Lui Timothy Godbold îi place să spună că s-a mutat din întâmplare în Sag Harbor, un orăşel idilic pe coasta de Est a SUA, la doi paşi de metropola americană New York. A venit pentru prima dată aici cu prietenii, la Ocean, pentru câteva clipe de relaxare, dar şi-a dat seama că poate renunța cu totul la aglomeraţia din Manhattan pentru micuţa localitate maritimă. „Sunt australian, așa că iubesc plaja”, spune el. Viaţa lui era mai mult pe drumuri, prins cumva din cauza jobului între New York şi Londra. „Nu vreau să o numesc o criză a vârstei, dar am simţit că este acel moment când te întrebi ce este important în viaţă”.
Fără îndoială, Godbold a știut de la bun început că punctul forte trebuie să fie amenajarea interioară. Tatăl său a practicat arhitectura în Australia, iar interioarele apartamentelor în care a locuit de-a lungul timpului în New York „au fost mai mereu super-decorate”. Pentru a-l ajuta să se stabilească în Sag Harbor, un prieten i-a făcut cunoștință cu Natasha Esch, proprietara magazinului de design interior Monc XIII. La un moment dat, Natasha se afla în fruntea agenţiei de modele Wilhelmina, însă a părăsit domeniul pentru a se dedica exclusiv pasiunii pentru designul de mobilier. Pentru Godbold a fost, într-un fel, un moment de regăsire. „Am redescoperit acea pasiune pe care am avut-o pentru îmbrăcăminte în timpul adolescenței și mai apoi”, mărturiseşte Timothy.
După o perioadă de acomodare la magazin, a acceptat primul său client, o casă de mici dimensiuni ce deserveşte căpitănia portului, la doar câţiva metri de ușa magazinului. Au urmat şi alte proiecte. Însă printre cele mai interesante, se regăsește cel al unei proprietăţi de 1.500 de metri pătraţi din Bridgehampton. Proprietarul l-a rugat pe Timothy să arunce o privire la sala de forţă pe care copiii o transformaseră în loc de joacă. „Am ajuns să transformăm camera de joacă în sală de fitness”, spune designerul, iar restul casei a urmat curând.
Prietenii din modă ai lui Godbold i-au spus că îşi pot da seama şi de la o poştă distanţă de creaţiile moderne ce-i poartă semnătură, iar clienţii sunt bucuroşi să descopere că acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul designului interior. „Iubesc lucrurile frumoase, dar nu podoabele inutile”, explică Timothy.
Casa, care datează din 2008, deci relativ nouă, a avut totuşi nevoie de câteva îmbunătăţiri. Godbold a dat jos lambriurile din lemn, apoi a ales pentru pereți vopseaua lucioasă și a amenajat blaturi din plăci de marmură în bucătărie. Podelele de nuanţă închisă, din lemn de nuc, au fost șlefuite pentru a da eleganţă încăperilor.
Stilul lui Godbold, atunci când lucra pentru Ralph Lauren, era cel mai adesea monocromatic.
E o linie pe care a păstrat-o şi în designul de interior, combinând-o cu gustul său sofisticat pentru textile, țesături şi tapițerii.
În ceea ce privește culoarea, recunoaşte că nu-i place foarte mult, așa că a lăsat să iasă în evidenţă obiectele de artă ale proprietarilor.
Accesoriile variază de la sfeşnicele italiene în sufragerie, la scaunele aduse Copenhaga în camera de zi, până la scaunele spaniole din dormitorul principal, ce poartă semnătura lui Børge Mogensen.
Cu toate acestea, în ciuda notelor artistice, Godbold remarcă în mod accentuat că „totul este menit să fie folosit. Acesta nu este un muzeu”.
No Comments