au inceput filmarile pentru prima parte a seriei Hobbit, O Calatorie Neasteptata.

11121314Familia Alexander a hotarat sa pastreze acest neobisnuit restaurant, transformandu-l intr-una din cele mai populare atractii turistice din zona. Chiar si prim-ministrul Noii Zeelande a fost prezent la inaugurare. O vizita aici te transpune, fara sa vrei, in pielea personajelor. Usile rotunde pe care le-am admirat in film si care au facut inconjurul lumii, chiar si printre cei care nu au vazut super-productiile lui Peter Jackson, semineul imbracat in piatra, butoaiele cu bere, toate detaliile au fost puse cap la cap cu maxima atentie. Si partea buna este ca hanul are dimensiuni normale, desi in film senzatia era ca in acest loc nu ai cum sa incapi decat daca ai sub 1,10 metri, inaltimea unui hobbit. Si chiar daca sunteti sau nu fani ai seriilor, sigur o sa va placa acest sat desprins din lumea povestilor. De cand a fost deschis publicului, Hobbiton Village a fost vizitat de peste 300.000 de oameni din toate colturile Planetei, dornici sa exploreze aceasta bucatica din Middle Earth, din romanele lui JRR Tolkien.

1516

Sursa foto: Hobbiton Tours, Cat Burton, BBC

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply