Căsuță confortabilă , de 150 de mp, la o aruncătură de băț de oceanul Atlantic

Aflată într-o zonă liniştită şi plină de verdeaţă, casa lui Paul Caddell – un iubitor înrăit de antichităţi – în care locuieşte alături de câinele său, Beulah, este deschisă în permanenţă oaspeţilor. Cabana din Sag Harbor, New York, nu este chiar atât de mică, aşa cum pare la prima vedere, întinzându-se pe 150 de metri pătraţi. Cu toate acestea, Paul a luat câteva decizii inteligente pentru a profita la maximum de spaţiul din interiorul minunatului său refugiu. Departe de zgomotul oraşului, cabana este o încântare pentru cei care îi trec pragul. Iar Paul le dezvăluie cu mare plăcere câteva din secretele traiului într-un spaţiu mic.

Căsuţa numără trei dormitoare şi a fost construită în anul 1814. Și da, ferestrele şi uşa nu sunt simetrice! A fost construită aşa intenționat astfel încât să ofere mai mult spațiu pentru camera de zi. Când Paul a adăugat două băi la etaj, a înălţat şi acoperișul în aceeaşi idee de a crea mai mult loc. Ce este însă cu adevărat extraordinar? Cabana se află la doar 15 minute de mers pe jos de ocean.

În living, Paul a ales doar piese de mobilier neconvenţionale. O sofa a luat locul canapelei, iar măsuţa de cafea a fost înlocuită cu un mic cufăr vintage. În timp ce oaspeții probabil cred că toate aceste inovaţii sunt rezultatul unor frământări estetice, proprietarul nu ascunde faptul că a avut tot timpul în minte ideea de a crea cât mai mult spaţiu. Cu cât mobilierul este mai mic, cu atât pare mai mare camera de zi.

Chiar şi vopseaua a fost alesă cu mare atenţie, folosind nuanţe deschise tot în ideea de „a mări” pe cât posibil camera. „Pereții i-am vopsit în alb, în timp ce tapițeria și cuverturile sunt în nuanțe neutre. Am încercat să dau puțină culoare cu ajutorul pernelor”, mărturisește Paul.

Și în bucătărie, Paul a redus aproape totul, inclusiv dimensiunile chiuvetei, lăsând mai mult loc pentru blaturi.

În ceea ce priveşte scările ce duc la etaj, proprietarul a decis să monteze o balustradă pe perete, în timp ce partea opusă rămâne deschisă în ideea de a da senzaţia de aerisit. Totodată, lambriul reuşeşte să păcălească ochiul neavizat şi creează iluzia unor tavane mai înalte decât sunt în realitate. “O vitrină pe care am găsit-o la o licitaţie nu este perfectă doar pentru vase şi pahare, dar oferă şi o suprafaţă numai bună pentru a lua masa”, spune el.

La capătul patului, în dormitorul principal, o masă de scris din lemn este locul perfect pentru a aşeza câteva plante. Lângă, se odihneşte un scaun vintage, simplu. Şi, dacă în casă există suficient spaţiu pentru sofa sau un cufăr, de ce să nu aibă şi un birou? „Îmi place să ofer oaspeţilor un loc unde să poată sta la laptop sau să îşi rearanjeze machiajul”, spune Paul. Nu-și face griji că oaspeții nu se vor simți confortabil în spațiul mic. De fapt, consideră că șederea lor va fi chiar mai plăcută. „Foarte sincer, cred că încăperile mici pot fi mai confortabile comparativ cu camerele de mari dimensiuni!”

Country Living

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply