Cabană modernă în Alpii elvețieni

Cu o vedere splendidă spre lacul Zürich, această casă împacă în egală măsură noţiunea de confort cu cea de sofisticat. Fiecare detaliu nu este decât semn al eleganței creative cu care locuinţa a fost decorată. Având ca fundal Alpii elveţieni și malurile înverzite ale lacului, reşedinţa, construită de la zero, s-a dovedit de la bun început locul perfect pentru proprietarii care își doreau un cămin plin de viață și foarte primitor. Arhitectă și designer de interior, Laura Gärna, de la Studio Gärna, a fost responsabilă de această transformare, proiectând o casă plină de armonie și strălucire.

Primul pas a fost reorganizarea spațiului și crearea unei încăperi diafane care să integreze camera de zi, dining-ul și bucătăria. În acest fel, funcţionalitatea locuinţei este optimizată și, în plus, toate încăperile au privelişti deosebite. O paletă cromatică bazată pe albastru marin, în diverse combinaţii, a fost aleasă ca temă principală a decorului.

Tapițeria, pernele și chiar unii dintre pereți aduc un omagiu lacului din imediata apropiere. Culoarea lor albastră este combinată cu alte tonuri, un creuzet care se evidențiază printr-un set neutru și elegant compus din nuanțe de gri și alb. Mobilierul este eclectic şi include piese contemporane şi de epocă. La acesta, se adaugă detalii personale și opere de artă cu mare impact vizual. În ansamblu, o combinație de elemente care aduc caracter și delicatețe într-un echilibru perfect.

Unul dintre punctele de atracţie al casei este terasa uriaşă, cu podea de lemn ce oferă o privelişte uluitoare către lac. Câteva piei de oaie, aduse tocmai din Mongolia, au fost așezate pe canapea și pe scaunele neconvenționale, asigurând tot confortul atunci când temperaturile sunt scăzute. Pernele și scaunele turcoaz, pe de-o parte, și măsuța metalică improvizată, pe de altă parte, asigură pata de culoare în această zonă de relaxare.

Un panou din șipci de stejar delimitează intrarea în camera de zi, lângă o lucrare a lui Alejandro Thorton și un dulap proiectat de designerul de interior Laura Gärna. Livingul este încadrat de un covor pakistanez, care se evidențiază pe podeaua din lemn.

Decorarea zonei de intrare conferă holului propria identitate. Tapetul de pe perete crează fundalul pentru o compoziție încântătoare: o canapea din catifea gri, o pictură de Nacho Mallagray și, de o parte și de alta, două mese laterale cu lămpi. Aspectul vintage este completat de o comodă în stilul anilor 50 și o oglindă în formă de soare cumpărată de la un magazin de antichități din Buenos Aires.

În bucătărie, de efect este peretele de sticlă care oferă acces direct spre curtea interioară. Mobilierul este modern și respectă cromatica din celelalte încăperi: albastru, alb și crem.

Pe aceeași idee, de a comunica deplin cu exteriorul, dormitorul lasă loc unor priveliști de vis pe care proprietarii le pot admira prin peretele de sticlă. Nici aici, designerul de interior nu s-a abătut de la modelul cromatic. Mărturie stau bancheta din catifea albastră și covorul pakistanez.

Mi Casa Revista

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply