Apartament colorat, situat într-o clădire istorică

Arhitecta Ivana Tuneu a avut mult de muncă la renovarea apartamentului situat într-o clădire istorică din centrul Barcelonei. Asta pentru că încăperile erau destul de mici și cu o formă atipică, ceea ce le făcea aproape imposibil de mobilat. Cei doi proprietari au insistat pentru recompartimentarea interiorului. Își doreau un apartament luminos și aerisit, mai ales că amândoi lucrează de acasă. A fost nevoie de eliminarea multor ziduri până la obținerea rezultatului dorit, însă într-un final, tot efortul a dat roade. Interiorul s-a transformat, pur și simplu, prin deschiderea spațiului.

Cea mai spectaculoasă transformare a fost cea a livingului care a devenit rapid camera preferată a proprietarilor. De fapt, încăperea este un open space format din bucătărie și zonă de ședere. Peretele dintre cele două camere a fost dărâmat în întregime, delimitările făcându-se acum doar prin piese de mobilier alese atent.

Ca stil de amenajare, arhiecta a avut mână liberă și un buget generos care i-a permis să investească în obiecte de design. A reușit astfel să creeze un decor greu de încadrat într-un stil anume, dar unic prin alăturarea de piese și materiale.

În bucătărie, mobilierul este minimal, cu spații de depozitare bine gândite. Nu există corpuri în partea superioară a peretelui pentru a nu aglomera vizual spațiul. Electrocasnicele sunt incorporabile, din inox, iar culoarea este în ton cu fronturile dulapurilor, realizate pe comandă din metal.

Blatul de lucru e destul de mic, dar se vede că nu e o bucătărie în care să se gătească des. Delimitarea de dining se face printr-un bar îngust, cu dublă funcție: vitrină spre living și dulap închis în partea dinspre bucătărie.

Imediat lângă bar se află o masă cu rotile, o soluție gândită de proprietari pentru a putea deplasa cu ușurință obiectul dintr-o parte într-alta.

Zona următoare este cea destinată conversațiilor și e compusă, practic, din două canapele așezate față în față. Decorul nu e deloc monoton pentru că vorbim de piese complet diferite. Canapeaua roșie este cumpărată dintr-un târg de vechituri și a fost modernizată cu o tapițerie nouă.

Întregul spațiu este personalizat cu piese colorate: poufurile pentru podea, sticlele verzi folosite pe post de vaze sau pernuțele cu imprimeuri florale. Nu lipsesc posterele înrămate sau obiectele vintage care adaugă un farmec aparte amenajării.

Șemineul minimalist este o piesă de rezistență care atrage toate privirile de cum intri în apartament. Și măsuța de cafea, neobișnuit de scundă, e un obiect de suflet, adus de proprietari din fosta lor locuință.

În balcon, arhitecta a creat un colțișor intim, folosit atât ca dining, cât și ca spațiu de lucru. Suprafața nu e foarte generoasă, însă decorul e absolut încântător: de la masa de marmură cu picioare din fier, până la scaunele de inspirație industrială.

Amenajarea dormitorului matrimonial a fost extrem de complicată din cauza formei sale trapezoidale. În locul dulapurilor clasice regăsim cufere vechi din lemn, așezate de-o parte și de alta a patului. Nici tăblia nu este una pe care s-o vezi prea des. De fapt, ea a fost înlocuită cu o fotografie uriașă alb-negru.

Ușa dintre dormitor și camera alăturată nu mai există. Încăperea respectivă e folosită ca birou și e amenajată în același stil eclectic pe care-l regăsim în tot apartamentul. Foarte simpatic e cățelul din piele care supraveghează zona de lucru. Nu lasă păr și nici nu trebuie plimbat. 🙂

Baia este un loc al contrastelor. Pereții sunt albi, cu excepția celui pe care se află oglinda. În zona respectivă, arhitecta a hotărât să vopsească placajul într-un negru intens. O nuanță asemănătoare o regăsim și la nivelul podelei din lemn.

Foarte simpatic este ceasul uriaș, așezat deasupra căzii.

Micasa 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply