Cabane rustice, pitulate printre Alpii austrieci

Priesteregg, sătucul austriac pierdut printre Alpi, undeva aproape de Salzburg, se tranformă iarna în paradisul celor îndrăgostiţi de peisajele care abundă de zăpadă. Staţiunea montană a trecut oarecum neobservată până în urmă cu şapte ani, când Hubert și Renate Oberländer au creat aici Bergdorf Priesteregg, un mic loc de refugiu montan desprins parcă din cărţile de povești.

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg

Fabrika de Case - Chalet Bergdorf Priesteregg

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg Chalet

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg ChaletCele 16 cabane au fost construite din lemn vechi de 200 de ani, recuperat de la nişte foste grajduri austriece. Iar pentru acoperiş şindrila a fost lucrată manual de meşterii locali.

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg, Chalet, AustriaProprietarii au vrut să împace atât gusturile mai fine, ale celor aflaţi în căutarea luxului, cât pe cele ale turiştilor care vor să se bucure mai degrabă de stilul rustic. Cabana din lemn întruchipează în interior eleganța desăvârşită şi dă exact senzaţia de căldură pe care vrei să o simţi după o zi petrecută la schi sau, pur şi simplu, hoinărind prin zăpadă.

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg Sobe autentice încălzite cu lemne, cada aşezată lângă şemineu cu vedere către munţi, toatea acestea fac parte din planul arhitectului de a combina într-un mod cât mai natural elementele tradiţionale cu un design modern.

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg

Perla coroanei este Willy Bogner Chalet, o cabană de 150 metri pătraţi, ridicată într-un peisaj idilic dominat de crestele maiestuase ale Alpilor. Refugiul montan este conceput în totalitate pentru răsfăţul celor care îi trec pragul, aşa că nu lipseşte sauna finlandeză sau băile de abur, dar nici cele mai moderne tehnologii cum ar fi ecranul de film  3-D. În afară de canapeaua confortabilă, oaspeţii vor găsi aici o mică bucătărie, o toaletă şi un duş de piatră. Lemnul învechit, culorile blânde, lumina caldă şi accesoriile realizate din materiale textile, ce se potrivesc designului modern, dau senzaţia de confort absolut.

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg Chalet Iar la acest sentiment contribuie şi impresionantul şemineu care a fost realizat din piatră naturală ce provine din Parcul Naţional Tauern. Nu trec neobservate trunchiurile de copac ce servesc drept elemente de decor şi sunt puse în valoare, într-un mod foarte subtil, cu ajutorul luminilor. Foarte inspirată a fost şi decizia de a amenaja un perete parţial vitrat ce lasă loc unei privelişti uluitoare către vârful Birnhorn, ce măsoară 2.624 de metri înălţime.

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg ChaletÎn cealaltă parte a livingului, peretele din sticlă, ce beneficiază de un sistem foarte ingenios de ridicare permite oaspeţilor să iasă în curtea cabanei pentru câteva clipe de relaxare sau pur şi simplu lenevind în fotoliile comode, sau de ce nu, în saună.

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg

Ospitalitatea este la ea acasă, aşa că dacă într-o dimineaţă geroasă de iarnă nu ai chef să cobori din pat, gazdele vor servi micul dejun la uşa ta.

Fabrika de Case - Bergdorf Priesteregg

Fabrika de Case - Bergdorf PriestereggVedeta resortului este însă o uriaşă piscină a infinitului ce măsoară 56 de metri pătraţi. A fost proiectată în aşa fel încât să dea senzaţia că este suspendată deasupra văii ce se întinde în faţă. Iarna, apa este încălzită aici la 34 de grade Celsius.

Fabrika de case - Bergdorf Priesteregg, Austria

Fabrika de Case - Bergdof PriestereggFabrika de Case - Bergdorf Priesteregg ChaletFabrika de Case - Bergdorf Priesteregg, ChaletLa doar câţiva paşi se găseşte zona de schi Leogang Saalbach-Hinterglemm unde se pot practica şi patinajul, dar şi săniuşul. Nimeni nu te va judeca dacă în locul zăpezii vei prefera să te afunzi în fotoliul din faţa şemineului, savurând o ceşcă de ceai aburindă şi citind o carte. Sau poţi încerca tradiţionalele găluşte din brânză la hanul Huwi’s Alm.

Fabrika de Case - Bergdorf PriestereggFabrika de Case - Bergdorf Priesteregg

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply