Casa veche, cu un interior surprinzător de luminos și aerisit

O explozie de lumină naturală lasă să strălucească această casă de o frumuseţe aparte din Surrey, Marea Britanie. Una dintre primele îmbunătățiri pe care Kim Scillitoe le-a făcut în noua ei casă a fost aceea de a  renunţa la draperiile roșii, grele, care de zeci de ani atârnau la ferestrele din cameră. De îndată ce au dispărut, frumusețea arhitecturii acestei camere era din nou pusă în valoare. Lumina putea să pătrundă în voie în camerele până atunci întunecoase. Din acel moment, Kim și soțul ei, Gavin, au lăsat ferestrele descoperite.

 

Camerele par şi mai înalte datorită lambriurilor, iar culoarea întunecată a lemnului, cea originală, a fost înlocuită cu nuanțe mai blânde. Casa a fost proiectată cu numeroase cornișe, praguri și suprafețe care sunt ideale pentru a pune în valoare ornamentele. Toate acestea vin ca o mănuşă pentru Kim, o colecţionară pasionată de ceramică artizanală şi figurine papier mache. Chiar dacă în unele zone beneficiază de toate dotările traiului modern, casa este la fel de frumoasă ca atunci când a fost construită, în 1911.

Proprietatea avea nevoie de o renovare completă. Cuplul a transformat o cabină de duș într-un dressing și a creat o spălătorie lângă bucătărie. Pe exterior, casa a fost pictată, iar jgheaburile şi acoperișul au fost reparate. De asemenea, trebuia ca o parte din ferestre să fie refăcute, iar Kim și Gavin au avut grijă să conserve stilul original.

Şi în interior, erau necesare anumite schimbări pentru ca spațiile să fie adaptate vieții de familie. Una din băile de la parter a fost transformată în dressing și, imediat lângă a apărut şi un birou. De asemenea, o cămară neutilizată din bucătărie a devenit spălătorie. Când proprietarii au instalat o sobă pe lemne în sufragerie au făcut o descoperire interesantă. Șemineul din teracotă fusese acoperit cu ceramică modernă, iar de sub stratul superior au ieşit la iveală mai multe figuri persane, vopsite în albastru şi verde.

Cel mai probabil un tribut adus artei și motivelor persane foarte populare în momentul în care a fost construită casa. Plăcile de cărămidă verde de pe şemineu sunt mai degrabă caracteristice stilului edwardian, iar Kim a reuşit să obţină un set similar de teracotă pentru cel de-al doilea șemineu al casei, pe holul de la parter.

Holul larg al parterului este folosit ca spațiu suplimentar de ședere. O elegantă canapea  franțuzească și o masă de grădină vintage completează perfect lambriul din lemn proaspăt vopsit.

Ușile cu geam fac trecerea din hol în dinning. Odinioară acoperiți cu tapet texturat, astăzi pereții sunt vopsiți în culori neutre ce pun în valoare arhitectura camerei. Kim colecționează porțelanuri și cristaluri ce oferă un plus de strălucire mesei în jurul căreia, adeseori, sunt invitați prietenii și membrii familiei.

O terasă acoperită, cu acces dinspre camera de zi, oferă o priveliște minunată către grădină și este mobilată cu piese de epocă de inspirație franceză.

Revenind la holul principal, câteva trepte coboară spre bucătăria unde culoarea dominantă este albastru.

Mai puțin obișnuit, până și aragazul a fost ales în această nuanță! Aici Kim a proiectat și un dulap care pe mijloc ascunde un televizor.

Dormitorul matrimonial este amenajat în stil clasic și, la fel ca restul casei, este inundat de lumină naturală. O pată de culoare este veioza-papagal.

În baie, mobilierul a fost proiectat chiar de către cei doi proprietari și realizat apoi de un meșter local. Candelabrul din perete a fost cumpărat în cadrul unei licitații.

Period Living

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply