Casă în nordul Franței, renovată cu mult bun gust de un antreprenor american

Jordan Fielders este americanul care a reușit să-i cucerească pe francezi cu burgerii săi artizanali. Nimeni nu-i dădea vreo șansă în 2012 când a instalat primul camion cu mâncare în apropiere de centrul Parisului. Astăzi, Cantine California este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri pe segmentul fast food de calitate din capitala Hexagonului.

În 2017, Fielders investea într-o nouă afacere: o proprietate în Normandia pe care a cumpărat-o cu gândul de a o transforma într-o pensiune exclusivistă. Casa datează din 1883 și are o arhitectură specifică zonei.  Este construită din piatră, cu inserții de cărămidă și a fost folosită de-a lungul anilor ca reședință de vacanță. Domeniul are o suprafață de 5.000 de mp și se întinde de-a lungul râului Sena. Evident, orice pasionat de pescuit s-ar simți aici ca-n Rai.

Pentru Fielders, renovarea casei din Normandia a însemnat și foarte multă muncă, nu doar investiție materială. Timp de un an și jumătate, a făcut naveta Eure – Paris pentru că a vrut să supravegheze îndeaproape șantierul. Casa nu mai fusese locuită din anii ’70, așa că a avut nevoie de reparații consistente.

Jordan și soția sa au păstrat câteva piese rămase de la ultimii proprietari, combinându-le cu obiecte noi și mobilier realizat pe comandă. Interiorul este neașteptat de modern, însă cu o personalitate deosebită. Au fost păstrate și elemente arhitecturale vechi pentru un plus de autenticitate.

Acoperișul din țiglă, de exemplu, este cel original. Fielders a adăugat un sistem de jgheaburi și burlane de zinc, soluție pe care o consideră nu doar funcțională, ci și potrivită estetic. Plafonul de rigips a fost îndepărtat pentru a lăsa la vedere bătrânele grinzi de lemn.

O mare provocare s-a dovedit a fi partea tehnică, respectiv instalațiile electrice și încălzirea. Jordan spune că a fost nevoie de izolație de 30 de centimetri pe întreg tavanul pentru a asigura o temperatură decentă în interiorul casei. Lucrările au fost supravegheate și de un bun prieten, arhitect.

Tatiana Dupond, soția lui Jordan  a venit cu ideea interiorului inspirat din însorita Californie. A insistat totuși ca fațada să respecte arhitectura specifică Normandiei.

Acum, când casa e pregătită să își întâmpine primii oaspeți, Tatiana recunoaște că singurul lucru pe care-l regretă e că nu a păstrat șemineul din zona de living. Jordan a hotărât să-l înlocuiască cu un model minimalist, mult mai eficient din punct de vedere energetic.

Altă piesă de rezistență este pianul Gabriel Gavreau, rămas de la foștii proprietari. Are venerabila vârstă de 160 de ani, dar funcționează încă impecabil.

Masa are, la rândul său, o poveste interesantă. Blatul este făcut dintr-o bucată de pal rămasă de la mobilierul de bucătărie. Picioarele metalice, în stil mid century, au fost adăugate ulterior într-un atelier local. Scaunele au fost recuperate din restaurantul pe care Jordan l-a avut, la un moment dat, în Paris.

Anexa casei, mai veche decât clădirea principală, a fost transformată în zonă de dormit. Riverside House are, în total, șapte dormitoare și o capacitate de cazare de zece paturi. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie.

Casa poate fi închiriată integral, iar prețul pornește de la 1250 euro pe noapte. Este locul perfect pentru evenimente restrânse sau weekend-uri prelungite, cu prietenii. La cerere, poți să îți ”condimentezi” șederea cu ore de yoga, ședințe de masaj sau anternamente de fitness.

Rezervările se pot face direct pe site sau prin airbnb.

Remodelista

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply