Când a început renovarea acestui apartament situat într-o clădire istorică, ce datează din jurul anilor 1900, designerul Isabel Arrieta a ştiut că se impun câteva schimbări radicale. În primul rând, camerele erau mici şi întunecoase, aşa că a fost nevoie de recompartimentarea întregului spaţiu. A reuşit să recupereze o mare parte din elementele originale ale apartamentului: vechile podele, tocăria din lemn, elegantele cornişe ce delimitează peretele de tavan. ”Potenţialul apartamentului nu putea fi contestat, dar am avut mult de lucru până să ajungem la rezultatul de astăzi”, explică Isabel. ”Am încercat să maximizăm spaţiul, astfel încât camerele să fie confortabile şi să aibă un aer modern, aşa cum şi-au dorit proprietarii”.
Cea mai dificilă sarcină a fost recuperarea tocăriei din lemn, care se degradase destul de mult de-a lungul anilor. ”Am demontat toate ferestrele din casă, am luat legătura cu un tâmplar bun pentru a le repara, am înlocuit geamul cu unul mai gros, pentru o izolare optimă şi le-am pus la loc”, adaugă designerul. Pereţii au fost zugrăviţi în nuanţe deschise, pentru a aduce un aer de prospeţime interiorului, iar tavanul a fost vopsit în alb imaculat, accentuând impresia de înălţime.
O poveste interesantă are şi podeaua din plăci decorative pe care o regăsim în zona de dining.
A fost mutată dintr-o altă încăpere, bucată cu bucată. O parte din ea a fost folosită în bucătarie, pentru placarea pereţilor, până la jumătate, în zona de lucru. „Am impermeabilizat plăcile, cu o soluţie specială, pentru a le proteja. De obicei, în dreptul chiuvetei sau plitei, peretele se murdăreşte, iar detergenţii şi soluţiile de curăţare le-ar fi putut deteriora”, explică Isabel.
Duşumeaua din lemn masiv a putut fi, la rândul ei, reablitată. În toată casa au fost alese covoare în nuanţe deshise, din fibre naturale. „Un parchet de bună calitate poate salva, de unul singur, întreaga amenajare. Am ales covoare care să se confunde cu lemnul şi nu care să îi ascundă frumuseţea”, spune designerul.
Câteva obiecte vechi, colecţionate de proprietară de-a lungul anilor au reuşit să îşi găsească locul în apartamentul recent renovat. Multe piese de mobilier au fost realizate la comandă, după schiţele şi instrucţiunile Isabelei. Stilul este unul clasic, însă deosebit de cald şi degajat. În bucătărie, s-a mers pe linii minimaliste, punându-se mare accent pe funcţionalitate. Dormitorul matrimonial este spaţios şi aerisit, însă surprinde, mai ales, prin fineţea detaliilor arhitecturale.
Ferestrele înalte sunt puse în valoare excelent, designerul optând chiar să improvizeze, în dreptul lor, un cochet colţişor de relaxare.
Cel de-al doilea domitor este mai micuţ, având şi două paturi, însă este foarte bine organizat.
El Mueble
No Comments