Casă amenajată în stil farmhouse, în apropiere de Vaslui

După ani de zile petrecuți în străinătate, Alina a hotărât să revină în țară și să înceapă o viață nouă, pe meleagurile în care a copilărit. Își dorea o casă în apropiere de oraș, cu spațiu suficient pentru o mică grădină și câțiva pomi fructiferi. A găsit terenul perfect în apropiere de Vaslui, într-o zonă liniștită, cu o priveliște de vis, dar cu acces rapid către zona urbană. Casa a fost construită de la zero și a fost gândită, în detaliu, dinspre interior  spre exterior. Alina a știut foarte clar ce își dorește de la fiecare încăpere în parte, atât ca dimensiuni, cât și ca stil de amenajare. Șantierul s-a derulat fără mari probleme și a durat aproape un an.

casa stil farmhouse

”De câte ori mergeam în vizită la prieteni, analizam felul în care era compartimentată casa, suprafața încăperilor sau cantitatea de lumină naturală care pătrundea în interior”, își amintește Alina. ”Chiar și în hotelurile în care am stat, obișnuiam să măsor camera, numărând pașii dintr-un perete într-altul. În felul acesta am putut să aproximez spațiul de care aș avea nevoie în propria noastră casă”.

hol casa stil farmhouse

Parterul este alcătuit din living, dining și bucătărie, o cameră în care sunt depozitate mașina de spălat și detergenții, o baie și un birou. Holul este separat de restul încăperilor, după model britanic. La etaj, avem trei dormitoare, baie și dressing. Bucătăria și zona de luat masa au fost gândite ca un open space. Cele două spații pot fi separate totuși, la nevoie, prin intermediul unor uși glisante în stil franțuzesc.

bucătărie stil farmhouse

”Am locuit șapte ani în Londra. Acolo casele sunt destul de înghesuite și întunecoase, cu tavane scunde și camere mici. Noi, însă, ne-am dorit lumină naturală cât cuprinde, de aceea o să vedeți multe ferestre de mari dimenisuni, mai ales la parter”, spune Alina. ”Am făcut documentare temeinică înainte să ne apucăm de construcția casei. La un moment dat, cochetam cu ideea unei construcții ecologice, cu sisteme de întreținere, prietenoase cu mediul înconjurător. Mi-am petrecut mult timp pe grupuri specializate pe acest domeniu – arhitectură verde, pemacultură și am găsit o grămadă de lucruri interesante. Îmi doream, de exemplu, un sistem de colectare a apei pe care să o folosim apoi în gospodărie. Am renunțat, până la urmă, și am mers pe variantele clasice. Sunt mulțumită, totuși, că avem casa orientată spre sud, lucru învățat de pe aceste grupuri de care am amintit anterior. Este un aspect care asigură o temperatură plăcută în interiorul casei, indiferent de anotimp.”

camera copil

Casa este amenajată în stil farmhouse, cu influențe franțuzești. Predomină lemnul, mobilierul retro, detaliile din fier forjat și culorile neutre, liniștitoare. Este genul acela de decor elegant, care nu te face să te simți ca la muzeu. Paleta cromatică este asemănătoare în întreaga casă, detaliu care asigură continuitate și coerență. Fiecare piesă este aleasă cu grijă, după îndelungi căutări, iar pasiunea proprietarei pentru lumea designului de interior se vede cu ochiul liber. Și-a deschis chiar și un magazin  online cu mici obiecte de decor, din dorința de a împărtăși cu alții această imensă dragoste pentru frumos. Site-ul se numește lunaboutique.ro. Te invit să arunci un ochi să vezi despre ce e vorba.

”Este un domeniu care îmi place mult, și asta încă dinainte să lucrez la amenajarea propriei noastre case. Îmi petrec mult timp pe Pinterest și pe diverse bloguri de nișă, din zona amenajărilor. Ador să pun în practică lucrurile pe care le învăț. De exemplu, am recondiționat o vitrină cumpărată de pe OLX, iar rezultatul a fost peste așteptări. Este fascinant să redai viață unor obiecte ce par irecuperabile”, spune tânăra proprietară.

Curtea casei este locul preferat al întregii familii. Nici nu e de mirare, dacă vezi fotografiile postate de Alina pe contul său de Instagram. Este lucrul după care a tânjit cel mai mult în perioada petrecută la Londra, într-un oraș în care nici un îndrăznești să visezi la un colțișor de grădină. În România, are un teren de 1400 de mp pe care a plantat tot felul de legume și pomi fructiferi. Copiii adoră să exploreze împrejurimile și să analizeze vegetația din jurul casei. Locul arată superb și în timpul iernii, când zăpada acoperă dealurile din jur.

”A fost un an în care am învățat să apreciem mai mult lucrurile care contează, cu adevărat. Faptul că am stat la curte, ne-a ajutat să trecem mai ușor peste primăvara atipică pe care am trăit-o cu toții. La casă ai mereu câte ceva de făcut, așa că nu te poți plânge de plictiseală. Și pentru copii, a fost un mare avantaj să aibă loc și libertate de mișcare în tot acest timp”, spune Alina.

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Share