Accente de albastru și auriu într-un apartament de două camere din București

Este perioada aceea a anului cu vreme mohorâtă, culori arămii și dimineți învăluite în ceață, așa că apartamentul în nuanțe de albastru amenajat de echipa Vizualist o să îți trezească nostalgie, căci te trimite cu gândul la vacanță și la seninul cerului de vară, la zilele de tihnă în care mintea și corpul se încarcă cu energie sub razele călduțe ale soarelui. Apartamentul de două camere din București s-a dorit a fi o oază de relaxare într-un oraș în care totul se întâmplă pe repede înainte, iar echipa Vizualist a reușit să inducă acea stare de bine prin cromatica atent aleasă și decorațiunile inspirate din budism. Texturile, culorile folosite, dar și atenția pentru detaliu au transformat un apartament învechit și monoton, într-un spațiu elegant și plin de viață. Aproape că nu îți vine să crezi că te afli în București, ci mai curând, la malul mării.

”Albastrul este culoarea infinitului și a stării de bine, care ne-a inspirat în acest apartament cu două camere din centrul Bucureștiului”, explică Irina Dițu, fondator Vizualist. ”Povestea spațiului este ilustrată prin decorațiuni și elemente extrase din cultura budismului. Echilibrul interiorului este dat de jocul dintre nuanțele de albastru, de la foarte pal la cel intens, regal de catifea, de luminozitatea și textura lemnoasă utilizată în amenajare, de materialele moi și pufoase în care simți că te eliberezi de stresul unei zile încărcate, cât și de accesoriile aurii, care oferă o notă subtilă de eleganță.”

Irina povestește că antreprenorul proiectului s-a implicat mult în amenajare, venind cu idei creative și sugestii de piese de mobilier sau obiecte pe care și le dorea integrate în decor. Bugetul nu a fost unul foarte mare, dar s-au găsit soluții potrivite, iar rezultatul final a ajuns să fie unul peste așteptări. Vorbim de un apartament care se închiriază în regim hotelier, așa că amenajarea ține cont și de acest aspect. Spațiile de depozitare sunt mai puține decât într-o locuință obișnuită, dar încăperile sunt bine organizate, iar mobilierul este perfect adaptat funcțiunilor. Amenajarea se remarcă prin echilibrul vizual, căci vorbim de o cromatică asemănătoare în tot apartamentul, atât la nivelul finisajelor, cât și în ceea ce privește piesele de mobilier sau obiectele decorative.

În dormitor, peretele accent aduce o notă dramatică decorului, în timp ce elementele inspirate din cultura budistă, tablourile și cele două veioze, așezate de o parte și de alta a patului matrimonial, fac ca spațiul să fie unul armonios și relaxant. Canapeaua așezată în dreptul ferestrei este perfectă pentru dimineți leneșe în care nu prea îți vine să ieși din casă. Interesantă este și ideea celor două calorifere verticale care încadrează geamul din dormitor.

”O parte din mobilier este de la Mobexpert și Artim Group. Am lucrat și cu un atelier din București care a realizat piese după schițele și randările proiectului. De la Ozcan lighting și Vivre am comandat corpurile de iluminat, iar finisajele sunt de la BricoDepot și Evconstruct. Pernele și tablourile sunt realizate exclusiv de Vizualist”, spune Irina. ”Nu a fost nevoie să recompartimentăm spațiul, în schimb, am înlocuit ușile de interior. Cam trei luni a durat tot proiectul de amenajare”.

Livingul este împărțit în zona de relaxare și conversații, în care avem canapeaua, măsuța de cafea și televizorul, dar și o zonă generoasă de dining.

Bucătăria este minimalistă și funcțională, cu corpuri închise pentru depozitare. Sertarele fără mânere și faianța tip patchwork completează aerul modern al încăperii. Electrocasnicele sunt încorporate în mobilier, inclusiv mașina de spălat.

În baie, regăsim nuanțele de gri și textura lemnoasă, prezentă în tot apartamentul. Spațiul pare mai mare și mai aerisit datorită dimensiunii oglinzii.

”Canapeaua din living a fost cea mai mare provocare a proiectului”, mărturisește Irina. ”Ne doream o canapea Chesterfield, însă nu ne-am permis a astfel de achiziție, având la dispoziție un buget limitat. Am reușit totuși să aducem la lumină un mobilier vechi, dar șarmant după intervenția de retapițare  prin nuanța catifelei alese: albastru regal”.

Apartamentul se închiriază pe www.for-rent.ro, așa că dacă ajungi în București și cauți o cazare designish, poți să arunci un ochi pe site și să vezi care sunt datele disponibile. Alte proiecte semnate de echipa Vizualist găsești pe Facebook sau pe Instagram, iar dacă ești interesat de o colaborare, nu ezita să trimiți un mesaj pe adresa office@vizualist.ro.

Irina și partenerul său, Cristi Stamatoiu realizează nu doar proiecte rezidențiale, ci amenajează și bistrouri sau școli.

Foto: Vizualist

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply