Ascunzătoare romantică, la doi pași de centrul Modenei

Dacă mai ai câteva zile de vacanţă sau te gândeşti la un city-break, Modena poate fi alegerea perfectă. “Capitala motoarelor”, aşa cum este cunoscută, este asociată cu nume faimoase ale industriei auto precum Ferrari, Lamborghini sau Maserati. Însă nu doar  bolizii sunt pe cartea de vizită a oraşului italian. Clădirile istorice sunt la tot pasul, iar o plimbare pe străduţele liniştite ale Modenei se tranformă rapid într-o călătorie în timp mai ales că istoria îndelungată a oraşului începe undeva în perioada Imperiului Roman.

Modena este locul ideal pentru a savura aroma oțetului balsamic creat în făbricuţele artizanilor locali, de a degusta din renumitul parmigiano reggiano sau, din noua senzaţie, vinul Lambrusco. Şi, de ce nu, de a încerca o nouă experienţă în ceea ce priveşte condiţiile hoteliere. Amplasat la mansarda unui bloc de apartamente, Quartopiano este poziţionat într-un loc magnific, la doar o aruncătură de băţ de principala piaţă a oraşului, fiind înconjurat de clădiri căptușite cu teracotă şi vopsite în culoarea ocru.

Proprietarii obişnuiesc să le ureze tuturor celor care trec pragul, la Quartopiano, să se simtă aici ca acasă. Şi nu sunt doar vorbe! Privind în jur, intri pe nesimţite în atmosfera caldă a pensiunii din Emilia Romagna. Fiecare detaliu contează și este pus cu mare atenţie în valoare. De la tablourile și statuetele care decorează încăperile, până la partiturile muzicale îngălbenite de trecerea timpului, toate obiectele au o poveste aparte. În privința nuanțelor s-au preferat tonurile deschise pentru a da senzația de luminozitate și pentru a mări vizual spațiul. Și pentru că pensiunea este amenajată la mansardă, proprietarii au decis să lase razele soarelui să pătrundă printr-o fereastră prevăzută în acoperiș.

fabrika-de-case-quartopiano-modena

fabrika-de-case-quartopiano-modena

fabrika-de-case-quartopiano-modena

Cele două camere și livingul confortabil sunt decorate într-o armonie perfectă, şi nu lipsesc piesele de mobilier de epocă, obiectele de artă sau antichităţile culese din târgurile de vechituri din Provence ori din călătoriile făcute în diverse colţuri ale Italiei. O valiză din piele, cu aspect antichizat, ponosită, s-a transformat în cutia patului sau în noptieră, în timp ce o plăcuţă cu „NO SMOKING” în stil retro îți aduce aminte să nu fumezi în cameră.

fabrika-de-case-quartopiano-modenafabrika-de-case-quatropiano-modenafabrika-de-case-ascunzatoare-romantica-la-doi-pasi-de-centrul-modenei

Şi dacă peste noapte o să ţi se facă sete, pe masă, clasicele pahare au fost înlocuite cu un decantor din sticlă. Asta nu însemnă nici pe departe că proprietarii au lăsat confortul de-o parte. Patul este acoperit cu lenjerie de pat din cea mai fină, papucii de casă aşezaţi cu multă grijă în dulapul cu sertare, iar dacă oaspeţii vor să încerce ceva cu adevărat deosebit… se pot încălţa în pantofii de epocă puși la loc de cinste într-un raft de lemn.

fabrika-de-case-quartopiano-modena

Interesante sunt și băile, amenajate practic în prelungirea fiecărei camere. Le desparte doar un perete, pe jumătate din sticlă.

fabrika-de-case-quartopiano-modena

fabrika-de-case-quartopiano-modenafabrika-de-case-ascunzatoare-romantica-la-doi-pasi-de-centrul-modeneifabrika-de-case-ascunzatoare-romantica-la-doi-pasi-de-centrul-modenei

fabrika-de-case-ascunzatoare-romantica-la-doi-pasi-de-centrul-modenei

fabrika-de-case-ascunzatoare-romantica-la-doi-pasi-de-centrul-modenei

În privința stilului ales pentru decorarea acestor spații, s-a optat pentru romanticul shabby chic. Micul dejun poate fi servit în bucătăria amenajată în stil rustic provensal. Şi ce festin! Masa este încărcată cu produse proaspte de patiserie, gemuri de casă, mezeluri italiene – mortadella este o delicatesă locală – și fructe furnizate de agricultorii din zonă.

fabrika-de-case-quartopiano-modena

fabrika-de-case-quartopiano-modenafabrika-de-case-quartopiano-modenafabrika-de-case-ascunzatoare-romantica-la-doi-pasi-de-centrul-modenei

Foarte mult mi-a plăcut terasa de pe acoperiș, transformată într-o oază de verdeață, un loc numai bun pentru a savura dimineața o ceașcă de cafea sau, în bunul obicei al locului un espresso dublu. Sau seara să te relaxezi la un pahar de vin alături de prieteni privind  peste clădirile la fel de vechi din jur.

fabrika-de-case-quartopiano-modenafabrika-de-case-ascunzatoare-romantica-la-doi-pasi-de-centrul-modenei

QuartoPiano

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Doina 27 April 2017 at 22:45

    Intr-adevar, original, romantic, intim si chic!

  • Leave a Reply