Case in copac pentru care merita sa schimbi viata la bloc

Cati dintre noi nu am visat in copilarie sa avem o casuta in copac, un refugiu numai al nostru, un loc destinat jocului, ferit de privirile grijulii ale oamenilor mari? Ei bine, acest vis a fost transpus in realitate de arhitecti din intreaga lume si chiar daca pare o nebunie, exista foarte multi adulti care opteaza pentru aceste locuinte neconventionale. E adevarat ca e cam dificil sa locuiesti zi de zi, in mijlocul padurii, suspendat la cativa metri deasupra pamantului, dar pentru un weekend departe de civilizatie, nu exista loc mai potrivit. Bineinteles ca aceste neobisnuite constructii au fost exploatate si din punct de vedere turistic, existand o multime de curiosi, dornici sa traiasca o experienta unica, in mijlocul naturii. Hai sa vedem si noi cateva astfel de locuinte suspendate!

Vail, Colorado

Desi nu este foarte spatioasa, aceasta casuta din copac este ascunzatoarea ideala a unei familii din Vail, Colorado. Casuta proiectata de arhitecta Missy Brown a fost construita intr-un pin batran, la aproape 20 de metri deasupra pamantului. Alte trunchiuri de conifere au fost folosite pe post de stalpi de sustinere. Casuta a fost gandita ca un mic refugiu, la cativa pasi de locuinta principala a familiei. Exista insa si spatiu de dormit, precum si un mic birou, in cazul in care copiii vor sa isi faca temele aici. Accesul se face pe o scara spirala din lemn, cu balustrada metalica. Cel mai frumos loc al casei este, cu siguranta, terasa, inconjurata de arbori seculari.

123Sao Paulo

Arhitectii Silvio Sant’Anna si Ana Vidal au gandit un refugiu la inaltime pe coasta Atlanticului, in padurea tropicala din Sao Paulo. Casa cu pereti din sticla are o structura prietenoasa cu mediul inconjurator si, in ciuda suprafetei de 153 de mp, cantareste mai putin de doua tone, adica nici 10% din cat ar fi cantarit daca era construita din caramida. Cei doi arhitecti au luat in calcul si acest aspect, intrucat casa a fost ridicata intr-o zona cu frecvente alunecari de teren. Neobisnuita cladire este inconjurata de vegetatie luxurianta si este camuflata perfect de padure. Peretii din sticla asigura lumina naturala din abundenta, dar si o priveliste de vis asupra oceanului.

4567Refugiu romantic in inima Atlantei

Peter Bahouth, fost presedinte al organizatiei Greenpace a fost de cand se stie un ecologist convins, militand de-a lungul timpului pentru conservarea padurilor din British Columbia si a zonei de tundra din Alaska. „La varsta de 6 ani, eram ca toti ceilalti copii. Aveam o casa in copac, dar nu era ceva spectaculos. Era doar o blana, prinsa pe o creanga de tatal meu”, isi aminteste Bahouth. „Era insa teritoriul meu, locul in care imi stabileam singur regulile. De atunci mi-a incoltit ideea de a avea o astfel de casa la maturitate”. Spre deosebire de majoritatea oamenilor care uita de visurile copilariei in favoarea preocuparilor de adult, Peter nu s-a lasat pana nu a trasformat in realitate acest obiectiv. In 1996, a cumparat terenul impadurit din apropierea casei sale, dar abia in 2000 a contactat un arhitect pentru a construi mult visata casa din copac. Au fost luni intregi de discutii si consultari cu prieteni apropiati, de schite si planuri, insa rezultatul final este spectaculos. S-au construit, pana la urma, trei case care comunica intre ele printr-un pod suspendat. Peter a folosit o multime de materiale reciclate. De exemplu, ferestrele vechi de 80 de ani au fost recuperate de la un fost templu Masonic din Carolina de Sud, in timp ce majoritatea usilor provin de la un mic restaurant local. Mobilierul a fost achizitionat si el de la targurile de vechituri, Peter dorind sa creeze in interior o atmosfera romantica, de basm. In prezent, cele trei casute se pot inchiria, iar cazarea costa in jur de 270 de dolari pe noapte. „Cei care au venit la noi au marturisit ca este un loc cu o energie aparte. Daca iesi pe una din terase si privesti in jur, poti fi oriunde, nu doar in Georgia”, spune Bahouth.

891011Sursa foto: houzz, airbnb

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply