Au renunțat la viața în Londra pentru a investi într-o fermă în Sussex

Şi-au dorit dintotdeauna să aibă propria fermă, care să adăpostească o mulţime de prieteni necuvântători: raţe, găini, un câine, trei pisici şi un cal. În căutarea locului perfect, au luat la pas tot ţinutul şi, în cele din urmă, au ales această proprietate în centrul căreia se află o casă în stil victorian.

Cei mai mulţi copii doar visează să aibă un ponei, dar Jen Ruffy s-a numărat printre norocoși, alături de sora ei geamănă, Sue. Deşi au crescut în Londra, mergeau adesea la o fermă din provincie, acolo unde poneiul Murphy le aştepta la fiecare sfârşit de săptămână. Au trecut însă anii, Jen a crescut, a devenit un model de succes, s-a căsătorit, a adus pe lume un copil, iar visul de a avea o fermă a căzut pe plan secund. Caii i-au rămas însă tot timpul în suflet, aşa că atunci când un prieten de familie din Sussex i-a dat ideea să înfiinţeze un club cu ponei, nu a stat prea mult timp pe gânduri. Împreună cu soţul ei, Dave, au decis să se mute la ţară.

Au căutat de la case cu patru dormitoare şi până la hambare, fără să-i impresioneze ceva. Apoi, într-o bună zi, au trecut pe lângă o casă în stil victorian, foarte drăguţă, scoasă la vânzare prin licitaţie. A fost dragoste la prima vedere şi patru săptămâni mai târziu Jen stătea nerăbdătoare în holul unui hotel din Brighton, acolo unde a avut loc licitaţia. 30 de secunde a durat şi cei doi soţi au devenit noii proprietari.

În trecut, casa fusese folosită de muncitorii în agricultură. Nu se găsea într-o stare bună pentru că în aceşti ani prea puţine îmbunătăţiri i-au fost aduse. În afară de o extensie construită în anii 60, fără vreo valoare estetică, ce cuprindea o bucătărie, o baie și un dormitor la etaj, nu s-a întâmplat mare lucru. Au schimbat toată reţeaua de utilităţi, acoperişul, apoi au trecut la izolaţie şi la încălzire. Nu erau totuşi hotărâţi ce întrebuinţare va avea casă, dacă va fi doar un loc de relaxare pentru weekend-uri sau reşedinţa permanentă a familiei. În acest caz ar fi trebuit să părăsească Londra.

Au ales a doua variantă şi cu ajutorul prietenilor au dus la bun-sfârşit proiectul. La scurt timp timp după ce au cumpărat ferma, au angajat o firmă de construcţii. Muncitorii au dat jos o parte din pereţii de la interior şi au scos podeaua şi plafonul, acolo unde acestea erau putrezite.

Dar asta a fost partea uşoară. Mult mai dificil a fost să pună totul la loc astfel încât să adapteze noile spaţii la structura deja existentă. Rezultatul, o locuință fabuloasă, perfect adaptată secolului 21, cu trei dormitoare și două băi.

Faţada casei este în cel mai pur stil victorian cu putinţă. La parter, pereţii au fost vopsiţi în nuanţe neutre, însă efectul wow se vede de cum intri pe uşă. Un mozaic realizat de un artist local, din fragmente mici de ceşti pentru ceai, îi întâmpină pe oaspeţi chiar din holul de la intrare. O şa Navajo şi un căpăstru, atârnate de uşa din faţă, le aduc aminte celor care trec pragul că se află la fermă. În capătul holului, un cuier din mozaic victorian, cu fluturi şi cinteze, dă un plus de culoare.

Extinderea nouă are tavane foarte înalte, cu un luminator de sticlă, pentru a crea un spațiu amplu și aerisit. Corpurile de iluminat sunt cele care dau eleganţă încăperilor.

Dormitorul principal din spatele casei oferă o imagine încântătoare asupra grădinii, dar şi spre câmpurile din apropiere. Este decorat în tonuri foarte simple și odihnitoare – cu pereți în nuanţe palide, şi perdele de in, achiziţionate dintr-o piață portugheză.

Priceless Magazines

 

 

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply