Apartament cu patru camere, complet reconfigurat de echipa Acrea Design

O adevărată provocare pentru designerii de interior este să găsească meșterii potriviți, astfel încât propunerile prezentate în randările 3D să și ajungă să fie implementate în proiectul final. Luiza Scarlat și Cosmina Vîlcu de la Acrea Design au trecut prin asta în momentul în care s-au apucat de renovarea unei locuințe cu patru camere din zona Iancului. Apartamentul, situat într-un bloc vechi, construit în perioada comunistă, a avut nevoie de transformări complexe, căci în ciuda suprafaței sale generoase (94 de mp), spațiul nu era bine pus în valoare. Inițial, apartamentul dispunea de patru încăperi, două băi, bucătărie și trei balcoane. Nu mai fusese renovat din anii ’90, iar interiorul avea nevoie de o reîmprospătare consistentă. Misiunea fetelor de la Acrea Design a fost să creioneze un spațiu luminos, ușor feminin, cu soluții inteligente de depozitare și zone cochete, destinate relaxării. Proprietara și fiica ei adolescentă au insistat pentru tonuri cât mai pastelate și folosirea texturii natur a lemului. Acesta este, de fapt, laitmotivul amenăjării. De aici și numele proiectului Wood Tempts.

hol apartament

Primul mare hop al șantierului a fost crearea unui perete de gips carton între bucătărie și living.  Înainte de renovare, cele două încăperi formau un open space, cu o zonă de bar absolut inutilă. Problemele au apărut pe partea de încălzire. Arhitectele au optat pentru poziționarea unui radiator la intrarea în apartament, ceea ce a însemnat modificări majore la nivelul instalației electrice și sanitare. A fost o decizie luată în ideea de a obține mai mult loc de depozitare în bucătărie, existând acum posibilitatea montării unui corp de mobilier inclusiv sub fereastră.

bucatarie moderna

bucatarie deschisa spre hol

În configurația inițială a apartamentului, dormitorul fetei era destul de mic, așa că arhitectele au hotărât să unească două încăperi alăturate pentru a obține o zonă confortabilă de odihnă, dar și un spațiu de lucru aerisit și bine organizat. Balconul a fost transformat într-un încântător colțișor de lectură, idee replicată apoi și în dormitorul matrimonial.

amenajare dormitor

”Înainte balcoanele erau folosite doar ca locuri de depozitare”, povestesc fetele de la Acrea Design. ”Aici sfârșeau, de obicei, toate obiectele care nu-și mai găseau locul prin casă. Am discutat cu proprietara apartamentului și împreună am decis să schimbăm destinația spațiilor respective, atât în dormitorul fetei, cât și în cel matrimonial. Am mărit ambele camere, eliminând pereții despărțitori și am reușit să transformăm terasele în colțuri de lectură, cu șezlonguri confortabile. În camera fetei, stilul de amenajare este unul ușor elegant pentru că am vrut să facem trecerea de la vârsta adolescenței la cea de adult tânăr. Culorile sunt ceva mai îndrăznețe decât în restul casei. Mobilierul este clasic, cel puțin patul cu tăblie tapițată se încadrează în această zonă. În rest, dulapurile sunt minimaliste și funcționale, adaptate nevoilor beneficiarei. Nu am neglijat niciun detaliu. De exemplu, butonii mobilierului au o formă deosebită pentru că imită foarte bine cristalul. Am încercat să păstrăm ideea principală a conceptului nostru și am reușit să aducem și aici lemnul, la trecerea dintre camera propriu – zisă și zona care fusese balcon, acum transformată în loc de citit”.

dormitor spatios adolescenta, apartament modernizat în București

loc de citit in balcon

 apartament modernizat în București, amenajare baie

Dormitorul matrimonial a suferit și el modificări vizibile la nivel de structură. În releveul inițial, apartamentul avea un hol mic ce făcea trecerea între holul principal și această încăpere. Arhitectele de la Acrea Design au hotărât ca acest hol mic să fie integrat în spațiul dormitorului matrimonial, iar accesul către baia de serviciu să se facă din interiorul camerei. Ușa către baie a fost realizată de Upinteriors și se deschide printr-un sistem de glisare. A fost cea mai potrivită soluție adaptată spațiului respectiv. Baia de serviciu nu era prevăzută inițial cu cadă sau duș, ceea ce a însemnat alte modificări ale instalației sanitare pentru crearea unei astfel de zone.

amenajare dormitor

depozitare dormitor apartament modernizat în București

amenajare balcon

baie de mici dimensiuni apartament modernizat în București

”Dormitorul matrimonial este prevăzut cu un loc de citit amenajat în vechiul balcon, la fel ca în camera fetei. Este locul preferat al clientei noastre. Din nou, am folosit lemn pentru a face trecerea din dormitor spre zona de citit, atât vizual, cât și practic. Mobilierul este realizat pe comandă pentru că am avut nevoie de soluții care să se potrivească foarte bine nevoilor beneficiarelor”, explică cele două arhitecte de la Acrea Design.

noptiera cu oglinda

Depozitarea a avut un rol important în amenajarea apartamentului. Fiecare piesă de mobilier a fost gândită în detaliu pentru a nu aglomera vizual încăperile. S-a mers pe un stil minimalist, cu accent pe funcționalitate. În bucătărie și în living, corpurile nu au mânere pentru a păstra un aspect compact și modern. Piesele făcute pe comandă sunt realizate de firma Șerban Mobilier. Alte obiecte ce compun decorul sunt achiziționate de pe Vivre, corpurile de iluminat, de pe site-ul ioooi.ro, în timp ce butonii pentru fronturile mobilierului vin de la Zara Home.

amenajare living

living apartament modernizat în București

”Sunt anumite situații în amenajarea unui spațiu care ne dau ocazia să aducem o tușă personală prin executarea unor elemente decorative hand-made, în cazul acestui proiect fiind hexagoanele cu licheni stabilizați care se găsesc pe peretele din living, deasupra locului de luat masa. Știm că în design-ul interior importante sunt detaliile și micile decorațiuni care pot aduce un plus de valoare în amenajarea unui proiect. De obicei, accesoriile sunt achizionațe spre final când bugetul scade drastic. Am reușit totuși să găsim obiecte frumoase care să se integreze cu tematica propusă într-un magazin de antichități din UK”, spun fetele de la Acrea Design.

licheni stabilizați apartament modernizat in Bucuresti

În ciuda micilor impedimente, apartamentul a fost renovat impecabil. Proiectul a fost finalizat în nouă luni de zile, deși arhitectele porniseră de la un termen de implementare de patru luni. Pe pagina de Facebook/AcreaDesign găsești și alte lucrări din portofoliul studioului. Din decembrie, o să fie funcțional și site-ul www.acreadesign.ro.

Releveul inițial al apartamentului

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Banc Ana 18 November 2021 at 21:49

    De unde ati cumparat canapeaua crem din living?

  • Reply Banc Ana 18 November 2021 at 21:50

    Si draperiile albastre?

  • Leave a Reply

    Share