Alai Hub, un nou concept de spațiu în Craiova destinat nunților și zonei creative

Atelierul de rochii de mireasă al Adinei Constantinescu împlinește anul acesta zece ani pe piața din Craiova, așa că designerul a vrut să marcheze data aniversară printr-o repoziționare a întregii strategii de business. Primul pas a fost alegerea unui sediu care să se potrivească întru totul conceptului din spatele creațiilor sale. Nu a fost neapărat o idee simplu de pus în practică, pentru că spațiul trebuia să fie unul deosebit, astfel încât să reușească să pună în evidență eleganța produselor din atelier.

După o lungă perioadă de căutări, Adina a găsit pe Arieș nr. 17 o casă veche de un secol care întrunea aproape toate criteriile: arhitectură, poziție centrală și un spațiu generos pentru organizarea de evenimente tematice. Clădirea a avut nevoie de reparații serioase, dar după câteva luni bune de șantier, lucrurile au căpătat noimă, ajungând să creioneze povestea pe care designerul și-a dorit-o de la bun început.

Responsabilă pentru look-ul boem pe care l-a căpătat interiorul casei este studioul AIO Living. Anca Oprea a reușit să creeze contraste deosebite în proiectul de amenajare, îmbinând finisaje și stiluri pe care numai un profesionist le poate alătura cu atâta lejeritate și coerență. Ca să-ți dau un exemplu concret, o să îți spun că în casa de pe Arieș nr. 17, o să vezi ziduri cu cărămidă originală la vedere și porțiuni îmbrăcate în tapet cu imprimeuri botanice îndrăznețe, semnate Mind the gap. Iarăși, sobe de teracotă înalte și corpuri de iluminat, în stil industrial. Lucrările nu sunt încă finalizate, dar proiectul are deja o personalitate clar definită.

”Rezonez foarte bine cu stilul Ancăi și cred că a fost prima persoană care mi-a venit în minte în momentul în care ne-am apucat de renovări”, spune Adina. ”Intenția a fost să păstrăm cât mai mult din elementele originale ale clădirii, la început din coniderente economice – nu aș fi vrut să depășim prea mult bugetul. Ulterior, însă, mi-am dat seama că tocmai aceste detalii reușeșc să scoată în evidență frumusețea casei. De când am văzut prima dată locul acesta, am simțit că poate marca o nouă etapă în evoluția atelierului”.

ziduri caramida

Lucrările de renovare au durat câteva luni bune. Tocăria interioară a fost păstrată, la fel și pardoseala din lemn. Cele mai mari probleme au apărut la subsolul casei, zonă care a fost adusă de la stadiul de loc destinat strict depozitării, la spațiu funcțional ce urmează să găzduiască diverse activități. Este o parte a casei care a căpătat multă culoare, odată cu vopsirea ușilor din lemn în tonuri de albastru, cu intensități diferite, pentru un efect degrade subtil. Pardoseala este acoperită cu pvc cu model patchwork, iar pereții păstrează un aspect nefinisat. Alt detaliu care captează toate privirile este decorul realizat de cei de la Atelierul de nuntă din rame metalice vintage și elemente florale. La subsol se află și crama care urmează să fie transformată, în viitorul apropiat, în cafenea.

hol

Intrarea principală în casă încearcă să delimiteze, de la bun început, zona pentru mirese și cea destinată mirilor. Două jumătăți cu personalități diferite care împreună formează un tot armonios. Anca de la Aio Living spune că mai trebuie puse la punct câteva detalii pentru ca  povestea să fie spusă până la capăt. Deocamdată, holul e împărțit vizual în două, inclusiv la nivel de tavan: partea masculină, dominată de un indigo intens și cea feminină, de tonuri cafenii delicate.

Camera în care sunt expuse rochiile de mireasă create de Adina păstrează același mix de clasic și industrial care se regăsește în aproape toată casa. Cărămida lăsată la vedere a fost zugrăvită în alb, însă a căpătat eleganță prin adăugarea profilelor decorative. Zidul alăturat are o notă feminină, prin tapetul cu elemente caligrafice. În aceeași idee, și tavanul a fost decorat cu fâșii diafane de voal, inspirate din creațiile designerului.

”Nu toată lumea înțelege contrastele și aspectul brut pe care l-am păstrat intenționat în multe încăperi. De fiecare dată când vine femeia de serviciu, ne spune că trebuie neapărat să dăm cu ceva lavabilă în baie”, povestește, amuzată, Adina. ”Și la intrare, am întâmpinat câteva probleme, pentru că făcuserăm deja pereții, iar Ancăi nu i-a plăcut rezultatul de nici un fel. Am decis să decopertăm totul, până la cărămidă și să lăsăm zidurile așa. Vă dați seama ce entuziasm pe echipa de muncitori când le-am dezvăluit planurile”.

O altă încăpere spectaculoasă este cea destinată mirilor, în care sunt expuse creațiile designerului Florin Dobre. Aici atmosfera este una dark, cu zugrăveli intense și țesături luxoase. Sunt și câteva elemente realizate cu foiță de aur ce vin în completarea unui decor high-end gândit până în cele mai mici detalii.

Baia are un potențial fantastic, mai ales pentru fotografii de fashion, în căutarea unei locații deosebite. Are lumină naturală din abundență, tavanul înalt, specific caselor boierești și o îmbinare incredibilă de texturi și imprimeuri. Și pentru că vorbeam, la un moment dat, de contraste, aici avem un alt exemplu remarcabil: alăturarea betonului brut și tapetul luxos, cu motive subacvatice, creat de brandul Mind the gap. Desigur, n-ai cum să nu remarci gresia cu model geometric, disponibilă prin Aio Living sau draperiile închise, care imită același model, în partea inferioară.

amenajare baie

”Cred foarte mult în adaptarea designului în funcție de arhitectura unui spațiu”, spune designerul Anca Oprea. ”Iarăși, e important să existe o continuitate între interiorul și exteriorul unei clădiri. Cred că am reușit să facem asta la Alai Hub. Mai sunt încă lucruri de pus la punct, dar sunt chestiuni de detaliu. Mă regăsesc, în mod deosebit, în stilul fusion. Asta am încercat și aici: să alătur elemente din zone diferite, într-un mod care să fie coerent și armonios”.

baie amenajare

Cei din Craiova, au posibilitatea să descopere lumea fascinantă a amenajărilor interioare, în cadrul cursurilor susținute de Anca Oprea prin platforma DallesGo. Îți las aici link-ul, dacă ești interesat să afli mai multe amănunte.

Nu uita să urmărești Alai Hub pe rețelele de socializare pentru a fi la curent cu noutățile. Adina are o grămadă de planuri cu acest loc și vrea să îl transforme într-un punct de întâlnire pentru toți creativii din Craiova. Promit să te țin la curent cu toate activitățile.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply