5oferte.ro, primul pas către construcția și amenajarea casei tale

Să zicem că ai în plan să-ți renovezi apartamentul, dar vrei să te ocupi singur de amenajare. Nu ai timp de pierdut prin magazine, căutând gresie, parchet, faianță sau vopseluri, iar pe internet varietatea e atât de mare, încât ți-e aproape imposibil să alegi. Cum găsești cei mai buni furnizori și prestatori de servicii, fără ca asta să devină un job cu normă întreagă? Ei bine, antreprenorul băcăuan Costi Zărnescu s-a gândit la o soluție care să faciliteze dialogul dintre clienți și firmele din domeniul construcțiilor și amenajărilor de interior. Practic, este vorba despre o plaformă online care ajută companiile potrivite să ajungă la tine, scutindu-te de efort în derularea proiectului. Poți coordona totul lejer, din fața calculatorului. Tot ce trebuie să faci e să specifici lucrarea pe care vrei să o execuți și vei fi contactat, în cel mai scurt timp, de prestatorii de servicii de care ai nevoie. Firmele de construcții care corespund criteriilor tale vor vedea oferta. Primele cinci își pot manifesta interesul pentru proiect, apoi sistemul se blochează automat. Poți discuta cu specialiștii direct pe platformă, printr-o interfață CHAT, ușor de folosit. În felul acesta, ai ocazia să compari ofertele și să selectezi profesioniștii potriviți.

”Ideea a apărut prima dată în 2014. Platforma se numea atunci deviz-gratuit.com”, spune Costi Zărnescu. ”Un an mai târziu, i-am schimbat denumirea în 5oferte.ro. Conceptul a inspirat alte câteva firme care, între timp, au cam dispărut. Nici noi nu i-am mai acordat multă atenție, dar din toamna lui 2018 am hotărât să o punem, din nou, pe lista de priorități, mai ales că am simțit că este nevoie de un proiect care să ajute atât clienții, cât și prestatorii de servicii din domeniul construcțiilor și amenajărilor. Astăzi, totul se desfășoară cu viteza luminii, așa că e important să folosim avansul tehnologic pentru a simplifica lucruri care, în mod normal, presupun efort și mult timp pierdut”.

Platforma nu intermediază doar relația dintre firmele de construcții și potențialii clienți. Are și o altă componentă, axată pe materialele de construcții. De exemplu, dacă vrei să schimbi gresia și faianța în baie, poți să intri pe site-ul 5oferte.ro și să completezi o listă cu materialele de construcții dorite, cantitatea aproximativă de care ai nevoie și zona geografică în care te afli. Necesarul tău va ajunge la furnizorii înscriși pe platformă. Cinci firme de construcții te vor contacta, iar tu vei putea să selectezi, în funcție de ce ți se pare mai avantajos.

În momentul de față, pe site sunt înscrise 865 de firme partenere, din toate colțurile țării. Prestatorii de servicii și magazinele de materiale de construcții plătesc un abonament lunar de 10 euro pentru a avea acces la toate lucrările de pe platformă. Oferta este valabilă până la 1 mai 2019. Pentru clienți, seviciul este gratuit.

”Din punct de vedere tehnic, am schimbat complet site-ul față de ce era inițial. Înainte funcționam în WordPress, acum în LARAVEL. Am lucrat cu o firmă din Iași care s-a ocupat de toate detaiile. 5oferte.ro este un proiect unic în România, mai ales pe partea de intermediere a materialelor de construcții. Este o platformă simplu de folosit. Are și avantajul chat-ului care facilitează dialogul direct dintre client și firmă”, spune Costi Zărnescu.

Dacă pentru persoanele în căutare de furnizori, beneficiile site-ului sunt evidente, și prestatorii de serivicii au la fel de mult de câștigat, înscriindu-se pe platformă. În primul rând, investiția în promovare este mult mai mică și mai eficientă decât în cazul metodelor clasice, respectiv publicitatea plătită în presa locala sau în televiziune. Site-ul se va ocupa de creșterea propriei notorietăți, iar firma ta va ajunge, fără prea mari eforturi, să fie cunoscută de un public numeros. Iarăși, timpul rezervat vânzării de servicii va fi înjumătățit, dându-ți voie să te concentrezi pe creșterea afacerii tale.

Mai multe detalii despre cum poți să te înscrii pe platformă găsești pe site-ul www.5oferte.ro, iar pentru a fi la curent cu noutățile, nu uita să dai un like paginii de Facebook.  O să revin cu amănunte într-un articol viitor, pentru că este un proiect care merită atenție.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply