Banchete și colțare, perfecte pentru bucătăriile de mici dimensiuni

Bucătăria este sufletul casei, spune americanul și are mare dreptate. Nu e musai să fii un împătimit într-ale gătitului, pentru a te simți în largul tău în acest spațiu. În plus, de ce să nu recunoaștem, în majoritatea locuințelor, bucătăria este și locul în care luăm masa, alături de familie. Marea problemă rămâne însă suprafața modestă a încăperilor, mai ales în cazul apartamentelor de bloc. Cu puțină imaginație, putem face loc unei zone de dining în bucătărie, iar cea mai la îndemână soluție este introducerea unui colțar în amenajare. Fie că îl cumperi din comerț sau îl realizezi pe comandă, această piesă de mobilier se va dovedi extrem de practică și te va ajuta să economisești spațiu. Iată câteva exemple!

Banchetă lângă fereastră

Spațiul de lângă fereastră rămâne, de cele mai multe ori, nefolosit, dar aici poate fi locul perfect pentru a amenaja o cochetă zonă de dining. Ai nevoie de o banchetă, sub geam, o masă micuță și două scaune. Ține cont că stilul de amenajare pe care îl alegi trebuie să fie aibă legătură cu restul bucătăriei. Dacă bancheta este din lemn, nu uita să adaugi un burete deasupra. Este firesc ca mobilierul să fie și comod, nu doar arătos.

Colţar sub formă de U

În cazul bucătăriilor cu formă mai ciudată, apelează la un profesionist care să te ajute cu câteva sfaturi. Va fi destul de complicat să găseşti, în comerț, colţarul care să se potrivească la fix. De exemplu, sunt bucătării care au fost prevăzute cu debarale, desfiinţate, între timp (cum se întâmplă şi la mine acasă). Acest colţişor este perfect pentru a face loc mesei. Cel mai bine, într-un astfel de spaţiu, se potrivesc banchetele sub formă de U. Fii atent cu dimensiunile pieselor de mobilier! Îți va fi greu să ai acces la colțar, dacă masa este prea mare. Nu dispui de suficienți metri pătrați? Renunță la ideea de dining și rezumă-te doar la o zonă în care să bei cafeaua dimineața!

Spațiu suplimentar de depozitare

Realizate pe comandă, aceste banchete pot deveni și spații de depozitare pentru diverse mărunțișuri ce se adună prin bucătărie. Fie este prevăzut cu capac, fie cu sertar, colțarul se poate dovedi extrem de practic într-o încăpere de mici dimensiuni.

 

BHG, Houzz, Pinterest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Madalina 26 June 2018 at 6:03

  Buna! Incerc de ceva timp sa gasesc pe cineva care sa realizeze la comanda un coltar/ bancheta bucatarie. Imi doresc ceva asemanator cu cele din imaginile de mai sus-nimic complicat din mdf, netapitat. Am sunat la mai multe companii care realizeaza mobila la comanda si refuzul a fost categoric pentru coltar/ bancheta.Va rog frumos, ma puteti ajuta cu o recomandare de manufacturier pentru asa ceva? Multumesc anticipat

  • Reply Fabrika de Case 26 June 2018 at 8:35

   Bună, Mădălina. Nu știu exact din ce oraș ești. Cred că cei de la Kubika Ateliere din Arad te-ar putea ajuta. Lucrează mult pe comandă, după schițele clientului. I-am menționat de curând într-un articol și sunt primii care mi-au venit în minte. Uite și un număr de telefon de contact: 0720 067 049. Sper să fie de folos.

  • Reply Adina 21 January 2020 at 10:54

   Ai reușit sa găsești pe cineva pana la urma care sa execute astfel de banchete? Și eu caut de mult timp și nu găsesc nimic

 • Reply Adina 21 January 2020 at 10:53

  Le-am scris și eu și mi-au răspuns ca nu executa astfel de comenzi 🙂
  Alte variante mai aveți oare?

  • Reply Raluca 8 March 2020 at 23:25

   In apropiere de Cluj este un atelier care lucreaza cu lemn. Incercati woodline prod savadisla.

  Leave a Reply