Stilul industrial

Daca in locul bibliotecii din lemn masiv preferi rafturile metalice si nu te deranjeaza sa folosesti un vestiar pe post de dulap, atunci stilul industrial ti se potriveste perfect. Masculin, practic, auster, acest stil se adreseaza, in general, persoanelor non conformiste, creative, cosmopolite, obisnuite cu ritmul agitat al vietii in oras. La noi, stilul industrial, se regaseste, frecvent, in spatii comerciale: baruri, restaurante, galerii de arta si mai putin in locuinte private. E de inteles, mai ales ca acest stil se potriveste, in special, in spatii ample, in apartamente de tip loft, mai putin prezente in Romania. Exista cateva elemente care fac din stilul industrial unul usor recognoscibil: peretii din caramida, podelele din ciment, ferestrele cu rame de fier, dar, mai ales, instalatiile la vedere.

123Intr-o astfel de locuinta nu vei gasi covoare, perdele sau draperii. In general, incalzirea se face pe sub podea, iar parchetul laminat este exclus. Cel mult, ca varianta, poti opta pentru o podea uzata din lemn masiv. Paleta de culori nu este foarte generoasa, predominand, tonurile de gri, maro sau alb. Stilul industrial pune mare accent pe improvizatii si pe obiecte reciclate, asa ca foloseste-ti imaginatia!

Chic industrial

Rar vei gasi o doamna care sa se simta in largul ei intr-un astfel de spatiu, asa ca special pentru noi s-a inventat stilul industrial chic. Ce inseamna asta? Ca putem asocia scaunele metalice si corpurile de iluminat din inox sau aluminiu cu piese clasice de mobilier. Din fericire, aici putem sa imbracam ferestrele cu perdele diafane si sa acoperim podelele cu covoare colorate. Farmecul acestei derivatii de stil consta, de fapt, in jocul contrastelor. Surprinzator, obiectele cu aspect industrial se potrivesc de minune in amenajarile clasice.

456Rustic industrial

Da, lemnul cu aspect invechit si piatra naturala fac casa buna cu obiectele din fier forjat, zinc, inox, cupru sau aluminiu. Accentul nu cade pe finisaje. Dimpotriva. Cu cat interiorul e mai ponosit, cu atat mai bine. Partea buna e ca un astfel de stil nu e neaparat costisitor, totul tine de pastrarea echilibrului si de un pic de imaginatie. Decoratiuni care sa se adapteze interioarelor rustic-industriale vei gasi pe internet, inclusiv pe site-urile romanesti. Le poti confectiona chiar tu, gasind inspiratie in mediul online. Retine ca acest stil pune mare accent pe improvizatii, asa ca variantele sunt infinite.

7Industrial boem

Daca stilul industrial este considerat unul, cu precadere, masculin, varianta sa boema aduce, in prim plan, culorile vibrante, arta abstracta si imprimeurile indraznete. Stilul boem este orice, numai discret si conformist, nu. Poate parea usor neglijent sau aglomerat, dar, in mod cert, nu ii lipseste personalitatea.

89101112Vintage industrial

Mobilierul vintage adauga originalitate stilului industrial, facandu-l mai prietenos, mai confortabil. Canapelele capitonate din piele, ceasurile uriase de perete, mobilierul din lemn cu insertii metalice, pastrand amprenta trecerii timpului, toate sunt elemente distinctive ale acestui stil. De asemenea, fotografiile alb-negru se potrivesc de minune. Este un stil adaptabil apartamentelor de bloc, dar si vilelor din suburbii, precum si spatiilor comerciale, restaurante, puburi etc.

1314

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Share