Cabană de munte, cochetă și primitoare

O cochetă cabană de munte ar putea oricând să-i convingă până și pe cei mai mari iubitori ai sporturilor de iarnă să mai zăbovească măcar preț de câteva minute în fața șemineului,  alături de o băutură fierbinte și la pachet cu o pătură călduroasă și câteva perne moi.

Acest triplex din Val de Ruda, Spania, destinat închirierii în scopuri turistice, era în urmă cu câțiva ani doar o casă foarte întunecată, cu o amenajare interioară greoaie, dominată parcă de prea mult lemn. De la bun început, pentru proprietari o prioritate a fost să dea un nou suflu spațiilor, așa că au lăsat să pătrundă cât mai multă lumină în încăperi. O alegere perfectă care a transformat cabana într-un loc foarte primitor și modern.

Chiar dacă stilul nordic a câștigat foarte mult teren în ultimii ani, proprietarii au căutat altceva, o casă care pur și simplu să transmită căldură. Un loc în care oaspeții să se simtă confortabil alături de întreaga familie, unde să poată schia și, seara, să se bucure de căldura șemineului. Cu adevărat special este colțarul din apropiere, numai bun pentru serile friguroase.

Culorile și carourile englezești din ţesături și de pe tapet încearcă, de asemenea, să ne îmbrace, structura din lemn a casei. Dining-ul este amenajat în stil modern cu lămpi ce dau un aer industrial și neoane personalizate.

La fel ca în orice cabană, lemnul este cheia amenajării interioare. Aici a fost vorba însă de ceva în plus.  În sufragerie, una din piesele de rezistenţă este o măsuţă de cafea care are o poveste interesantă. Aceasta a fost confecţionată dintr-un trunchi mare de copac ce era la un pas să ajungă pe foc. Noroc cu proprietarii care s-au gândit să profite şi l-au salvat transformându-l în mese şi noptiere pentru camere.

Care este locul cu adevărat special în casă? Ar putea fi salonul cu impresionatul său şemineu sau lemnul cu aspect învechit, dulapul recuperat şi vopsit, dinning-ul atât de strălucitor…Însă fiind vorba de o cabană de munte, şemineul este cel care atrage toate privirile, piesa centrală a camerei, realizată pe scheletul unei structuri metalice, având rolul estetic de a realiza o contrapondere cu pereţii din lemn şi mobilierul.

La etaj, dormitoarele oferă o privelişte de vis, mai ales că paturile au fost îndreptate spre fereastră. Aşa încât, de cum te ridici se vede muntele şi pădurea, un adevărat spectacol oferit de natură.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply