Cabană luminoasă în sudul – vestul Marii Britanii

Proprietara casei din Cornwall a locuit multă vreme în Australia, iar asta se reflectă foarte bine în modul în care  a decorat pensiunea din sud-vestul Angliei. De când a văzut prima dată cabana cu acoperiș ondulat, Sarah a știut foarte clar direcția pe care și-o dorește: un mix de stiluri care să se concentreze, în primul rând, pe folosirea de materiale naturale.

Principalul neajuns al încântătoarei căsuțe a fost suprafața sa modestă. Proprietarii și-au dat seama că vor fi nevoiți să construiască o extensie pentru a le oferi viitorilor oaspeți tot confortul de care au nevoie. Trebuie sus că de la început, casa a fost privită ca o investiție în turism.

După renovări, interiorul a câștigat foarte mult în înălțime și luminozitate. A fost ideea Sarahei să înalțe încăperile pentru a da senzația de spațiu aerisit. Pentru asta a lucrat cu o echipă de arhitecți care au ajutat-o să își pună în aplicare proiectul. În aceeași idee, de a deschide vizual interiorul cabanei, a recurs la montarea mai multor ferestre și uși franțuzești ce dau spre grădină. La fel de importantă a fost și alegerea podelei albe de lemn pe care o regăsim în toate încăperile casei.

Amenajarea este una coerentă și orientată spre confort. Predomină culoarea naturală a lemnului, atât la nivelul pereților, cât și a pieselor de mobilier. Din punct de vedere cromatic, Sarah a mers exclusiv pe nuanțe calde și diafane. Doar câteva plante naturale reușesc să spargă monotonia prin verdele lor proaspăt. În rest, decorul pune accent pe texturi, materiale și imprimeuri folosite, la fel, cu precauție.

De remarcat abundența de materiale naturale folosite în decor: covoarele din iută, pernele decorative cu huse din in, blana de oaie, așezată ademenitor pe hamacul suspendat sau mobilierul împletit. Toate sunt elemente alese atent care fac legătura cu peisajul sălbatic al regiunii Cornwall.

O parte din mobilier este realizat pe comandă. În bucătărie, de exemplu, corpurile sunt camuflate practic în perete, fiind confecționate din același tip de lemn. Electrocasnicele sunt incorporabile pentru a nu aglomera vizual încăperea. Nu putem vorbi de un stil de amenajare anume, ci mai degrabă de influențe diferite, asociate cu ingeniozitate. Multe piese folosite în decor sunt achiziționate de pe site-uri cu antichități sau din diverse târguri de vechituri. Sarah a insistat foarte mult pentru alegerea detaliilor potrivite, chiar dacă asta a însemnat mai mult timp de așteptare până la finalizarea proiectului.

Proprietara spune că pensiunea din Cornwall nu seamănă nici pe departe cu locuința permanentă a familiei sale care este mult mai sobră și mai întunecoasă. Nu este însă la primul proiect de amenajare, așa că lucrurile au mers destul de bine. Tot șantierul a fost gata în nouă luni, cu tot cu construcția extensiei. Singura nemulțumire pe care o are este legată de poziționarea pompei de căldură. După finalizarea renovărilor, și-a dat seama că ar fi fost mai bine să o așeze în spatele casei și nu în dulap, căci ar fi câștigat mai mult spațiu.

Per total, însă, proprietarii se declară mulțumiți de rezultatul muncii lor. Ba mai mult, le-a plăcut atât de mult procesul încât au hotărât să mai cumpere o casă în apropiere care să fie la rândul său, renovată, urmând să fie introdusă apoi în circuit turistic.

The Cotton Tree din Holywell Bay se poate închiria prin intermediul platformei www.uniquehomestays.com, iar prețul ajunge la 1,250 de lire pe săptămână pentru două persoane.

Unique Home Stays

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply