Camere prea mari? Iată câteva trucuri de amenajare!

Camerele mari înseamnă nu doar bucuria unui spaţiu confortabil, ci şi o mulţime de provocări. De multe ori poate te-ai plâns că nu reuşeşti să îţi amenajezi casa aşa cum ai dori din cauza camerelor prea mici şi a aglomeraţiei. Dacă stai să te gândeşti, poate fi la fel de greu şi atunci când ai la dispoziţie spaţii largi. Indiferent că ai o casă la ţară, cu camere mari şi înalte, o mansardă sau pur şi simplu vrei să redecorezi sufrageria, iată câteva ponturi care te vor ajuta să  pui la punct  încăperi echilibrate şi confortabile.

O idee ar fi să plasezi strategic plantele în ghivece înalte. La fel de bună poate fi şi amenajarea unor tavane înalte sau decizia de a completa colţurile în care nu ai nimic cu plante de dimensiuni cât mai mari. Atât timp cât încăperea dispune de suficientă lumină, nu vei avea nicio problemă.

Vopseşte peretele în două culori! Ghivecele înalte cu plante vor atrage, aşa cum spuneam, toate privirile spre tavan. Nu tot timpul însă dorim ca întreaga atenţie să se îndrepte în sus. Aşa că o soluţie este să vopseşti peretele în două culori. Efectul fiind acela de atmosferă confortabilă, iar camera va părea un pic mai scundă.

Schimbă măsuţa de cafea cu un scaun otoman supradimensionat. Încăperile mari dau de multe ori senzaţia de gol atunci când, spre exemplu, între canapea şi măsuţa de cafea este prea mult spaţiu. Te poate scoate din încurcătură alegerea unui scaun otoman capitonat, de mari dimensiuni, în locul tradiţionalei mese de cafea, ce va diminua golul şi va da o senzaţie de delicateţe.

Un alt truc ar fi acela de a umple spaţiul cu tabureţi cu picioare sub formă de X. Aranjate în fața șemineului, alături de câteva fotolii, aceste scaune mici, pot fi transformate şi în mese.

Utilizează o băncuţă confortabilă pentru a împărţi încăperea în două. Într-o cameră de zi cu adevărat mare, îți recomand să creezi două zone diferite. Marchează separarea, păstrând în același timp legătura cu ajutorul mobilierului, fie că este vorba de un şezlong, o băncuţă  sau o canapea.

Poți împărţi încăperea şi cu ajutorul unei mese tip consolă. O altă opțiune pentru separarea zonelor dintr-o cameră de zi mare este aşezarea canapelei pe mijloc, completată cu o masă tip consolă în spatele acesteia.

Adaugă un strop de intimitate cu ajutorul unui panou! Într-un spațiu larg, deschis, îţi recomand o zonă confortabilă, amenajată cu ajutorul panourilor decorative.  Parțial pliat și plasat în spatele canapelei, paravanul va crea impresia unei încăperi mai mici.

Umple spaţiul cu o canapea în formă de L! Încăperile mari, amenajate în stil modern, sunt locul perfect pentru o astfel de canapea. Această piesă de mobilier nu doar că va rezolva problemele ce ţin de esteticul camerei, dar va aduce şi un plus de confort.

Aceeaşi canapea în formă de L foate fi folostă pentru a împărţi o cameră în două părţi.  Un alt loc minunat pentru canapeaua în formă de L este între living şi zona de luat masa, dacă acestea sunt în acelaşi spaţiu deschis.

Nu lăsa pereţii goi! Într-o încăpere de mari dimensiuni este recomandat aproape de fiecare dată să nu lași mobilierul pe pereţi, ci să-l aduci, cumva, mai aproape de mijlocul camerei. Problema este că acest lucru poate lăsa mult spațiu liber pe perete. Ei bine, nu rata şansa de a decora inteligent aceste ziduri! O combinaţie la îndemână este masa tip consolă, aşezată în faţa unui perete gol cu o pereche de băncuţe plasate dedesubt.

O altă idee de umplere a spaţiului este aceea de a adăuga câteva scaune suplimentare. O masă tip consolă, încadrată de o pereche de scaune, cu o oglindă mare sau o lucrare de artă deasupra, arată întotdeauna interesant. În plus, poți trage scaunele mai aproape când găzduiești mai mulţi prieteni.

Crează un loc intim într-o cameră mai mare. Nu uita să te gândeşti cum vrei să utilizezi spațiul. Chiar dacă o încăpere mare este numai bună atunci când ai musafiri, trebuie să ai în vedere că nu în fiecare zi organizezi petreceri.

Houzz

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply