Adu vara în dormitorul tău! Iată câteva idei de încercat!

E adevărat că nu-ți poți da toată casa peste cap, adaptând decorul în funcție de sezon, dar sunt mici trucuri prin care să sugerezi și-n amenajare schimbarea anotimpului. În perioada asta a anului, mai ales, când atmosfera e veselă și însorită, parcă îți vine să aduci toată energia verii în interior. Desigur, nu ar fi normal să te apuci de schimbări radicale din trei în trei luni, chiar dacă ai avea buget nelimitat la dispoziție. Ce poți face în schimb este să adaptezi decorul prin mici detalii. De pildă, poți să alegi niște draperii cu imprimeuri care să facă trimitere la peisajul de afară sau să achiziționezi o cuvertură de pat, cu textură deosebită. Obiectele decorative de sezon pot, și ele, să facă diferența, într-un interior, dacă sunt alese cu atenție.

Ca să nu pară că bat câmpii (prea mult :)), vreau să îți detaliez mai jos exact la ce mă refer, cu fotografii care să-ți servească drept sursă de inspirație. Am ales, ca studiu de caz, amenajarea dormitorului pe timp de vară. Iată cum cred eu că poți să adaugi un aer estival zonei de odihnă!

Cuverturi și pernuțe colorate

O cuvertură în culori vii e cea mai la îndemână soluție de a înveseli dormitorul. Îți garantez că acest detaliu va tranforma complet decorul întregii încăperi. Dacă vrei ceva mai subtil, folosește un pled colorat pe care să-l așezi pe marginea patului. Adaugă și câteva pernuțe cu cromatică asemănătoare. E de preferat ca pereții dormitorului să fie albi sau zugrăviți în tonuri neutre. Altfel, există riscul ca amenajarea să pară stridentă și aglomerată.

Nu doar culorile pot face diferența, ci și imprimeurile sau texturile folosite în decor.  E adevărat însă că sunt și alți factori care schimbă rezultatul final al amenajării: cantitatea de lumină naturală care pătrunde în interior, înălțimea și dimensiunea încăperii, calitatea finisajelor folosite sau finețea detaliilor arhitecturale, acolo unde e cazul.

Covoare ușor de înlocuit

Un covor poate și el să adauge culoare în dormitor. Este o piesă pe care poți să o schimbi de la un sezon la altul, dacă ai buget și suficient loc de depozitare. Nu e obligatoriu să investești într-un covor de mari dimensiuni. Poate fi o simplă traversă așezată pe lățimea sau de-a lungul patului, în funcție de dimensiunea și forma camerei.

Accesorii tematice

Ca să creionezi atmosfera pe care ți-o dorești, e nevoie și de puțină atenție la detalii. În afară de cromatică,  mobilier sau textile, poți să adaugi personalitate unui spațiu prin obiecte de decor sau câteva elemente care să sugereze ideea de vară sau de vacanță. Ai la dispoziție o mulțime de variante, unele ușor de pus în practică, altele ceva mai complicate. Depinde  ce efect vrei să obții și cât ești dispus să cheltui pentru un decor de vară. Hai să-ți dau câteva exemple concrete! În locul tabloului de deasupra patului, poți să agăți un colac decorativ, o oglindă cu ramă din sfoară sau două vâsle care să te trimită cu gândul la vacanță. Iarăși, poți așeza pe noptieră câteva suveniruri de la mare, grupate într-un mod  interesant din punct de vedere estetic.

În loc de tăblia clasică, poți să pui două uși vechi, vopsite în nuanțe de albastru. Obloanele s-ar potrivi la fel de bine în decor. Dacă nu, și niște năvoade colorate, agățate deasupra patului, sunt suficiente pentru a da dormitorului un aer de vacanță.

Cam ăstea sunt propunerile mele pentru amenajarea dormitorului în sezonul cald. Bineînțeles, aici ține foarte mult de imaginație și de propria interpretare a tematicii. Variantele pe care le ai dispoziție sunt infinite.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply