Când afară e prea cald, creează înăuntru. 5 idei DIY ingenioase pentru interior

Chiar dacă uneori căldura ne topește pe toți, vara este întotdeauna un anotimp plin de bucurie și distracție. Așadar, zilele toride când stăm înăuntru pentru a evita căldura sunt numai bune pentru a  ne reînvigora interiorul. În articolul următor, propunem niște idei pentru a crea o atmosferă de vacanță în casele tuturor.

Tablou cu motiv floral din carton îndoit

Dacă vara te face să te duci cu gândul la flori, considerăm că ideea următoare este potrivită pentru tine. Proiectul de bricolaj este unul foarte simplu, materialele folosite fiind extrem de accesibile și la îndemâna oricui, iar rezultatul final este chic si elegant. Cartonul poate fi vopsit înainte să fie decupat sau după ce este lipit pe ramă, în funcție de preferințele fiecăruia, iar o ramă simplă de lemn este destul de ieftină si ușor de găsit pentru oricine.

Foto: kiflieslevendula.blogspot.ro

Tablouri pe pânză cu scris sau modele în relief

Putem folosi creativ un pistol de lipit și fără să lipim neapărat ceva: putem trasa linii, modele sau chiar să încercăm să scriem. Unul dintre beneficiile de bază ale unei unelte de genul acesta este posibilitatea de a fi folosită pe suprafețe diverse de la lemn, plastic și hârtie, până la pânze sau alte materiale textile. Tabloul din poza de mai jos dobândește un aer modern și parcă prinde viață prin folosirea diverselor texturi.

Foto: thecrazycraftlady.com

Glob decorativ din lemn

Unul dintre lucrurile la care ne gândim cu toții când vine vorba de vară este marea, iar proiectul acesta de interior ne duce cu gândul acolo. Folosind lemn șlefuit de apă treaba devine foarte ușoară pentru că acesta nu mai trebuie curățat. Și uite așa lucrăm inteligent și nu doar din greu. Procesul este unul foarte simplu şi chiar dacă finalizarea acestuia poate dura ceva timp, rezultatul final arată extraordinar, făcând tot efortul depus să merite pe deplin.

Foto: creativeinchicago.com

Corali din fire de cupru și lipici

Dacă tot am amintit de mare, mai rămânem aici pentru încă un proiect și ne uităm la niște corali făcuți din fire de cupru și silicon. Folosim firele pentru a crea structura sau „scheletul” lucrării, iar mai apoi adăugam un strat de silicon topit cu ajutorul pistolului, pentru a crea textura lor și micile umflături. Ca pas final folosim o vopsea acrilică pentru a picta întreaga sculptură.

Foto: ohohblog.com

Artă din creioane cerate topite

Următorul proiect amintește de curcubeul de după ploile răcoroase de vară. Acesta poate aduce o pată de culoare interiorului tău, este ideal pentru camerele copiilor și reprezintă totodată un proiect în care se pot implica și ei. Pentru cele mai bune rezultate, sugerăm folosirea unei suflante de aer cald. Aveți grijă să lăsați suficient timp să treacă înainte de a îl manevra, pentru a evita eventuale accidente.

Foto: mypurplehoneyjar.wordpress.com

Toate proiectele de mai sus folosesc unelte esențiale pentru toți pasionații de DIY, precum pistoale de lipit sau suflante de aer cald (pentru că mereu poate fi și mai cald). Dacă încă nu aveți așa ceva, recomandăm produsele Steinel. 

Articole asemănătoare

Cum îți poți transforma casa cu bani puțini Pentru că renovarea casei nu este o misiune pe care să o repeți frecvent, m-am gândit să îți dau câteva sfaturi care te vor ajuta să înviorezi interio...
Au trecut sarbatorile! Ce poti face cu bradul si c... Sarbatorile de iarna se apropie de final, asa ca, vrem, nu vrem, trebuie sa ne facem timp pentru curatenia generala. Ornamentele de Craciun, bradul  s...
Sfaturi pentru organizarea bibliotecii Chiar daca, in prezent, lectura clasica tinde sa fie inlocuita de cea digitala, cred ca o biblioteca trebuie sa isi gaseasca locul in orice casa. Nimi...
Decoreaza-ti casa cu un buget de criza! Vrei sa-ti redecorezi casa dar bugetul pe care il ai la dispozitie este destul de limitat? Ei bine,  totul este posibil daca dai dovada de putina inve...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *