Cabană încântătoare, amenajată aproape integral cu obiecte second-hand

Felesha și Jerimiah McAfee au cumpărat, în urmă cu câțiva ani, o cabană de munte, situată foarte aproape de Parcul Național Glacier din Montana. Căsuța din lemn, construită pe la 1920, era într-o stare deplorabilă în momentul achiziției. Ba chiar, agenția imobiliară i-a sfătuit pe cei doi soți să nu o cumpere, căci vor avea mult de investit în renovări. Felesha a insistat însă, crezând cu tărie în potențialul bătrânei case. De la început, i-a rămas gândul la prispa generoasă construită de jur-împrejurul cabanei. Acolo unde Jeremiah vedea ziduri crăpate sau podele putrezite, Felesha își imagina interioare cu pereți albi, scăldate în lumină naturală. Încet, încet, și soțul a ajuns să aibă încredere că vor putea readuce la viață căsuța de lemn. Și au reușit, în cele din urmă. Cu un împrumut în bancă de 50.000 de $ și patru ani de muncă.

”Ne-am dorit să facem totul pe cont propriu”, spune Felesha. ”Am știut că va fi o misiune dificilă, dar am lucrat în ritmul nostru, fără presiune sau termene limită. Am încercat să nu depășim bugetul, de aceea multe piese de mobilier sunt cumpărate din târguri de vechituri sau sunt făcute chiar de noi”.

Ca să mai adune bani, Felesha și Jeremiah au lucrat, în paralel, la alte două case, făcând renovări minore. Nu au primit bani, ci mobilier vechi pe care l-au recondiționat și l-au folosit în amenajarea propriei cabane. De exemplu, masa de dining a fost, la un moment dat, banc de lucru într-o măcelărie. Încă are zgârieturi adânci care amintesc de destinația sa inițială, însă se potrivește perfect cu stilul farmhouse pe care Felesha și l-a dorit.

”Când am adus acasă bancul de lucru, am observat că avea un cârlig de fier, înfipt într-un capăt. Abia am reușit să-l scoatem. Jeremiah l-a folosit apoi pentru a realiza corpul de iluminat de deasupra mesei. Cârligul și câteva scânduri recuperate dintr-un gard vechi, din apropiere. Din asta am făcut lustra din dining”, spune Felesha.

Îndrăgostită de împrejurimi, proprietara a vrut să aducă în amenajare elemente care să te trimită cu gândul la peisajul sălbatic în care este construită casa. Multe cumpărături le-a făcut pe Craiglist sau la târgurile locale. Câteva obiecte sunt recuperate chiar din locuri în care se depozitează deșeurile. Principalele investiții au fost canapeaua și fotoliul, în culori neutre, care aduc o notă de modern în amenajare.

”M-a prins curentul ăsta, al stilului minimalist, așa că am făcut o curățenie la sânge și am vândut multe dintre obiectele pe care nu le foloseam. Am păstrat doar piese care erau coerente împreună sau care aveau valoare sentimentală”, povestește Felesha.

Bucătăria are rafturi deschise, în partea de sus, iar în loc de faianță, pereții sunt acoperiți cu lambriuri. Este un detaliu care aduceo căldură neașteptată încăperii. Efectul este subliniat și de blatul din arțar a cărui suprafață a fost lăcuită.

Scara interioară arăta destul de rău când cei doi au cumpărat casa. Balustrada a fost desființată, iar Jeremiah s-a ocupat să mascheze partea degradată, acoperind-o cu scândură de lemn. A fost și o decizie pragmatică, pentru că au avut dificultăți cu mutatul mobilierului la etaj.

Pentru a câștiga lumină naturală, Felesha a decis să înlocuiască ușa clasică a dormitorului principal cu două uși franțuzești, suprafața vitrată deschizând spațiul surprinzător de mult.

La mansardă, există un mic spațiu destinat cititului. Casa are astăzi alți proprietari, pe Kristin și Ryan Suhi, și poate fi închiriată prin airbnb. Prețul este de 299$ pe noapte (cazare minim trei nopți).

Sunset Magazine

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply