Amenajare cu personalitate într-un apartament nou din București

Misiunea echipei MDK2 Studio (Daniela Ecobici și Cătălina Papurcu) a fost să reflecte în amenajarea apartamentului de 62 de mp, dragostea pentru călătorii a proprietarului, dar și deschiderea acestuia către nou. Norocul a fost că locuința nu a mai avut nevoie de intervenții la nivel de instalații sau de recompartimentare a spațiilor, fiind vorba de o construcție recentă. Provocarea a fost însă aceea de a găsi un echilibru între nou și vechi, respectiv între funcțional și estetic, într-o suprafață relativ modestă. Rezultatul este incredibil, pentru că rar vezi o amenajare cu atâta personalitate.

”Proprietarul apartamentului iese din tiparele clasice ale clienților noștri. Noi l-am perceput ca pe un un om cu mult curaj, deschis către neobișnuit. Este un om pasionat de călătorii și o parte din poveștile adunate din lumea largă se regăsesc în universul acestui cochet apartament”, spune designerul Daniela Ecobici de la MDK2 Studio.

Proiectul de amenajare a presupus colaborări cu diverși specialiști, fiecare aducându-și aportul în realizarea unui concept unitar, dar plin de originalitate.

Bucătăria a fost prima cameră amenajată și s-a pornit de la ideea de a maximiza fiecare centimetru disponibil, fără a aglomera spațiul. Elemente retro, precum frigiderul sau cuptorul încorporabil, fac casă bună cu mobilierul din MDF, în stil modern. Există și o zonă de dining, pentru mesele în familie. Panoul acela colorat de lângă cuptor este, de fapt, o masă rabatabilă pentru zilele cu musafiri, când e nevoie de mai mult spațiu. Ingenios, nu?  🙂

Scaunele metalice și corpul de iluminat aduc o ușoară notă industrială, însă spațiul rămâne deosebit de cald și de primitor.

”În fiecare casă, bucătăria este cea care dă tonul amenajării și ne face încălzirea pentru camerele ce urmează. Este și normal. Bucătăria a rămas încă nucleul unei locuințe, deși, din ce în ce mai mult ne orientăm către mâncatul în oraș și reducem, pe zi ce trece, rolul ei”, spune designerul.

Mobilierul din apartament este realizat de Slender Tree, și dacă în bucătărie și pe hol, materialul folosit este MDF, iar liniile sunt simple, dormitorul și livingul au accente rustic-industriale, piesele fiind mult mai apropiate ca stil de ce se lucrează, de obicei, în atelierul lui Adrian Ion. Lemnul vechi, recondiționat, predomină în cele două încăperi, într-un mod cât se poate de original. Patul dublu este, fără doar și poate, piesa de rezistență a dormitorului, dacă nu chiar a întregii amenajări.

Tăblia este confecționată din scânduri vechi de 80 de ani, recondiționate și tăiate inegal. Proprietarul apartamentului și Adrian Ion de la Slender Tree au fost pe aceeași lungime de undă în privința mobilierului ieșit din tipare, iar consultările și schimbul de idei dintre cei doi au dus la crearea unor piese cu multă personalitate.

Foarte simpatică este și folosirea frânghiilor în amenajarea dormitorului. Noptiera clasică a fost înlocuită cu un raft suspendat, confecționat din crenguțe de mesteacăn. Cea care a venit cu năstrușnica idee este o prietenă apropiată a proprietarului apartamentului, pasionată de domeniul designului de interior. Tablourile din living sunt realizate după conceptul aceleiași persoane.

Tot cu ajutorul frânghiilor și a scândurilor de lemn au fost realizate și câteva polițe plutitoare, folosite pentru depozitarea mărunțișurilor.

”Am găsit un apartament făcut cu foarte mult bun gust și cu finisaje de calitate. În plus, clientul deja alesese atent faianța din bucătărie și baie. Tapetul din camera fetiței este un tapet personalizat, propus de noi și realizat de ilustratoarea Alexandra Mâzgăreanu”, spune Daniela Ecobici.

E destul de dificil de încadrat amenajarea într-un gen anume, deși ”stilul liber” sau ”free style” ar defini cel mai bine interiorul cochetului apartament bucureștean. Iată că și o locuință de 62 de mp poate avea personalitate, atâta timp cât avem curaj să ieșim din tipare. În definitiv, cel mai important aspect este să simți spațiul ca fiind al tău și să găsești oamenii potriviți care să îți materializeze chiar și cele mai trăsnite idei. Oricum, când mai mulți specialiști vin cu propria viziune în realizarea unui concept, nu au cum să iasă decât lucruri bune.

Foto: Vlad Georgescu – www.vladgphoto.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply