Baia în stil retro. Cum obții o amenajare elegantă care nu se supune trendurilor

În ultimii ani, amenajarea băii nu mai ține cont doar de criteriile de funcționalitate a spațiului. Încăperea tinde să devină, în tot mai multe locuințe și o zonă de relaxare în care să te răsfeți la finalul unei zile obositoare de muncă. Stilul care se potrivește cel mai bine cu ideea de baie ca zonă de spa este stilul retro. Cum recreăm această atmosferă încărcată de nostalgie la noi acasă? Hai să vedem câteva direcții care ne vor ajuta să obținem look-ul dorit. Trebuie spus de la bun început că rezultatul final al oricărei amenajări depinde, în mare măsură, de spațiul de care dispunem. Desigur, mai avantajate aici sunt casele cu tavane înalte și încăperi mari, unde lumina naturală poate contribui la conturarea unei atmosfere de relaxare. Dar sunt puține băi care se bucură de acest atu.

baie în stil retro

cada vintageAlegerea finisajelor trebuie făcută cu mare atenție. De obicei, stilul retro este bine pus în valoare de materiale naturale, precum piatră sau lemn. În funcție de bugetul de care dispui, poți să optezi pentru finsaje care să aibă eleganță și care să fie ușor de întreținut. Nu exagera cu placările la nivelul pereților, mai ales dacă optezi pentru piatră naturală. Stilul retro este mai puțin sobru decât cel clasic. Lambriurile sau tapetul sunt și ele variante de luat în calcul pentru personalizarea pereților, atâta timp cât sunt rezistente la abur și umiditate. Pardoselile pot fi din lemn sau gresie, preferabil cu model geometric.

tapet baie în stil retro

baie amenajată în stil retro

baie amenajată în stil retro

cadă clawfoot baie în stil retro

În ceea ce privește mobilierul și obiectele sanitare, este indicat să urmărim aceeași linie nostalgică, specifică stilului retro. Din fericire, există numeroase opțiuni pe piață care să satisfacă toate exigențele. Alegerile pot fi influențate substanțial de bugetul de care dispui, însă rezultate bune vei obține și cu cheltuieli mai mici. Contează mult atenția pentru detaliu și alegerea pieselor potrivite, în care poate merită să investești mai mult. În ceea ce privește mobilierul, ai libertatea să improvizezi cu piese găsite în târguri de vechituri sau pe diverse site-uri de specialitate. Restaurează obiectele dacă vrei un stil mai cizelat sau păstrează-le așa cum sunt, pentru un plus de autenticitate. Ține mult de atmosfera pe care încerci să o reproduci în amenajare.

mobilier vintage baie în stil retro

În cazul obiectelor sanitare și a instalațiilor aferente, costurile vor fi ceva mai ridicate. Aici vorbim de produse care să respecte liniile specifice stilului retro, dar care să aibă și o calitate deosebită pentru a fi rezistente, în timp. Dacă bugetul îți permite investiții mai mari, nu ezita să alegi piese de rezistență care te vor ajuta să recreezi acel aspect de spa exclusivist. De exemplu, o cadă retro, cu picioare metalice, așezată în mijlocul încăperii nu are cum să treacă neobservată. Din nou, însă, trebuie să avem și un spațiu care să permită o astfel de dispunere. Chiuvetele care se potrivesc cel mai bine stilului retro sunt cele cu piedestal, dar nu obligatoriu. La fel de bine poți să alegi lavoarele din fontă sau chiuvete integrate în dulapuri din lemn.

chiuvetă baie în stil retro

chiuvetă piedestal baie în stil retro

baie neagră în stil retro

Stilul bateriilor este și el, extrem de important. De fapt, dacă nu ești dispus să te implici într-o renovare complexă, ai putea chiar să te rezumi doar la câteva schimbări făcute la acest capitol. În prezent, soluțiile existente pe piață au prețuri adaptate oricărui buget. Alege baterii de baie retro pentru a obține o amenajare elegantă și completează imaginea de ansamblu cu un duș retro. Am găsit produse care să se încadreze în acest stil pe site-ul www.evivo.ro și trebuie să spun deja că mi-a sărit în ochi un set promo cu duș retro, aflat la reducere. Din punct de vedere cromatic, ai libertatea să experimentezi cu nuanțe pastelate, dar și cu alb, negru sau lemn natur. De asemenea, finisajul din bronz se potrivește de minune în amenajările vintage.

baterii baie în stil retro

cada clawfoot baie în stil retro

baterii retro

Pentru că aminteam mai devreme de importanța detaliilor, trebuie să luăm în calcul și câteva accesorii de baie retro. Iarăși, oglinzile cu rame decorative, coșurile împletite sau micul mobilier din fier forjat sunt elemente de efect ce se potrivesc tematicii. Sper să te ajute sugestiile din articol și să te încurajeze să-ți transformi baia în cel mai cochet loc din casă.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply