Amenajarea casei în stil marin. Sfaturi pentru o locuință ca la malul mării

Ești genul de om că trăiește tot anul în așteptarea celor două săptămâni de răsfăț la malul mării, cu sunetul valurilor pe fundal și nisipul fierbinte sub tălpi? Da, știu, cine nu e așa.. Ei bine, ca să reproduci sentimentul acela de libertate absolută pe care doar o vacanță pe litoral ți-l poate oferi, îți recomand să decorezi casa în stil nautic. Nu spun acum să dai totul peste cap pentru o amenajare de sezon, dar poți să sugerezi, prin culori și detalii, frumusețea mării, a plajelor nesfârșite, căldura soarelui de vară. Desigur, nu te împiedică nimeni să păstrezi decorul nautic pe toată durata anului. Aici ține foarte mult de preferințele fiecăruia. Ca să amenajezi locuința în stil nautic, ai nevoie doar de un pic de simț estetic și de moderație. Aglomerarea de accesorii și imprimeurile asociate nepotrivit pot avea un efect total opus decât cel pe care ți-l dorești. Nu trebuie să fii însă intimdat, nu e un stil greu de reprodus. Hai să vedem de ce ai avea nevoie pentru o locuință decorată ca la malul mării.

Profită de lumina naturală

Ca să ai sentimentul acela că plaja e la doi pași de de tine, e important să profiți de lumina naturală specifică verii. Renunță la draperiile greoaie și acoperă ferestrele cu perdele vaporoase din in sau din bumbac. Materialele naturale filtrează excelent razele soarelui, așa că nu ezita să le introduci în decor. Cromatica pereților are și ea rolul său. Albul, de pildă, te va ajuta să deschizi vizual spațiul, căci reflectă foarte bine lumina. În plus, va servi drept fundal pentru accentele de culoare specifice stilului marin.

amenajare in stil marin

Stabilește cromatica

Deși am fi tentați să vopsim totul în albastru pentru a recrea atmosfera de vacanță, e recomandat să folosim culorile cu moderație, îndeosebi pentru contrast. Gândește-te la vilele de pe malul Mediteranei sau chiar la căsuțele noastre dobrogene cu obloane azurii. Albastrul repezintă, mai degrabă, un accent discret, pe un fundal alb, luminos. Cum poți obține un efect asemănător? Folosind piese colorate care să dea dinamică interiorului. Variantele sunt infinite: covoare mai mari sau mai mici, pernuțe, lenjerii de pat, cuverturi, piese de mobilier, obiecte decorative ș.a.m.d.

living in stil marin

living in stil marin

Alege piese în intensități diferite de albastru, ca să nu pară totul monoton. Poți diversifica paleta și cu alte culori de accent: verde, portocaliu sau roșu, toate sunt nuanțe care se potrivesc de minune cu stilul marin.

dormitor copii in stil marin

Nu aglomera imprimeurile

Textilele imprimate au și ele rolul de a sugera atmosfera de vacanță. O pernuță decorativă, cu motive marine, așezată pe fotoliu sau pe canapea este un detaliu care nu va trece neobservat. La fel, o lenjerie de pat cu modele tematice. Dungile sunt, iarăși, reprezentative pentru stilul nautic. Riscul aici este să aglomerăm vizual amenajarea prin asocieri nepotrivite, de aceea ar fi bine să folosim imprimeurile doar ca accent.

amenajare in stil marin

living stil marin

dormitor stil marin

Utilizează materiale naturale

O locuință care să te trimită cu gândul la malul mării va integra, în decor, multe materiale naturale, fie la nivelul finisajelor, fie la nivel de piese de mobilier. Asta înseamnă lemn masiv, piatră, fibre de toate felurile. E mai complicat să înlocuiești toate finisajele din casă pentru că asta înseamnă buget și bătăi de cap cu șantierul. Sunt detalii care, cu siguranță, cântăresc mult în rezultatul final al unei amenajări, dar ca să fim sinceri, nu sunt schimbări pe care să le faci toată ziua.

living stil marin

dormitor stil coastal

living stil marinaresc

Ca mobilier, poți să alegi, fără rețineri, piese din ratan, bambus, răchită sau lemn. Împletiturile sunt ideale pentru stilul marin, căci te trimit cu gândul la recuzita de plajă. Îți recomand covoarele din sisal, rafie sau iută pentru o casă cu aer mediteranean.

dining stil marin

stil nautic

Investește în decorațiuni tematice

De departe, cel mai simplu mod de a aduce marea în propria locuință este prin folosirea unor obiecte decorative tematice. Sunt atâtea posibilități de luat în calcul, încât îți va fi imposibil să te limitezi doar la câteva obiecte. Există ceasuri sub formă de timonă, colaci de salvare, rame foto cu scoici, felinare sau nave în miniatură, cufere și cutii, obiecte care se agață pe perete, năvoade, figurine, opritoare de ușă etc.

decoratiuni in stil marin - Marine Cencept Store

Decoratiuni disponibile pe www.marineconcept.store

Îți garantez că ai de unde alege. De altfel, am și descoperit recent un magazin online care comercializează produse ideale pentru un decor în stil nautic. Se numește www.marineconcept.store. Îți recomand să arunci un ochi pe site să vezi ce lucruri minunate au pe stoc. Sunt sigură că o să reții numele magazinului, dacă îți plac obiectele cu tematică marină.

decoratiuni in stil marin - Marine Cencept Store

Decoratiuni disponibile pe www.marineconcept.store

Acestea sunt sfaturile mele pentru amenajarea unei locuințe în care să te simți mereu în vacanță. Bineînțeles, propria ta interpretare e decisivă. Contează mult ca decorul casei să te reprezinte.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply