Arhitectura moderna in tinuturile salbatice ale Patagoniei

Situat pe malurile inghetate ale Lacului Sarmiento si inconjurat de varfurile inzapezite ale muntilor Cordillera Paine, hotelul Awasi este, fara indoiala, unul dintre cele mai spectaculoase din America de Sud.  Vorbim, de fapt, despre un complex format din 12 constructii modulare din lemn ce se pierd in peisajul salbatic al Patagoniei. Hotelul se afla la doar 6 kilometri departare de Parcul National Torres del Paine si a fost proiectat de arhitectul chilian, Felipe Assadi.

Fabrika de Case - In departare se vad muntii Cordillera del Paine

„Am stiut ca va fi o imensa provocare, insa tocmai acest lucru m-a determinat sa ma implic”, povesteste arhitectul. „Peisajul unic al Patagoniei nu ar fi permis o constructie foarte inalta, de aceea am optat pentru varianta unor unitati separate, un fel de cabanute moderne ascunse printre arbusti”.

Fabrika de Case - Hotelul Awasai este la doar cativa km distanta de Parcul National Torres del PainePanta de inclinatie a terenului a implicat folosirea unor solutii ingenioase de constructie, astfel ca majoritatea modulelor sunt sustinute de piloni metalici. Lemnul folosit pentru decorarea fatadelor a fost exploatat din zona si are o usoara tenta argintie, detaliu care contribuie la „camuflarea” cochetelor cabanute.

Fabrika de Case - Constructiile modulare se ”pierd” in peisajul salbaticIn centrul complexului se afla zona comuna alcatuita din trei containere spatioase. Este un loc destinat socializarii, cu canapele comode, sala de mese si ferestre uriase ce dezvaluie peisajul de basm al unuia dintre cele mai salbatice tinuturi de pe Pamant.

Fabrika de Case - Hotel Awasi, Patagonia, zona de restaurant

Fabrika de Case - Hotel Awasi, Patagonia, sala de meseConditii de lux, in mijlocul stepei

Marele avantaj al hotelului Awasi este acela ca fiecare modul a fost gandit ca o casa proprie, cu spatii de relaxare, bai moderne sau seminee care asigura confortul termic. Lemnul predomina in amenajarea interiorului, iar culorile folosite sunt inspirate din natura: albastrul cerului, verdele padurilor sau griul granitului.

Fabrika de Case - Zona comuna a hotelului, amenajata in culori vii, inspirate din natura Fabrika de Case - Toate modulele sunt construite din lemnFabrika de Case - Nu s-a pus accent pe detaliile arhitecturale, ci pe calitatea finisajelorNu lipsesc, bineinteles, ferestrele uriase pentru ca, trebuie sa recunoastem, locatia este punctul forte al acestui complex. Obloanele interioare asigura intimitatea, dar mai ales protejeaza de vantul ce sufla, in acest colt de lume, cu o forta de nedescris. „Nu am pus prea mult accent pe detaliile arhitecturale pentru ca nu le-am considerat importante intr-un astfel de context. Ne-au interesat, in mod deosebit, calitatea materialelor utilizate si a finisajelor, precum si nivelul de confort. Am incercat, pe cat posibil, sa evitam greselile. Cred ca astfel am ajuns la acest design modern, cu linii curate, ce se incadreaza atat de bine in peisaj”, explica arhitectul Felipe Assadi. Complexul a fost inaugurat in toamna anului trecut, iar cazarea in neobisnuitele module din lemn a devenit deja un „must have” pentru toti iubitorii de aventura care exploreaza zona.

Fabrika de Case - Hotelul este alcatuit din 12 astfel de constructii modulare

Fabrika de Case -Hotel Awasi, zona de relaxare

Fabrika de Case - Cele 12 cabane sunt la o distanta considerabila, una de cealalta, oferind sentimentul de intimitateFabrika de Case - Ferestrele dezvaluie o panorama de visFabrika de Case - Baie moderna, hotel Awasi, PatagoniaFabrika de Case - Locatia este, fara doar si poate, punctul forte al hotelului AwasiObiective turistice in zona: Parcul National Torres del Paine

Patagonia este o destinatie de bifat numai daca esti un iubitor de natura si nu te deranjeaza sa fii departe de zgomotul civilizatiei. Vegetatia de stepa, lacurile glaciare, vaile pitoresti sau muntii de granit, cu varfuri ascutite completeaza un peisaj de o frumusete ireala.

Fabrika de Case - Clientii hotelului pot admira peisajul salbatic al PatagonieiFabrika de Case - In zona se regasesc o multime de lacuri glaciare, fiorduri sau rauriFabrika de Case - Diversitatea faunei, un alt punct forte al acestor tinuturiTrebuie spus ca vremea este destul de capricioasa si de multe ori poti sa prinzi patru anotimpuri intr-o singura zi. Parcul National Torres del Paine se afla la doar 6 kilometri de hotelul Awasi si merita, cu siguranta, vizitat. 240.000 de hectare de vegetatie de stepa, lacuri, izvoare, ghetari si fiorduri incluse in patrimoniul UNESCO, zona fiind declarata rezervatie a biosferei. Peste 100.000 de oameni viziteaza anual spectaculosul parc natural, chiar daca nu este o destinatie usor accesibila. Merita insa vazut macar o data in viata!

pufikhomes.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply