Cărămida, elementul surpriză în amenajările interioare

Poate o să-ţi ia ceva timp până în momentul în care te vei hotărî să foloseşti carămida expusă în propria casă, însă odată ce ai luat o astfel de decizie, cu siguranţă vei deveni un fan al acestui tip de amenajare. Mai ales că ai la dispoziţie o mulțime de posibilităţi. Cărămida aduce un aer rustic şi, combinat cu elemente moderne, dă personalitate oricărei încăperi.

Fabrika de Case - Caramida, in amenajarile interioare

Fabrika de Case - Caramida, in amenajarile interioare

Suspenzo Architectural Group

Fabrika de Case - Caramida in amenajarile interioareFabrika de Case - Caramida in amenaraile interioarePereţii de cărămidă arată incredibil mai ales atunci când patina timpului este păstrată, iar zidurile par erodate. Combinaţia de cărămidă veche, sticlă neagră şi crom dă o notă de contrast într-o cameră cu aspect modern. Pentru a sublinia și mai mult cărămida, plasați corpurile de iluminat astfel încât lumina să o pună în valoare. Un alt sfat ce poate fi luat în considerare este acela de a folosi oglinzi mari care să îndrepte toate privirile către peretele de cărămidă.

Fabrika de Case - Caramida, elementul surpriza in amenajarile interioare

Dacă nu îţi place ca pereţii să aibă un aspect de învechit, atunci poţi colora cărămizile în nuanţe calde şi vesele. Textura va fi aceeaşi însă, pe de-a-ntregul, încăperea va căpăta un aer îndrăzneţ.

Fabrika de Case - Caramida, elementul surpriza in amenajarile interioare Când vine vorba de culori, cel mai ușor de încorporat este cărămida albă care, la fel ca pereții de aceeași culoare, lasă loc pentru nenumărate posibilități.

Fabrika de Case - Caramida in amenajarile interioare Fabrika de Case - Caramida in amenajarile interioareFabrika de Case - Caramida in amenajarile in interioareMult mai dificil de găsit soluții în amenajare este atunci când se optează pentru cărămida roșie. În acest caz o variantă ar fi combinația cu nuanțe de bej și alb sau cea cu culori reci în nuanțe mai deschise. În ambele variante, peretele placat cu cărămidă roșie va rămâne vedeta camerei.

Fabrika de Case - Caramida, un element surpriza in amenajarile interioare

Fabrika de Case - Caramida, un element surpriza in amenajarile interioare

Fabrika de Case - Caramida in amenajarile interioare

Fabrika de Case - Caramida in designul interiorFoarte inspirate mi se par amenajările cu cărămidă expusă în baie. Datorită culorii și texturii sale, aceasta adaugă oricărui interior căldură şi se integrează armonios indiferent că este vorba de tradiţionalul stil rustic sau de cel modern.

Fabrika de Case - Caramida, elementul surpriza in amenajarile interioareFabrika de Case - Caramida, elemntul surpriza in amenajarile interioareUn alt avantaj este că peretele de cărămidă poate pune în valoare un obiect decorativ pe care îl dorești evidențiat. Spre exemplu, o cadă elegantă, decorativă. De asemenea, zidul din cărămidă poate servi drept fundal pentru un obiect de artă sau pentru un corp de iluminat. Atenție, însă! Pentru mediile cu umezeală precum baia sau bucătaria este bine ca porii cărămizilor să fie bine sigilaţi cu un strat de lac protector cu proprietăţi de etanşare.

Fabrika de Case - Caramida, elementul surpriza in amenajarile interioare

Fabrika de Case - Caramida, elementul surpriza in amenajarile interioareCărămida crează decorul perfect şi pentru interioarele clasice, cu piese de mobilier şi accesorii decorative ce au aspect antichizat.

Fabrika de Case - Caramida in designul interior

Fabrika de Case - Caramida in amenajarile interioareCombinaţia dintre pereţii nefinisaţi din cărămidă şi diversele ţesături prezente prin cameră este elegantă şi foarte atractivă.

Fabrika de Case - Caramida in amenajarile interioareFabrika de Case - Caramida in amenajarile interioarePentru a adăuga o notă de confort și căldură interioarelor cu pereți din cărămidă expusă pot fi folosite materiale textile naturale. Foarte potrivite sunt pernuțele cu motive etnice, în diverse culori.
Fabrika de Case - Caramida, in amenajarile interioareFabrika de Case - Caramida, elementul surpriza in amenajarile interioareFabrika de Case - Caramida, un element surpriza in amenajarile interioare

Foto: Pinterest, Houzz

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply