Au transformat total podul acestei case, iar rezultatul este excepțional

Cum ar fi să transformi podul casei, în care acum păstrezi doar lucrurile nefolositoare şi mobilierul vechi, într-o perfectă cameră de zi sau într-un dormitor de vis? Ei bine, această cabană din Pirineii spanioli poate fi sursa perfectă de inspiraţie. Arhitecta Cristina Carbonell a văzut din start potenţialul acestui spaţiu şi l-a transformat într-un loc ideal pentru cei vor să se bucure de iarnă într-o casă la munte. Bineînţeles, s-a ţinut cont de specificul zonei. Arhitecta a păstrat stilul rustic catalan, cu parchet din stejar şi pereţi căptuşiţi cu lambriu din lemn de pin, albit şi apoi acoperit cu un strat de lac.

Fabrika de Case - Mansarda in Pirinei

Lumina și căldura nu au fost niciodată mai potrivite, iar podul oferă o priveliște de o frumusețe aparte. ”Este exact ce ne doream de la o cabană de munte. O cameră care să fie inundată de lumină. Pentru asta a trebuit să refacem acoperișul și am montat o fereastră mare pe fațada laterală, cu vedere către munți. Ușile sunt din sticlă transparentă, tocmai pentru a permite luminii naturale să pătrundă în încăpere”, explică Cristina.

Șemineul a fost și el îmbrăcat în lemn de stejar, iar blatul din bucătărie este vopsit în aceeași culoare pentru a păstra echilibrul cromatic. Cu un bar care se deschide spre camera de zi și ușile glisante din sticlă, întreaga încăpere pare suficient de spațioasă încât să primească invitații care vin aici mai ales în weekend-uri. Și mobilierul din lemn masiv contribuie la atmosfera intimă pe care întrega cabană o respiră.  Proprietarii și-au dorit încă de la bun început camere luminoase, pline de căldură și suficient de spațioase. La mansardă a fost amenajată o cameră pentru copii, dar și camerele de oaspeți.

Bucătăria în stil rustic este despărțită de camera de zi prin intermediul ușilor glisante de lemn, dar și a unei ferestre deschise, al cărei blat poate fi folosit și pentru a lua masa.

Fabrika de Case - Mansarda in PirineiDe efect sunt sifoanele retro, cu sticlă în diferite nuanțe, așezate pe poliță.

Fabrika de Case - Mansarda in PirineiBanchetele realizate pe comandă au adus un mare câștig la capitolul spațiu, mai ales că vorbim de o cameră destul de mică. Totul a fost gândit astfel încât fiecare colțișor să fie folosit la maximum. Mobilierul din stejar este în același ton cu parchetul.

Fabrika de Case - Mansarda in Pirinei

Fabrika de Case - Mansarda in PirineiÎn dormitorul copiilor, proprietarii au optat pentru un pat în formă de ”L”, cu spațiu de depozitare încorporat. Și aici se remarcă fereatra Velux din acoperiș, încadrată în plafonul din lemn, vopsit alb.

Fabrika de Casa - Mansarda in Pirinei

Dormitorul oferă senzația unui spațiu simplu, dar foarte confortabil.

Fabrika de Case - Mansarda in Pirinei

Fabrika de Case - Mansarda in PirineiFabrika de Case - Mansarda in PirineiLivingul de la mansardă se bucură de căldura șemineului, în jurul căruia a fost așezată o canapea confortabilă. Foarte inspirat, mobilierul elegant este combinat cu piese rustice, cum ar fi măsuța de cafea sau taburetele.

Fabrika de Case - Mansarda in PirineiFabrika de Case - Mansarda in PirineiPriveliștea de vis către munți transformă încăperea în spațiul perfect de stat la povești sau pur și simplu de savurat o cafea.

El Mueble

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply