Apartament îndrăzneţ şi eclectic, în subsolul unei foste biserici

Un cuplu de tineri creativi a transformat subsolul unei foste biserici într-un apartament foarte modern, cu accente eclectice. Zach şi Lourdes sunt doi muzicieni care s-au cunoscut în urmă cu câţiva ani, în timpul unui show la care ambii erau invitaţi să cânte. Recent, energiile lor creative au mers într-o direcție total neaşteptată: renovarea unei foste biserici din Highland Park, Los Angeles. Iniţial, cuplul se gândise să amenajeze acest spaţiu ca sală de concerte, dar după ce s-au căsătorit acolo, a devenit clar că locul era perfect pentru organizarea de nunţi. Şi, acum, sunt rezervări aproape în fiecare weekend al anului.

La subsol, Zach şi Lourdes și-au amenajat un apartament, o îmbinare perfectă a gusturilor și stilurilor celor doi. Când au cumpărat această proprietate, subsolul era întunecos, iar ferestrele, blocate cu scândură. Au fost mai mult decât surprinşi când, de dincolo de bucăţile de lemn, au ieşit la iveală vechile ferestre, cu adevărat superbe.

Lourdes a cumpărat un album în paginile căruia apare o clădire aflată în imediata apropiere. Într-una din fotografiile mai vechi a observat şi biserica, proprietatea lor de-acum, şi i-au atras atenţia câteva ferestre care între timp dispăruseră. Prin urmare, lucrările de renovare au început exact cu asta. Aşa au găsit încă trei ferestre zidite pe una din laturile clădirii. A fost momentul în care au hotărât să se mute acolo.

Apartamentul este unul „foarte eclectic”, un amestec de anii 50 cu anii 80, dar cumva adus în prezent. Una din marile provocări pentru proprietari a fost să lase spaţiul deschis pentru a crea zone confortabile. Desigur, apartamentul este foarte primitor şi datorită obiectelor de decor, fiecare cu poveste.

Lampa de epocă de la intrare, spre exemplu, este moştenire de familie. În plus, lui Lourdes îi plac țesăturile şi caută întotdeauna modalităţi de a le pune în valoare prin accente decorative. „Am găsit acest vechi abajur şi am hotărât să îl înfăşor cu fire de mătase în diferite culori, un anumit tip de mătase, mai subțire și mai strălucitor”.

„Peretele textil” ar fi trebuit, iniţial să fie un zid în adevăratul sens al cuvântului, dar izola încăperea. Aşa că tinerii au decis să improvizeze ceva care să separe şi în acelaşi timp să conecteze zona scărilor. Au folosit două stinghii de lemn, câteva cârlige şi un ghem de sfoară subţire, iar rezultatul a fost surprinzător.

Din moment ce apartamentul se află la subsol, de la bun început, proprietarii au încercat să-i ofere un plus de căldură, folosind în  amenajare ţesături, covoare şi obiecte din lemn. Biroul a fost proiectat chiar sub ferestre, în ideea de a primi cât mai multă lumină, remarcându-se prin simplitate. Este de fapt o masă realizată chiar de cei doi soţi dintr-o placă mare din lemn şi două picioare în formă de „X”.

Apartment Therapy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply